www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

Türkiye'nin en büyük spor kulüplerinden birisi olan Fenerbahçe Spor Kulübü Mersin'de şube açıyor.. Mersin Fenerbahçeliler Dernek Başkanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Mersin Şube Başkanı Erbil Şengül konuyla ilgili sorularımız yanıtladı..

Burak Karataş: Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Mersin'de Şube açması fikri nasıl ortaya çıktı.?

Erbil Şengül: Aslında Fenerbahçe'nin böyle bir düşüncesi yoktu.. Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'de şube açılacaktı.. Fakat biz İstanbul'da yapılan toplantılarda herhangi bir maddi beklentimiz olmadığını ve Mersin'e de şube açılmasını istediğimizi söyledik.. Başkanımız da kulübe talimat vererek, 'Zaten herhangi bir beklentileri yok.. Fenerbahçeliler Derneği yerine şubemiz olarak yola devam etsinler' diyince Fenerbahçe Spor Kulübü Mersin Şubemizi kurduk..

Peki bu şubeleşme yasal mı.?

Evet; tüzük değişikliğine gidildi.. Valiliğe müracaat ettik ve tüzük değişikliği sonrasında şubemizi kurduk.. Şu an geçici yönetim kurulu olarak Alper Gürsoy, Bülent Kütük ve ben varız.. 6 Ay içerisinde genel kurul yaparak yeni yönetim kurulumuzu oluşturacağız.. O tarihe kadar üye olanlar Fenerbahçe Spor Kulübü Mersin Şubesi yönetimine aday olabilirler; başkanlığa da aday olabilirler.. Dernek üyelerimiz ile genel kurulumuzu yapar, yeni yönetim kurulunu ve başkanı belirleriz..


Üye kayıtlarını nasıl yapacaksınız.? Belli bir kriter var mı.?

2 Türlü üyelik olacak.. Birincisi temsilci üye.. İkincisi ise kongre üyesi.. Temsilci üyeler 2 Bin TL ile üye olabilecekler.. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak hedefimiz 1 milyon temsilci üye.. Fenerbahçe Spor Kulübü Mersin Şubesi olarak ise ilk etapta 200 temsilci üye hedefliyoruz.. Temsilci üyeler istedikleri zaman 8 Bin TL fark vererek kongre üyesi olabilecekler.. Temsilci üye ile kongre üyesi arasında sadece tek fark olacak.. Kongre üyesi Fenerbahçe seçimlerinde, temsilci üye ise Fenerbahçe Mersin Şubesi seçimlerinde oy kullanabilecek.. 

Peki Fenerbahçe Mersin Şubesi olarak hedefleriniz var mı.?

Evet; geleceğe dair büyük hedeflerimiz var.. Fakat şu an için en büyük hedefimiz ilk etapta şubemize 200 üye kaydını tamamlamak.. Sonrasında ise Fenerbahçe Spor Kulübü'nün faaliyet gösterdiği 9 branşı Mersin'de spor okulları ile faaliyete sokmak.. Mesela çocuk üyeler konusu çok önemli.. Buna Spor Kulübümüz de büyük önem veriyor.. Geleceğin Fenerbahçelileri çocuk üyelikler ile sağlanacak.. Ağaç yaşken eğilir diyeceğiz ve çocuk üyelerin sayısını arttırmaya çalışacağız.. Çocuk üyeler ilk 3 sene çok küçük aidatlar ile üye olacaklar.. Sonrasında ise temsilci üye sıfatını alacaklar.. Bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz..

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı.?

Buradan Mersin'de yaşayan tüm Fenerbahçeliler'i, Mersin Şubesi'ne üye olmaya davet ediyorum.. Kulübümüzün koyduğu 1 milyon üye sayısı hedefine ulaşabilmemiz için Mersinliler'in bu konuda hassasiyet göstereceğinden eminim.. 

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak çok zor günler atlattık ve bu günlere geldik.. Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimiz ile, futbolcularımız ile teknik heyetimiz ve bu büyük taraftarımız ile el ele verdiğimiz zaman karşımızda kimsenin duramayacağını ispatladık.. Şimdi aynı çatı altında birlikte hareket etme zamanı.. Bundan dolayı da tüm Fenerbahçeliler'i, Fenerbahçe çatısı altına davet ediyorum..



Editör: Barış Köksal