Röportaj: Berivan SÜRGİT

Hafta sonları çocuklarla kahvaltı veya hafta içinde işten güçten yemek yemeğe vakit bulamayan çalışanlar için büyük bir kolaylıktır kafeler. Gün içerisindeki yorgunluktan dolayı ve hafta sonu kafa dinlemek için sessiz sakin bir mekanda kahvaltı veya yemeğe kimse hayır diyemez.  İşte haftanın her günü hizmet veren  ailecek veya arkadaşlarınızla birlikte modern çizgilerin taşıdığı, küçük ama bir o kadar da huzur dolu Aygül Cafe’yi  sizler için ziyaret ettik. 

İki çocuk annesi Aygül Tüncar böyle bir mekan açmak için çocuklarının büyümesini beklemiş. Hayalini kurduğu ufak ama sıcak bir ortam oluşturabilmek için, çok çaba göstermiş ve bizce başarmışta.

Aygül Cafe fikri nasıl doğdu.?

Hayalimde böyle bir işletmecilik vardı. Bir şeyler ile uğraşmak istiyordum, misafir ağırlamayı çok severim, yedirmeyi içermeyi çok severim. Yıllardır eşime dostuma sürekli bir şeyler hazırlarım. Bir bakıma onlar vesile oldu böyle bir işletme açmama o yüzden düşündüm ve neden olmasın neden sürekli aynı kişilere hizmet edeyim dedim. Madem ben bu işi yapabiliyorum neden eşim, dostum ve çevrem genişlemesin diyerek, böyle bir işletme açmaya karar verdim.

İşletmede bulunan dekor fikri size mi ait.?  Yoksa profesyonel bir kişiden yardım alındı mı.?

Hayır profesyonel bir yardım almadık. Dekor fikri ben ve eşimin ortak kararı. Yoğunluk olarak beyaz renkleri tercih ettik, çünkü beyazlık temizliğin ferahlığın rengidir.  Kendi işletmem olduğu için her şeyi kendim yapmak istedim. Hayallerimdeki  yeri kendim dekor etmek istedim.

Aygül  Cafe’nin  ürün yelpazesi hakkında biraz bilgi verir misiniz.?

Buharda mantı en beğenilen ve farklı bir çeşidimizdir. Buharda mantıyı bir komşum sayesinde öğrenmiştim ve sürekli misafirlerime yaptım ve çok beğenildi. Açıkçası buharda mantı bir nevi bu işe başlamama da neden oldu. Mantıyı kendimiz açıyor, hiçbir şekilde dışarıdan hazır almıyoruz. Sürekli hazırda mantımız bulunuyor.


Son olarak Cafe’nize gelen müşterilerinizi  burada neler bekliyor.? 

Sıcak bir ortam, güler bir yüz ve tatlı sohbetler bekliyor. Biz buraya gelenlere müşteri gözüyle bakmıyoruz; evimize gelmiş birer misafir gibi bakıyoruz. Ayrıca işletmemiz Mersin'in en elit insanlarının oturduğu bir semtte olduğu için evlere de servis yapıyoruz. Özellikle çalışan kadınlarımızın akşam evlerinde misafir ağırlamasına katkıda bulunmak istiyoruz. Ev yapımı dolmalarımız, sarmalarımız, içli köfte, pasta ve tatlılarımız ile onların misafirlerine sunabileceği en güzel ev yemekleri masasını sunmalarına katkı sunmak istiyoruz. 

Mersinliler'in artık tantuni, kebap ağırlıklı beslenmekten sıkıldıklarını, farklı tatlar aradıklarını düşünüyorum. Bundan dolayı da işletmemiz daha ilk günden itibaren büyük rağbet görmeye başladı. Sipariş telefonlarımız çalmaya başladığı anda 'oldu bu iş' dedim; bir de bulundukları ortamlarda bizim lezzetlerimizi tadan insanlardan çok olumlu dönüşler almaya başladık. Bu da açıkçası bizi gururlandırıyor.

Size de ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ederim. 


 
Adres: 50 Yıl Mah. 13 Cd No: 14/2 Kuzey İndigo Apt. Zemin Kat Yenişehir/ Mersin 

(3. Çevre Yolu Ekinci Migros 50 mt. ilerisi)





Editör: Barış Köksal