Mersin’in genç kadın girişimcilerinden Gül Daysal, sigorta sektörünün sorunlarını ve başarısının sırrını anlatarak, genç girişimcilerle tecrübelerini paylaştı. 

İşte Sigorta sektöründe Mersin’in öncü firmalarından Truva Sigorta Kurucusu Gül Daysal ile yaptığımız özel röportaj;

Truva Sigorta’nın yaptığı işlerden bize biraz bahseder misiniz?

Mersin Truva Sigorta’nın yaptığı işler; Sigortacılık branşında olan tüm kategoriler bizde mevcuttur. Hazine Müsteşarlığı’na bağlı A Acente konumundayız. Mersin Truva Sigorta’da, bireysel emeklilik, sağlık, trafik kasko, iş yeri, konut gibi aklına gelebilecek bütün sigorta işlemleri mevcuttur. 

Sigortacılık sektörünün sorunlarından bahseder misiniz?

Sigortacılık sektörünün en büyük sorunu, piyasada merdiven altı diye tabir ettiğimiz sigortacıların olması. Sigortacılık artık ek iş haline geldi ve bu biz sigortacıları ciddi anlamda rahatsız ediyor. Sigortacılık ciddiyet ve takip isteyen bir sektördür. Bu bağlamdan dolayı, sigortacılık 3-5 işle uğraşırken aynı zamanda araya sıkıştırılabilecek bir sektör değildir. Yetkili kişiler tarafından sigortacılık sektörünü kötüye kullananların tespit edilerek gerekli işlemlerin bir an önce uygulanması gerekiyor. Biz bütün çevremize bizden teklif almadan sigortalarını yaptırmamaları için gerekli uyarıyı yapıyoruz. Çünkü sigorta yaptığın kişinin hayatını kurtarmanın yanında, yanlış yaptığınız bir işlemle o kişinin hayatını tamamen olumsuz yönde de etkileyebilirsiniz. Bu yüzden vatandaşlarımız sigortalarını yaptırırken bu işin ehli kişilere başvurmalarını gerektiğinin altını çiziyorum. A Acente konumunda olan bir sigorta şirketi ile çalışmaları vatandaşlarımızın yararına olacaktır.

İnsanlar neden Truva Sigorta’yı tercih etmeliler?


Biz her zaman vatandaşlarımıza, bizden teklif almadan sigorta yaptırmayın diyoruz. Çünkü biz; kapsamlı bir araştırma sonrasında kişinin istediği ve kişiye uygun en doğru poliçeyi buluyoruz. Her türlü olumsuz bir durumda 24 saat bize ulaşabilirler. Olası bir kazada nerede olursa olsun müşterilerimizin anında yanında oluyoruz. Kaza sonrası süreçte her zaman arkalarındaki en büyük destekçi oluyoruz ve sorun çözümüne ilişkin araştırmalar yapıyoruz. Sigortalımızın her türlü iyi günde de, kötü günde de yanlarında olduğumuz için ve doğru fiyat verdiğimiz için bizden teklif almalarını tavsiye ediyoruz. 

Size göre başarı nedir?

Başarı; her ne ile uğraşıyorsanız, o uğraştığınız işi aşkla yapmak demektir. Ben 22 yıldır çalışan biriyim ve her defasında yaptığım işleri severek ve büyük bir mutlulukla yaptım. Ben işime koşarak gelen biriyim. Başarıyı elde edebilmek için, önce yaptığınız işi isteyerek ve severek yapmanız gerekiyor. Sonrasında araştırmacı bir yol izlediğinizde ve bu araştırmacı ruhunuzu pozitif enerjinizle birleştirdiğiniz zaman başarı kaçınılmaz olacaktır.

Genç bir kadın girişimci olarak, iş hayatına atılmak isteyen gençlere neler önerirsiniz?

Benim her zaman kullandığım bir söz vardır, ‘Hızlı çıkılan merdiven nefes keser.’ O yüzden yapılan iş ne olursa olsun sindire sindire, adım adım ilerlenmesi gerekiyor. Dediğim gibi sürekli araştırmacı ve yenilikçi anlayışla yaptıkları işe dört elle sarılmaları gerekiyor. Bunların dışında sabırlı ve sorumluluk sahibi olmaları gerekiyor. İş yaptıkları insanları iyi analiz etmeleri ve güven aşılamayı akıllarından çıkarmamaları gerekiyor. Bunlar sağlandığı taktirde başarıya ulaşmaya hiçbir engel kalmıyor. 



 
Editör: Barış Köksal