Fizyomed kaç yılında kuruldu.?

2005 yılının Ekim ayında kuruldu. Uzm. Dr. Yasemin ERDOĞAN ve Uzm. Dr. Fatih GÜN tarafından kuruldu. Bizim kendimize ait muayenelerimiz vardı. Mersin’deki en çok hizmet veren muayene bizimdi. Arkadaşta olunca Yasemin hanımla birlikte Mersin Devlet Hastanesi’nde birlikte çalışıyorduk sistemde merkez anlayışını geçince bizde ortak kararımızla Fizyomed’i kurmaya karar verdik. Fizyomed’i ilk açtığımızda 15 istihdam sayımız vardı. Şimdi ise 50 kişilik uzman kadromuzla hizmet vermekteyiz. 

Fizyomed’in verdiği hizmetler hakkında bilgi verir misiniz.?

Fizik tedavi, romatizma hastalıkları, rehabilitasyon, her türlü ağrı tedavi, bel boyun fıtıklarılar, ağrı tedavileri, tendom bulguları ve doğuştan veya sonradan meydana gelen eklem, kas, iskelet sistemi hastalıkları ve hareket sistemini etkileyen tüm hastalıkların tanı ve tedavisi yapılmaktadır. Mersin’in en gelişmiş Fizik Tedavi Merkeziyiz.

Fizyomed’de bulunan cihazlar ve kullandığınız teknoloji hakkında bilgi verir misiniz.?

Fizik tedavi konularında  tedavinin yanında en son teknolojileri de Yut dışından gelen cihazlarımızı var. Antalgıc trak adında bir cihazımız var. Mersin’de hiçbir merkezde yok. Türkiye’de ise yalnız 3 şehirde var. Bu cihaz İstanbul, Antalya üçüncü ise bizim merkezimizde bulunuyor. Bunun yanı sıra yüksek yoğun lazer cihazımız var. Lenfödem Tedavisi, Ultraviyole, İnfraruj, Lazer ışık uygulamaları, Tens, Diadinami, Vakum interferans, alçak ve ortak frekanslı akım işlemleri, Hot Pack (Sıcak Petler), Ultrason (Ses Dalgalarıyla Tedavi), Traksiyon, Masaj, Manuel Terapi, Kinesio Bantlama, Kuru İğneleme.                                                                                                                                                                    

Antalgıc trakın  en önemli özelliği omurlar üzerindeki basıncı azaltıyor. Fıtık üzerindeki basıncı azaltarak kan dolaşımını arttırıyor, dokuda bir tamir süreci başlatıyor. Fıtıklaşan dokunun negatif basınçla azalmasını ve geri dönüşümünü eski yerine yerleşmesini sağlıyor. Bu tedaviyi de robotik ve bilgisayarlı yapıyoruz sıradan bir çekme cihazı değil. Ve en önemlisi üç boyutlu bir cihaz. Boyunu, sırtı veya beli bu cihaz sayesinde çok rahat tedavi edip çekimini yapabiliyoruz. Yüksek yoğun lazer cihazımız varda oda bel boyun rahatsızlıklarında tedavi yönetimde kullanılan bir cihazdır.


Okuyucularımıza yaz ayları ile ilgili sağlık önerileriniz var mı.?

Yüzmeye çok önem versinler, spor yapsınlar, yürüyüş yapsınlar, doğa yürüyüşleri yapsınlar. Açık hava yürüyüşleri her gün yapsınlar, çok sıcaklarda dışarıda olmamaya dikkat etsinler. Bol bol su tüketmeleri gerekir. Tabi ki bu işlemleri gerçekleştirirken terlemeye dikkat etmek lazım, yani ter üzerimizde kurumadan bir an önce kıyafetlerimizi değiştirmek lazım.

Fizyomed’de en çok hangi rahatsızlıklar ile karşılaşıyorsunuz.? Bu hastalıkları önlemek için Mersinliler’in nelere dikkat etmesi gerekiyor.?

Fizmyomed’e en fazla bel fıtığı ve boyun fıtıkları, diz, kalça, eklem kireçlenmeleri yaşa bağlı olarak bu hastalıkların tedavisi üzerine çok fazla insanımız gelmektedir. Mersin’de rutubet oranı biraz fazla olduğu için insanların daha fazla ağrısına sebep oluyor ve rahatsızlıklar çoğalıyor. Ama spor yaparak, egzersiz yaparak bu dezavantajı ortadan kaldırmak mümkündür. İnsanlarımız stres içerisinde olduğu için son zamanlarda fibroaje denilen stres hastalığına yakalanması çok basit oluyor ve insanlarımızın ne yazık ki spor yapma huyları veya düzenleri yok genel yaygın kas ağrılarına neden oluyor. Bölgemizde de bu ağrı çeşidi çok yaygındır. Bu hastalığı atlatmak için ise bol bol spor yapmak, egzersiz yapmak gerekir. Aslına bakarsanız spor dışında hiçbir şey hastalığı önlemez, önleyemez.. Sağlıklı insan zaten spor yapmalı. Biz hastalara spor yapmayı öneriyoruz.  Egzersizi bir yaşam biçimi olarak kabul etmesi gerekir. Son dönemlerde hastalara platesi de öneriyoruz. Çünkü plates nefes kontrolünü sağlamaya yönelik çok güzel bir egzersiz biçimi. 


Mersin’in sağlık yatırımı anlamında yeterli buluyor musunuz.?

Mersin’de bana göre çok kaliteli sağlık kuruluşları var. Hastane olarak da, tıp merkezi olarak da ama bu sadece yerel firmalara bırakılmış. Türkiye geneline yayılmış kurumsal hiçbir firma şuana kadar Mersin’e yatırım yapmamış. Bu Mersinliler için hem avantaj, hem dezavantaj. Mevcut kurumlar Türkiye geneline yayılan köklü hastanelerin kalitesine ulaşmaya çalışıyoruz. Bizim için bir avantaj aslında.      

Yeni bir sağlık yatırımınız var mı.?

Hem sağlıkta çıkan yeni yönetmelikler, hem de mevcut yerimizin bize yetmemesi  ve daha iyi hizmet vermek amacıyla müstakil kendi binamıza taşınmak istedik. Ve sonuçta da 3 bin 500 m2 kullanım alanı olan, 7 katlı bir bina yatırıyoruz. Çok geniş fizik tedavi ve rehabilitasyon alanları, plates, egzersiz salonları, hidroterapi odaları, obezite merkezi, diyetisyen odaları, sağlıklı yaşam merkezi, ileride ise estetik ve güzellik salonları da açmayı planlıyoruz. 

Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı.?
Ben bütün hastalara egzersiz ve sporun çok önemli olduğunu ve bunları bir yaşam şekline gelmesi gerektiğini vurgulamak isterim. Fizik tedavi sadece aletlerle olan bir tedavi değil sonunda mutlaka hareket lazım. O yüzden Mersin halkına önceliğiniz her zaman spor olsun diyoruz.

Fizyomed Danışma Hattı: 0 324 327 10 05



Editör: Barış Köksal