'Bahçesi Deniz Olan Evler' sloganı ile Mersinlilerin dikkatini çekmeyi başaran Turkuaz Yapı, son yaptıkları Turkuaz Atlantis projesi ile Mersin'de fark yarattı. Mersin'de 20 yıl sonra denize sıfır bina inşaa eden Turkuaz Atlantis Yönetim Kurulu Üyelerin Feti Özel Turkuaz Atlantis'in yapısı ve lokasyonu ile ilgili bigliler verdi.

İşte Turkuaz Atlantis Yönetim kurulu Üyelerinden Feti Özel ile yaptığımız o özel röportaj;



Turkuaz Atlantis'ten bize biraz bahseder misiniz?

Turkuaz Atlantis Mersin'in Mezitli ilçesi Davultepe mahallesinde 2016 deprem yönetmeliği ile yapılmış, Mersin'de 20 yıl sonra yapılan denize sıfır ilk yapıdır. Toplam 82 daire'den oluşmaktadır. Dairelerimizin tamamı deniz manzaralı olmakla birlikte, aqua parklı yüzme havuzu, Basketbol sahası, plaj, açık ve kapalı otopark, yürüyüş ve koşu alanları, açık fitness alanı, barbekü alanı, ticarethane ve iş yerlerimiz bulunmaktadır. 

Dairemiz 226 metrekare bürüt genişliğe sahip 4+1'dir. Turkuaz Atlantis'de diğerlerinden farklı bir konsept olarak ayrı bir kızartma mutfağı oluşturduk ve bu her dairemizde mevcuttur. Bu harici mutfak ile birlikte tavuk, balık, et gibi kızartma türlerini daire içine sızan kötü kokuyu sızdırmaması için tasarladık. Teraslarımız komple çift cam cam balkon sistemi kapalıdır. Merkezi ısıtma sistemi bulunan binalarımızda teraslarda da peteklerimiz mevcuttur. Böylece deniz manzarasını yaz kış evinizin içinde hissedebiliyorsunuz. En önemli özelliklerimizden bir taneside her dairemize özel ayrı bir sauna odamız mevcuttur. Bunların dışında her dairemizde müzik sistemi kuruludur ve bu sistem aynı müziği evin her odasında dinletebilme özelliğine sahiptir. 



Turkuaz Atlantis'in bulunduğu lokasyonun yatırıma açık bir bölge olduğunu düşünüyor musunuz?

Davultepe mahallesinin denize sıfır olması ve dağ ile deniz arasında çok kısa bir mesafe olması sebebi ile gelişmekte olan bir bölgedir. Özellikle Turkuaz Atlantis bulunduğu lokasyon olarak hem denize sıfır hem de ana caddeye sıfır konumdadır. İnsanlar evlerinden çıktıklarında toplu ulaşıma 1 adım, evlerinden çıktıklarında denize de 1 adım mesafededir. 

Davultepe mahallesinde yolun üst kısmında yapılaşma olmamasından dolayı projemizin sahil kesimi de oldukça sakin ve huzurludur. Davultepe mahallesi çok büyük bir mahalle değildir. Davultepe mahallesinin yolun alt kısmında kalan bölümü tamamen yapılaşmış ve oturmuş bir konuma sahiptir. Davultepe, Mersin'in en çok gelişmekten olan Merkez ilçe konumunda olan Mezitli'ye bağlıdır. Mezitli bölgesi Mersin'in en hızlı gelişen ilçesi olmakla birlikte yatırım bölgesi konumundadır. Uygulanacak olan  5 binlik imar planları ile birlikte davultepe 7-8 yıl içerisinde büyük bir ivme kazanacaktır. Yani Mezitli Merkez ilçe konumunda olduğu için vatandaşlar gönül rahatlığı ile hem yatırım amaçlı hem de huzur amaçlı Turkuaz Atlantis'i tercih edebilirler. Öte yandan baktığımızda denizi olan bir şehirde yaşıyoruz ve kentimizin birçok yerinde denize vatandaşlarımız denize girmeye cesaret edemiyorlar. Davultepe sahili Mersin'in en temiz denizi ve plajlarından birine sahiptir. Sağlanan desteklerle birlikte Davultepe sahilleri önümüzeki yıllarda turizm cenneti haline gelecektir. 


 

Editör: Barış Köksal