Hakan Kunt kimdir? Bize kendinden bahseder misiniz?
    
Öncelikle firmamız ile bu röportajı yapmayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederim. 1993 yılında Mersin’de doğdum. Üniversite eğitimimi 2017 yılında Çağ Üniversitesi’nde tamamladım. Ardından Toros Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine başladım. Eylül ayı içerisinde doktora eğitime başlayacağım. 2017 yılında babam Zafer Kunt’un vefatı ile birlikte firmamız Kunt Otomotiv’de yöneticilik görevine başladım.  

Kunt Otomotiv’in hikayesini anlatır mısınız?

Babam Zafer Kunt 47 yıl Mersin Sanayi Sitesi’nde otomotiv sektörüne hizmet etmiş ve ismini başarıyla kanıtlamış bir esnaf ve ustadır. 2017 yılında kendisinin vefat etmesi ile birlikte kardeşim Gökhan KUNT ile firmamızı daha iyi yerlere götürmek için çalışmaktayız. 23 yıldır aynı sektör ve merkezde hizmet vermekteyiz.

Kunt Otomotiv’in hizmet alanları nelerdir?

Kunt Otomotiv olarak değerli müşterilerimizin araçlarına sadece dış görünüşü üzerine hizmet vermekteyiz. Herkes bildiği işi yapmalı düşüncesi ile farklı iş kollarını yapmayı pek tercih etmemekteyiz. Yani firmamızın benimsediği strateji “Ek İşimiz Değil Tek İşimiz” dir. Sektörümüzde;

•    Kaporta
•    Fırınlı Boya 
•    Boyasız Göçük Düzeltme
•    Anahtar Teslim Kazalı Araçlar
•    Seramik Kaplama
•    Boya Koruma

Ülkemizde 2. El araç piyasasının belirlenmesinde hasar kaydı, değişen ve boyanan parça büyük bir önem göstermektedir. Biz en çok bu süreçte devreye girmekteyiz. Müşterilerimizin araçlarının hepsini kendi aracımız gibi düşünmekteyiz. Müşterilerimizin taleplerini göz önünde bulundurarak en az değişen parça, en az boyanan parça ve tüm kasko ve sigorta şirketlerinin hasarlarını yaptığımız için en az hasar kaydı ile işlerimizi en doğru şekilde tamamlıyoruz. 

Mersin’de otomotiv sektöründe bilinen bir markasınız. Bunu neye borçlusunuz?

Otomotiv sektöründe bilinen bir marka olmamızın sebebi, babamızın sektörde gelen liderliği ile başlayıp, kendisinden öğrendiğimiz şekilde; temiz işçilik, kaliteli malzeme seçimimiz, 15 yıl işçilik garantisi, kurumsallık, sistemli çalışma, samimi müşteri ilişkileri ve dürüstlük ve şeffaflık ilkesini benimsememizdir. Aynı zamanda birçok resmi ve özel kurumların araçlarına hizmet verdiğimizden dolayı güvenirliliğimizi pekiştirmektedir.

Editör: Barış Köksal