Son dönemde internet üzerinden alışveriş çok yaygınlaştı bize biraz Önce Güvenlik’ ten bahsedebilir misiniz bu işe girerken çıkış noktanız neydi ?
Önce Güvenlik İş güvenliği sektöründeki bilgili,riskleri tespit edebilen ,eğitimli iş güvenliği altyapısı  sahibi ekiplerle 2012 yılında bizim tarafımızdan hayata geçirilmiş bir uygulamadır. İş güvenliğinin hırdavatçı mantığından çıkartılıp uzmanlaşma ve kayıpların önlenmesinde fayda sağlayacak çalışmalar haline gelmesi temel amacımızdı.

Sadece Mersin’e hizmet veren bir firma olarak başladık ama sonra www.onceguvenlik.com adlı e ticaret sitesiyle ve burada yaptığımız yatırımlarla ulusalda hizmet veren bir yapı haline geldik. Şu anda Türkiye’nin bu alanda hizmet veren en büyük online işgüvenliği  sitesiyiz.

Stoklu ve çok çeşitli ürün portfoyü ile çalışmalarımız 400 m2 mağazamız ve depolarımız da sürmekte.. Mersin’de ürün talep edenler için hızlı çözümler sunabiliyoruz araçlarımız ile aynı gün içersinde işletmelerine teslimat yapabiliyoruz.Ayrıca anlaşmalı olduğumuz kargolar ile tüm Türkiye’ye de ürün sevkiyatları yapmaktayız.
 Sonuçta biz çok geniş bir yelpazede hizmet verdiğimiz için işletmeden restoranlara, otellere, küçük esnaftan büyük fabrikalara kadar herkes bizim müşteri pörtföyümüz içerisinde yer almaktadır.

Önce Güvenlik olarak kaç yıllık bir deneyiminiz var ve müşteri talepleri doğrultusunda ürün gamınız genişliyor mu?

İş güvenliği ile ilgili 13 yıllık bir deneyimimiz var. Geçmişte daha önce çalıştığımız firmalarda iş güvenliği koordinatörlüğü yaptık. Bundan dolayı da birçok ülkeyi ziyaret etme ve uygulamaları görme şansımız oldu. Beraber çalıştığımız ekip arkadaşlarımız ise iş güvenliği uzmanlığı olan arkadaşlardan seçilmiştir. İş güvenliğine bakış açımız hırdavatçı mantığıyla değil de uzman yaklaşım sergilemek şeklinde oluyor.

Önce Güvenlik olan alanınızda en iyi olduğunuz iş kolu var mı ,yoksa iş güvenliğinin her alanında etkin bir rol oynuyor musunuz?

Bizim sloganımız; İş güvenliğinde uzman tedarikçiniz. ’Biz bilgi birikimimizi ve saha tecrübemizi yansıtarak firmaya en uygun ürünü öneriyoruz. Firmaların ihtiyaçlarını profesyonel bir şekilde belirleyerek ona yönelik çözümler sunmaktayız.

Önce Güvenlik olarak büyük bir fabrikadan, küçük bir işletmeye kadar her sektöre hizmet veriyoruz. Stoklu çalışıyoruz yaklaşık 5000 çeşit ürün üzerinden hizmet vermekteyiz.

 Başka bir şehirde şubeniz var mı, ya da böyle bir ihtiyaç doğdu mu?

Başka bir şehirde şubemiz yok normal fiziki mağazamız haricinde e-ticaretin yürütüldüğü bir ofisimiz var bunun dışında İstanbul’da bir şubeleşme  gibi bir düşüncemiz var.2016 yılında hayata geçmesini düşündüğümüz bir şey.

E ticaret satışlarınız nasıl insanlar artık zaman kaybetmek istemiyor. Satışlar normal mağazada mı daha yüksek yoksa internet üzerinden mi daha fazla ilerliyor.?

İlk başlarda toplam satışımızın % 10 ‘useviyesindeydi. Şimdi baktığımızda ise yarı yarıya seviyesine geldi. Mesela hiç ziyaret etmeden Antalya Marina’da olan bir yat firmasına Trabzon’daki bir akaryakıt firmasına biz buradan mal gönderebiliyoruz. Bu online ticaretin bize sağladığı en büyük kolaylıklardan bir tanesidir.
Net üzerinden yapılan satışların geri dönüşü de çok hızlı oluyor. Bu konuda online ticaretin ulaşamadığı bir nokta yok.
 
Müşterileriniz memnun kalıyor mu? Memnuniyet oranı nedir?

Memnuniyet oranı yüksek zaten e-ticarette memnun kalmadığında ürünü değiştirme ve iade etme hakkına sahip. Mesela olumsuz bir yorum yapılırsa sizin diğer satışlarınızda engellenebiliyor. Olumsuz bir yorum almamak için her şeyi ince eleyip sık dokuyoruz. Şu ana kadar öyle bir sıkıntı yaşamadık.

Müşteri portföyünüze baktığımızda hangi firmalar çoğunlukta?

Ulusalda Coca Cola’dan tutun Kalekim, Çimsa, Anadolu Efes grubuna kadar birçok ulusal firmayla çalışıyoruz. Çok değişik illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarına da hizmet vermekteyiz. Üretim işletmeleri önceliği alsa da hizmet sektörü ve inşaat firmaları da bizim müşteri portföyümüz içerisinde yer alıyor.

2015 seçim yılıydı ve piyasalar bundan etkilendi. Siz 2015 nasıl atlattınız,2016 hedefleriniz nelerdir?

Biz 2014 ten çıkarken yaklaşık %50 büyüme hedefledik satış bazında ilk 6 ayda bu rakamları çok fazla aştık. Ama 2. Çeyrekteki sıkıntılardan dolayı daralma bizi de etkiledi. 2016 yılında ise%25 lik bir büyüme bekliyoruz. Ciro bazında bununla beraber yeni depo veya mağaza açılma fikri gündemimizde. 2016 yılı içerisinde internet üzerinden reklam ve kampanyalarımız daha da artacak. 

Son olarak bizlere neler söylemek istersiniz?

İş güvenliği ile ilgili algı bir inşaat yapılırken uygulanması gereken bir şeymiş gibi bir algı var. İş güvenliği aslında yaptığımız her işten, yemek pişirirken otelde kalırken araba kullanırken yaptığımız her işte dikkat etmemiz gereken bir husustur.

Güvenli düşünüp güvenli yaşamamız lazım. Bunun için ihtiyacınız olan her şeyi önce güvenlikte bulabilirsiniz.

Editör: Barış Köksal