İşte Hatice Öztürk’ün Editörlerimizden Berivan Yüce ile yaptığı o ropörtaj;

İş dünyasında kadının yerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

İş dünyasında son zamanlarda kadınlar, erkeklere göre daha aktifler. Şuan ben kendi arkadaş çevreme bakıyorum, arkadaşlarımın hepsi birbiri ile dayanışma içerisinde. Ben bu iş yerini devraldığımda arkadaşlarım kendi çevresini bana yönlendirerek destek oldular. Birbirimize sürekli destek veriyoruz ve bu kadınlar bu dayanışmayı erkeklerden daha aktif şekilde yapabiliyorlar. Bu dayanışma kadınların çizdiği yol haritası doğrultusunda ilerlemeleri için büyük bir etken oluyor. 

Mersin’de iş kadınının yeri nedir?

Mersinli iş kadınları şuanda yaptıkları işlerle oldukça ön plandalar. Bazı iş yemeklerine katılıyorum ve oradaki kadınlarımıza baktığımda erkeklerden daha aktif ve bir şeyler yapabilmek adına daha çok çabalayan insanlar görüyorum.  Mersin’de yaşayan iş kadınları Mersin halkının talepleri ve Mersin’in bazı sorunlarını çözmek için müthiş bir şekilde koordine oluyor. Bu şekilde bir dayanışma her zaman başarıyı beraberinde getirir. 

Girişimci bir iş kadını olarak iş kurmayı hayal edenlere ne gibi önerilerde bulunuyorsunuz?

Devlet şuanda kadınlarımıza iş kurmaları yönünde çok güzel alternatifler sunuyor. KOSGEB’e başvurup oradan destek alabilirler. KOSGEB bu alanda onlara kredi konusunda önemli destekler sağlayacaktır. İş kurmayı düşünen insanların öncelikle araştırmalarını çok iyi yapması gerekiyor ve sürekli gözlemci bir yol izlemeliler. Her iş bir risk taşıyor ve risk taşıdığı için geri adım atmamaları gerekiyor, yapılan iş sağlıklı ve kaliteli bir şekilde yapılırsa zaten o risk ortadan kalkacaktır. Arkalarına mutlak manevi anlamda sizi motive edecek birilerini almaları gerekiyor. Kendinizi yalnız hissederek bir işe başlıyorsanız o iş size olumsuzluk olarak geri dönecektir. 

Size bu işi yapabileceğinizi inandıracak insanlar olduğu sürece gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Benim eşim, Naci Öztürk bu konuda bana çok destek oldu ve bana sürekli fikir verdi. Eşime bana vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.





Editör: Barış Köksal