Röportaj: Gülnaz Kızıldağ Çelik

Sigortacılık sektöründe genç yaşına rağmen birçok ilke imza atan Truva Sigorta sahibi Gül Karakaş ile sektörün imajına yaptığı olumlu katkıları ve yarattığı farkındalıkları konuştuk…
 
Bize Truva Sigorta’yı ve renginizi anlatabilir misiniz?

Neden mavi; şirketimizi kuracağımız dönemde araştırma yaptım rengimiz ne olsun diye, mavinin güveni temsil ettiğini gördük. Ve bu renk sigortacılıkta çok kabul görmüş bir renkti o yüzden tercih ettik.

Sloganımız baştan beri ‘Güveninizin Adresi’ bunu bu renkle birleştirdim ve zevkle söylüyorum. Şimdiden bu sloganla anılmaya başladık.

Truva Sigortaya gelecek olursak, işletmemiz farklı bir acente yapısına sahip, burada farklı bir ekip var farklı bir ofis. Müşterilerimizle diyaloglarımız daha çok bir aile gibi. Buraya müşteri olarak giriyorlar ama daha sonra bir yakınını alıp buraya getiriyorlar. Onların özel günlerinde, kazalarında bize ihtiyaçları olduğu her anda yanlarındayız. 

KİMİ PARA BİRİKTİRİR, KİMİ İNSAN 

Ben işimi sadece poliçe kesmek olarak görmüyorum. Kişi kazanıyorum. Kimi para biriktirir kimi insan biriktirir ya; biz burada gerçekten insan biriktiriyoruz ve çok güzel büyüyoruz.

Mesela farklı bir şey yaptık, açılış yapmamıştık acenteye ama doğum günümüzü kutladık. Ve bunu her yıl yapacağız. Sektörde Truva Sigorta 3. yılını kutladı. Ben ise 19 yıldır iş hayatındayım. Çok farklı bir doğum günüydü önümüzdeki yıllarda farklı organizasyonlarla kutlamak  istiyoruz doğum günümüzü. Her yıl bize bunları verenlere bir teşekkür günü olarak bunu gerçekleştirmek istiyoruz.


Enerjinizden bize yansıyan kadarıyla gördüğümüz Truva Sigorta’nın fark yaratan yenilikçi bir yapısı var, gelecek hedeflerinizde bu doğrultuda mı ilerleyeceksiniz?

Hedeflerimizde öncelikle sigortacılığa olan bakış açısını değiştirmek istiyorum. Sigortacılığı daha iyi tanıtmak ve hayal satmak olarak görülsün istemiyorum. Benim kendime bir sözüm var; bu kapıdan yanlış bir poliçe çıkmayacak, muafiyetli bir poliçe çıkmayacak diye. Çalışanları uyarıyorum kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir konu olarak. Biz gerçekten güvenin adresi olarak herkesin güveneceği, telefonda her an ulaşabileceği doğru kişi olarak sektörde ilerlemek istiyoruz.


Ekip ruhuna inanan birisi olarak çalışmalarınız yaparken sizleri neler motive eder?

Mesela firmalarımdan Liberty Sigorta lig yarışı yaptı ve dedi ki; yıldızlar ligi hazırlıyoruz belli puanlarla ligde yer almanız halinde, Liberty Sigorta’nın en üstündeki yetkililerle Genel Müdürümüz Defne Türkeş’in de olacağı grup müdürlerimizin olacağı bir yemekte bir arada olabilmekti. Bu bölgede 15 acentenin içinde ben kendi yıldızımda  3. oldum. Adana’dan Mersin’e gelene kadar gülümsemekten yanaklarım ağrıyordu ve o gece hiç bitmesin istedim. Çünkü bunun manevi gücü çok büyüktü, yeni bir acentenin bunu başarabilmesi önemliydi, benim için çok büyük bir motivasyon oldu. Ekibimle azmettik ve başardık. Ve o yemekte en yeni acente bendim. Üstatların içinde olmak Defne hanımla olmak çok güzeldi.


Biz kelimesini kullanmanız dikkatimi çekti. Truva Sigorta’nın personele bakış açısı nasıl? Personellerinizle olan ilişkileriniz nasıldır?

Ben öncelikle bir işletmede aidiyet duygusunun olması gerektiğine inanırım. Burada çalışan herkes burayı sahiplenmiş durumda. Bizim eğitim danışmanımız var haftalık ekip arkadaşlarıma stres yönetimi, aidiyet duygusu, başarının sırları gibi konularda eğitimler vermekte. Kimse alttan bir taş çekmiyor, aksine bir taş daha eklemeye çalışıyorlar. Kızların burayı sevdiğine inanıyorum. Özellikle desteğime ihtiyacı olan bayanlarla çalışıyorum. Onlarla birlikte yolumuza devam ediyoruz.  

‘Önce İnsan’ diyorsunuz Truva Sigorta’nın müşterileriyle olan geri bildirimleri nasıl, bunlar sizi nasıl besliyor?

Ben insanların bizdeki o doğru enerjiyi, güveni aldığına inanıyorum ki,  tekrar bir kişiyle daha geliyorlar. Çıkıp geliyorlar bir merhaba demek istedim diyorlar bu bizim geri bildirimimiz bence. Mesela farklı bir şey daha yaptım 2014 yılında benim yanımda olan beni destekleyenler diye bir liste yaptım ve o listedekileri mekânlarında küçük bir hediye alarak ziyarete gittim. Yanımda ve bana destek oldukları için sadece teşekkür etmek istedim.


Truva Sigorta kurumsal olma yolunda çaba gösteriyor, önümüzdeki dönemde hedefleriniz neler?

 Şimdiki çizgimi bozmadan ekibimle yeni eğitimlerle, yolumda ilerlemek ve yeni projelerle fark yaratmaya devam etmek istiyorum. Ben yatmadan önce haftayı planlıyorum. Sadece yarını değil. Benim bir akıl defterim vardır mesela, "Yapmadan ölme" dediğim şeyleri yazdığım.

Bazen açtığımda bunu da mı yazmışım yok artık dediğim şeyler olsa da, yaptıktan sonra üzerini çizerken çok mutlu oluyorum. Bazen çok basit şeyleri bile yazdığım oluyor.


Truva Sigorta’yı konuştuk ama Gül Karakaş’ın çok güzel bir enerjisi var, biraz bize kendinizden bahseder misiniz?

Evliyim ve iki kızım var .Eşim Işık Karakaş şirketimizin babası Truva Turizmde kendisi beraber hareket ediyoruz Grup şirket olarak yolumuza devam ediyoruz  eşimin ve kızlarımın  bana desteği çok fazla. İyi ki varlar.

Buraya giren, şu kapımızı çalan herkese çok teşekkür ediyorum. Aileme çok teşekkür ediyorum, İnsanlar korkmadan bizi tercih edebilirler. En doğru zamanda en doğru poliçeyi onlara vermek istiyoruz. Onlara fazla bedel ödetmemek için çabalıyoruz.
Bize gerçekten güvenmelerini ve yanımızda olmalarını diliyoruz.
"Bizden teklif almadan sigorta yaptırmayın"; sevgilerimle...
Editör: Barış Köksal