Doğanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aydın Doğan, kentsel dönüşüm projeleriyle öne çıkan çalışmalarını, projelerin detaylarını ve gelecek planlarını anlattı.

Doğanlar İnşaat'ın kentsel dönüşüm alanındaki planları ve projeleri nelerdir?

Mezitli, Yenişehir ve Akdeniz gibi merkezi lokasyonlarda hızla devam eden kentsel dönüşüm süreci şehrin en değerli bölgelerinde yepyeni yatırım imkânlarını ortaya çıkarıyor. Her zaman değerli olan ve her zaman değerli kalacak bölgede biz de yepyeni 4 kentsel dönüşüm projesiyle yer alarak, Akdeniz’in yenilenme sürecinde öncü ve etkin bir rol alıyoruz. 

Mersin’de kaliteli yaşamın imzası haline gelen butik projelerimizde sınırlı sayıda ve çok değerli yatırım alternatifleri sunuyoruz. Çok yakında başlamayı planladığımız, detaylarını kısa süre içinde açıklayacağımız projemiz ile de kentsel dönüşüm yatırımlarımız devam edecek. 
 

Doğanlar İnşaat, kurum olarak her zaman yaptığı butik projeleriyle anıldı, bundan sonrası için toplu konut projeniz ya da Kentsel Dönüşüm projeleriyle ilgili farklı bir düşünceniz var mı?


Doğanlar İnşaat, sizin de belirttiğiniz gibi uzun yıllar kentsel dönüşüm projelerine imza atmıştır. Toplu konut ve benzeri projeler müteahhitliğin    farklı bir kulvarıdır. Biz firma olarak daha az sayıda ve yüksek kalitede konut üretmeyi hedefliyoruz.
 

Yarattığınız projelerde alıcıya sunduğunuz en önemli fayda nedir?


Tüm projelerimizde müşterilerimizin taleplerine göre ve hizmet anlayışının yansıra, satış sonrası müşteri memnuniyeti ilkesi bizim açımızdan önemli fark yaratmaktadır, ayrıca sektörde uzun yıllar istikrarla sürdürdüğümüz faaliyetlerimiz müşteri açısından da pozitif yönde bir fark oluşturmaktadır.


2017 son 1 ay inşaat sektörü için verimli geçecek mi?


Kentsel Dönüşüm projeler üretmemiz genel anlamda satış istikrarını da getirmektedir. Ancak ülkenin genel ekonomik dalgalanmaları bizi de yüksek oranda olmasa da zaman zaman etkilemektedir. 2017 yılı son 1 ayının satış sıkıntılarının kısmen de olsa düzelme yönünde geçeceği bir zaman dilimi olacağı görüşündeyiz.

'İNSANLAR BİZE GÜVENİYORLAR'

Kentsel dönüşümde çok fazla zorluklarla karşılaşılabiliyor. Peki, insanları etkileme yolundaki sizin farklılıklarınız neler?


Yaşımın genç olması ve samimi olmamdan dolayı etkili olduğumu düşünüyorum. Ama kiminle nasıl anlaşabileceğiniz ya da anlaşamayacağınız çok belirleyebildiğiniz, tahmin edebildiğiniz bir şey olmuyor. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz, elinizden geleni deniyorsunuz; güveninizi hissettirebildiniz insanlar yola sizinle devam ediyorlar. Şu ana kadar kentsel dönüşüm projeleri için tekliflerde bulunduğumuz kişilerden çok fazla ret yanıtı almadık. İnsanlar bize güveniyorlar. İşlerini bitirdikten sonra da evlerinde severek yaşıyorlar. Bizim için de önemli olan şey bu aslında; insanlara güven veriyoruz. İşin sonucundan memnuniyet duymalarını arzu ediyoruz. Para bir yana yastığa başınızı koyduğunuzda içiniz rahat ediyorsa o zaman güzel bir şeyler başarmışsınızdır demektir. 

İnşaat sektöründeki beklentileriniz nelerdir?


Yolun başındayım ama ben senelerdir şantiyelerdeyim. Mesala ilk projemiz olan Eşe Doğan 1 projemizde herhangi bir şey kaçırmamak için bütün gün şantiyede ustalarla zaman geçirirdim. Ben insanlara kaliteli yaşam alanı sunmaktan keyif alıyorum. Eşe Doğan projemizde yaptığımız gibi kentsel dönüşümle 45 evler Bölgesi’nde insanlara daha sağlıklı bir yaşam sunduk. Çünkü bildiğiniz gibi Ülkemizde deprem çok sık yaşanıyor ve insanlar kötü durumlar yaşayabiliyorlar, biz bunu düzeltmeye başladık. Elimizden geldiğini de yaptığımızı düşünüyorum. İnsanlara bu tarz yeni fırsatlar yaratmak istiyoruz. Tatmin edici olan, insanlara bu tarz yenilikler sunabiliyor olmak bizi mutlu ediyor. İşimizi her zaman en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Firmamızın yaptığı gibi modernliği ve güveni bir araya getiren çizgide devam etmeyi düşünüyorum.


Sizin gibi genç girişimcilere tavsiyeleriniz nelerdir?

Türkiye'de kendi işini kurmak isteyen birçok kişi var. Bu kişiler işlerini kurmadan önce yaptıkları AR-GE çalışmaları ile işin başarısına bir adım atmış olacaklar. Araştırması sağlam yapılmış bir sektöre adım atmak her zaman avantajdır. Sektör her ne olursa olsun yaptığınız işe saygı duymanız gerekiyor. Bünyenizde çalışan personellerden iş çözüm ortaklarınıza kadar saygı gösteren ve saygı gören bir kişiliğe sahip olmanız gerekiyor. En önemlisi de pes etmemektir. Hayatımızın her alanında birçok zorlukla karşı karşıya kalıyoruz ve bu zorlukları bir şekilde aşmayı başarıyoruz. İş hayatında bu zorluklar çok daha farklı bir boyutta yaşanacaktır. Önemli olan bu zorluklara karşı sistemli çalışarak karşılık vermektir. sistemli çalışan bir kurumun her türlü zorluğun üstesinden geleceğini düşünüyorum. 'Ben bu işi yaparım' diyebilmek çok önemlidir. Kurulacak işe karşı aklınızda oluşabilecek en ufak sorun sizi hata yapmanıza zorlayabilir. O açıdan işinizi kurarken aklınızda bir pürüz olmaması gerekiyor. Çabaladığınızı önce kendiniz hissetmelisiniz. 

Editör: Barış Köksal