Uluslararası Ticaret ve Finans bölümünden mezun olan, İşletme yöneticiliği alanında master yapan Bema Güvenlik Genel Müdürü Esra Özgür, yaptığı araştırmalar neticesinde güvenlik kameralarının önemini anlattı. 

Günümüzde birçok güvenlik unsurları olduğunu belirten Özgür, şirketlerin ve konutların en sağlıklı koruma sisteminin güvenlik kameraları olduğunun altını çizdi. Güvenlik kamera sistemleri üzerine tez yazan Özgür, 'Güvenlik denildiği zaman akla ilk, güvenlik memuru, güvenlik kapısı ve güvenlik kameraları geliyor. Bunlardan en etkilisinin güvenlik kamerası olduğu saptanmıştır. Günümüzde şirketler için ve konutlar için güvenlik kameraları son derece etkili bir güvenlik sistemidir. İnsanların birbirilerine güvenmediği bu dönemde güvenlik kameraları doğru yerlere yerleştirildiğinde herşeyi apaçık gözler önüne seriyor. Özellikle hırsızlar için çok ciddi oranda caydırıcı bir unsur olan güvenlik kameraları aynı zamanda önemli bir delil aracı olarak da kullanılıyor. Bu açıdan güvenlik kameralarının hayatımızın her alanında kullanılması gerekiyor. Hazırladığım tez kapsamında hem emniyet güçleriyle hem de sivil halkımızla yaptığım anketler neticisinde güvenlik kameralarının her kesim tarafından güvenilir bir sistem olduğunu kanıtladım' dedi.

'GÜVENLİK KAMERALARI GÜVENLİ YERLERE YERLEŞTİRİLMELİ'

Güvenlik kameralarının doğru konuma yerleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Özgür, ' Kameralar özellikle şirketlerde verimli olabilmesi adına doğru konumlandırılmalıdır. Çalışanların hataları, hırsızlık, gözden kaçan durumlarda müdahale edilebilmesi adına Güvenlik kameraları en büyük yardımcımız olacaktır. Bunun için ise kameraların bütün alana hakim olan ve insanların ulaşamayacağı noktalara sabitlenmesi gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal