Mersin'in işlenmeye açık bir şehir olduğunu vurgulayan Kılıç, ülke üzerindeki ağır baskının kalkmasıyla ve Türkiye üzerinden oynan oyunların son bulmasıyla birlikte, kente yapılacak olan yatırımların hızlanacağını ve bu sayede Mersin'in yükselişe geçeceğini belirtti. 

2016 yılında yüzde 20 oranında bir daralma yaşadıklarını belirten İVECO Kılıçlar Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Kenan Kılıç;

'2016 yılı beklentilerimizin altında bir yıl oldu. 2016 yılında 3,5 ton ve üzerinde gerileme yaşadık. 3,5 ton üzerinde yüzde 20 gibi bir daralma olurken, 2016 yılı bizim için sadece yılı kurtarma olarak geçti. Akabinde firmamız yüzde 20'lik kaybedilen pazarda Adana ve Mersin bölgesinde aynı oranda kayıp yaşadı. 2016 yılında ağır vasıta piyasasında yüzde 48 orasında küçülme olurken bizde bu oran yüzde 37'nin üstüne çıkmadı. 2016 yılını bu şekilde kazasız belasız atlattık diyebilirim. 

2017 yılından beklentimiz, 2016 yılında kaybettiğimiz pazarı 2017 yılında kazanacağımızı düşünüyorum. 2017 yılında ürün gamını artırmayı hedefliyoruz ve bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Panelvanlarda otomatik şanzıman son teknoloji 9 vites özelliğine sahip olan süper bir ürünle 2017 yılında piyasaya gireceğiz. Ağır vasıtada zaten konseptimiz yeni, onunla ilgili de Euro 6'nın avantajlarını yaşayacağız. Euro 6'da da EGR'siz sistem, sadece SGR ile çalışan, tek motor olmanın verdiği avantajı 2017 yılında müşterilerimize sağlayacağız. 2017 yılında servisle ilgili aksiyonlar aldık. Müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalarımız var ve bununla ilgili şuan son noktaya gelmiş bulunuyoruz. Müşterilerimizin yanında olduğumuzu her fırsatta onlara hissettirerek, onların beklentilerini her geçen yıl tecrübelerimizle ve bilgi birikimimizle artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. 

Yedek parçada şuanda istenilen seviyeye geldik. Müşterilerimiz araçlarını beklememesi için bulundurma seviyesini yüksek tutuyoruz. Çünkü müşterilerimiz markalarda en çok satış sonrası hizmete değer veriyor. Eğer siz hizmeti çok iyi veriyorsanız, müşteri de satın alırken o kararlılıkla sizden o aracı satın alabiliyor. Müşterilerimizin memnuniyeti konusunda kendimize güveniyoruz ve bu konuda iyi olduğumuzu düşünüyorum. 

2017 yılında ilk 6 ay inşallah Türkiye’mizin üzerindeki kara bulutlar dağılırsa, 2017'nin ikinci yarısında otomotiv sektörünün canlılığını dolu dolu yaşayacağımızı düşünüyorum' ifadelerini kullandı. 

MERSİN ÜLKESİNE KATMA DEĞER KATAN BİR KENTTİR

Mersin'in otomotiv sektöründeki yükselişini değerlendiren Kılıç, Mersin'in birçok şehirlerden üstün konumda olduğunu, Mersin'in işlenmeye açık bir şehir olduğunu belirterek, 'Mersin tüketici anlamında ülkesine katma değer katan bir kenttir. Türkiye geneline baktığımız zaman Mersin'in, özellikle otomobil segmentinde 2016 yılını diğer illerden daha iyi bir konumda kapattığını düşünüyorum. Ama ticari gruba baktığımız zamanda, bir otomobil gibi olmasa da hemen hemen birbirlerine yakın gidiyorlar. Ticari araçlar her ne kadar bekleneni vermese de bizleri çokta mutsuz etmedi. Bu tarz daralmalarda her zaman önleminizi iyi almanız gerekiyor, biz önlemimizi iyi bir şekilde alarak bu daralmadan çok fazla etkilenmedik' dedi.

2017'NİN İKİNCİ YARISINDA MERSİN ŞAHLANACAK

2017 yılından umutlu olduğunu belirten Kılıç, 2017'nin ikinci yarısında Mersin'in şahlanacağının altını çizerek,' Ülkede yaşanan huzur kaçıran sebeplerin ortadan kaldırılmasıyla Mersin şahlanacaktır. Şuanda hem otomotiv sektörüne hem de diğer sektörlere ekonominin gidişatının belirsizliğinden kaynaklı olarak yatırımlar pek fazla yapılmıyor. Dövizin bu derece kırılgan olması bizler içinde tüketiciler içinde olumsuz sonuçlar doğuruyor. Bu tarz olumsuz etkenlere çözüm getirildiği takdirde 2017 yılı Mersin için umut yılı olacaktır.' dedi. 

İVECO Kılıçlar Otomotiv'in kampanyalarına değinen Kenan Kılıç, ' İVECO Kılıçlar Otomotiv'de her aya özel kampanyalarımız devam ediyor. Şuanda 20 bine 20 ay faiz, 30 bine 30 ay faiz kampanyamız var. ' dedi.

Editör: Barış Köksal