işte sigorta sektöründe Mersin'in öncü firmalarından Truva Sigorta Kurucusu Gül Daysal ile yaptığımız özel röportaj;

İnsanlar sigorta yaptırırken nelere dikkat etmelidir?

Sigorta yaptırırken öncelikle yetkili A Acente olmasına dikkat etmek gerekiyor. Resmî, ruhsatlı, belgeli iş yerleri ile çalışmak sizi her zaman bir adım önde kılar. Çünkü en küçük bir hasarda, arızada, kazada; evle ilgili, iş yeri ile ilgili bir sorunda en yakın acentenize ulaşabilirsiniz. Sigortacılıkta ulaşılabilirlik çok önemlidir. Bizim farkımız da aslında burada ortaya çıkıyor. Bize 7/24 ulaşabiliyorlar. Kaza ve arıza anında bizden yardım alabiliyorlar. Mümkün olduğunca müşterimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Onlara yetişmeye çalışıyoruz.



Ev ve iş yerlerinde meydana gelen hangi durumlarda sigorta devreye girer?

Mersinimiz bilindiği üzere sel bölgesi. Geçen yıl hepimizi üzen bir sel atlattık. Böyle bir durumda sigorta devreye girer.  Yangın bizim için çok önemli bir hasar, evimiz için en büyük risklerden biri. Ben hep şunu söylerim: İnsanların sigorta yaptırmak gibi bir şansları var. Çok cüzi miktarlara sigorta yaptırılabiliyorken biz biraz kaçıyoruz. Arabamızı ihmal etmiyoruz. Ama evimize gelince, iş yerimize gelince bir tık daha "Allah'a emanet" yaşıyoruz. Ne zaman ki komşumuzun evi yanarsa ya da yan dükkanın başına bir iş gelirse sigorta yaptırmak aklımıza geliyor. Bunlar bizi üzen, ancak kazandığımız müşteriyi de sonuna kadar sapasağlam kazandığımız olaylar. O yüzden diyorum ki mutlaka evinizi, iş yerinizi, aracınızı hatta kendinizi ve sağlığınızı sigorta altına alın. Sigorta çok güzel bir şey, kötü gün dostu. Herkese tavsiye ediyorum sigorta yaptırmalarını.

"İşimiz sigorta, gücümüz sigorta"

Truva Sigorta olarak ihtiyaca yönelik bütün sigortaları yapıyor musunuz?

İhtiyaca yönelik bütün sigortalar bizim bünyemizde mevcut. Truva Sigorta olarak trafik, kasko, deprem sigortası, iş yeri, konut, bireysel sağlık, yurtdışı sağlık, bireysel emeklilik, ferdi kaza sigortaları gibi tüm sigorta branşlarında çalışıyoruz. Bizim işimiz sigorta, gücümüz sigorta.

Ben yılmadan, bıkmadan şunu söyleyeceğim: Bizden teklif almadan sigorta yaptırmayın. Truva Sigorta olarak mutlaka bizden fiyat alın, bilgi alın. Müşterimiz olmanız şart değil, hasar anında bizden destek alın. Biz her zaman yanınızdayız ve bundan faydalanmanızı istiyoruz. Bu işi ek işimiz olarak değil, tek işimiz olarak yapıyoruz. Biz ekibimle birlikte işimizi çok severek yapıyoruz, daha güzel işler yapacağımıza inanıyoruz. Bizi tercih eden tüm müşterilerimize de sonsuz teşekkürü bir borç biliyoruz.

Editör: Barış Köksal