Mersin’de kentsel dönüşüm projelerinde yetkin bir firma olarak kısa zamanda önemli çalışmalara imza atan Doğanlar İnşaat, Mersin’de hızla yeni projelere adım atmaya devam ediyor.

Kentsel dönüşüm projelerinin amacı, insanların daha modern ve daha rahat bir çevrede yaşamalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Doğan, 'Doğanlar İnşaat olarak bizde bu amaçtan yola çıkarak teknolojiyi en üst düzeyde kullanıp öncü olduğumuz kentsel dönüşüm projelerinde yapı sektörü ile teknoloji dünyasını sentezleyerek özgün yapılar oluşturmaktayız. A- plus yapı üretim teknolojileri ile konut ve ofis üretimlerimizde kullanıcı talep ve beklentilerini göz önünde bulundurarak tüketicilerimizin özel mimari taleplerine istinaden kişiye özel profesyonel çözümler üretmekteyiz. Böylelikle ithal ve yerli üst düzey yapı ürünleri ile dayanım ve kalite de örnek yapılar üreterek ülkemizde ilklere her zaman öncülük eden özel projeler üretmekte ve üretmeye devam etmekteyiz' dedi.

Projenin kentsel dönüşüme hizmet etmesi için gerekli şartların 5 temel esasa değindiğini belirten Doğan,' Kentsel dönüşüm, beş temel amaca hizmet etmek üzere tasarlanmalıdır. Öncelikle kentin fiziksel koşulları ile toplumsal problemleri arasında doğrudan bir ilişki kurulması gerekiyor. Kentsel alanların çöküntü alanı haline gelmesindeki en önemli nedenlerden birisi toplumsal çökme ya da bozulmadır. Kentsel dönüşüm projeleri, temelde toplumsal bozulmanın nedenlerini araştırmalı ve bu bozulmayı önleyecek önerilerde bulunmalıdır. Kentsel dönüşüm aslında kent dokusunu oluşturan birçok öğenin fiziksel olarak sürekli değişim ihtiyacına cevap vermelidir. Bir başka deyişle, dönüşüm projeleri kentin hızla büyüyen, değişen ve bozulan dokusunda ortaya çıkan yeni fiziksel, toplumsal, ekonomik, çevresel ve altyapısal ihtiyaçlara göre, kent parçalarının yeniden geliştirilmesine olanak sağlamalıdır. Bu projeler kentsel refah ve yaşam kalitesini artırıcı bir ekonomik kalkınma yaklaşımını ortaya koymalıdır. Kentsel Dönüşüm projelerinde bölgenin sorunlarının ve potansiyellerinin niteliğine bağlı olarak, bu hedeflerden biri veya bir kaçı ön plana çıkabilmektedir. Kentsel dönüşüm, insan sağlığını etkileyecek derecede zarar görmüş yapıların proje kapsamında sistematik bir şekilde olası depremlere
karşı toprak zeminin ve üzerindeki yapının risk değerlerinin belirlenerek, can ve mal kaybını en aza indirmek için yapılan kamusal bir çalışmadır' ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm projelerinin dışında Mersin'e güçlü ve modern yapılar kazandıracaklarını belirten Doğanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aydın Doğan, Mersin'de yaptıkları ve yapacakları projelerle kent estetiğine yön veren mimari yapılar inşaa edeceklerini belirtti.

 
Editör: Barış Köksal