Mersin'e geldiği günden bu yana eğlence sektörüne yeni bir soluk kazandıran ve 'Notaların Efendisi' olarak bilinen sanatçı Ersin Erol, müziğe başlangıç öyküsünü ve bilinmeyen yönlerini anlattı. Yeni yıl programına dair bilgiler veren Ersin Erol, 2018'e Liva Live sahnesinde sevenleri ile girecek. Erol, yakın zamanda yapacağı proje ile single çıkartacağının sinyallerini sadece cukurovaexpres.com'a özel verdi.

İşte editörümüz Barış Köksal'ın Mersin'in sevilen sanatçısı Ersin Erol ile yaptığı özel röportaj;

Bize kendinizden ve müziğe başlangıç hikayenizden bahseder misiniz?

Herkes İzmirli olduğumu bilir fakat aslen Gemlikli'yim. Türkiye'nin gözde şehirleri İstanbul, Antalya ve İzmir'de yetiştim. Müziğe olan ilgim çocuk yaşlarda başladı. İlk Müziğe atılımım ağabeyim sayesinde oldu. Ağabeyimin bir gün bana ud getirmesi ve ud çalmam ile birlikte müziğe olan ilgim her geçen gün artmaya başladı. Sonrasında Bursa'da Türk Sanat Müziği eğitimi aldım. Eğitimimden sonraki ilk sahne deneyimimi Bursa Gemlik'te yaşadım ve askere gittim. Askerden döner dönmez yüksek çabalarımla İstanbul'da en ünlü mekanlarda sahne almaya başladım. O zamanlar İstanbul'un gece hayatı çok farklıydı. Şuanda gece hayatının en aktif olarak yaşandığı Etiler, o zamanlar daha hareketliydi ve ben Etiler'in en ünlü mekanında sahne alıyordum. 

İstanbul maceramdan sonra farklı illere açılma isteğim doğrultusunda sahne hayatıma Antalya'da devam ettim. 5 yıl Antalya'da çalıştıktan sonra Türkiye'nin çeşitli illerinde müzik yaşantıma devam ettim. Bu süreç içerisinde albüm çalışmalarım da oldu fakat bazı problemlerden dolayı albümüm çıkmadı. Piyasada bilinen 2 şarkım var ve ikisi de Mersin'de yazılmıştır. İzmir'den sonra Mersin'e geldim ve müziğe Mersin'de devam ettim. Son 8 yıldır Mersin'de sahne almaya devam ediyorum. 

Türkiye'nin en ünlü mekanlarında sahne deneyimleri yaşadınız. Diğer illere göre Mersin'in gece hayatını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya gibi şehirler eğlence sektöründe kendini kanıtlamış ve diğer illere ekol olan şehirlerdir. Ama bu şehirlerde canlı müzik kültürü çok az diyebilirim. Mersin o şehirlerin 6-7 yıl gerisinden geliyor. Mersin halkı eğlenmeyi çok sevdiği için Mersin'de canlı müzik kültürünün hep yaşayacağını düşünüyorum. 

Mersin'in eğlence konusunda üzüldüğüm tek yönü, ailelerin çok fazla eğlenceye zaman ayıramamalarıdır. Ben Mersin'de ilk sahne aldığım yıllarda şarkılarımı hep ailesi ile eğlenmeye gelen topluluğa söylerdim. Şimdi baktığım zaman Mersin'in yerlileri ailesi ile vakit geçirmiyor. Ben çalıştığım mekanlarda özellikle kaliteyi önemsiyorum ve özellikle beni dinleyeme aile gelsin istiyorum. Benim sahnede ve normal hayatımda kaliteli müziği kaliteli insanlara taşıma gayretim her zaman sürecek. Sahne aldığım mekanlara gelen insanların orada eğlenmeleri ve hiçbir şekilde rahatsız olmamalarını görmek beni çok mutlu ediyor. Bunun sürekli sağlanması içinde genellikle müşteri potansiyelimizi elit kişiler belirler. Ersin Erol'un sahnesinde bu her zaman böyle olmuştur ve bunu Mersinliler böyle kabul etti. Mersin'de çok saygın insanlar var, burada çok iyi dostluklar edindim ve bu dostluklar sayesinde artık bende bir Mersinliyim diyebiliyorum. 

Bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

Uzun yıllardır içimde uhde kalan bir projem var. 4-5 şarkılık bir single çalışmasını sevenlerimin beğenisine sunacağım. Bu proje çok yakın zamanda hayata geçecektir. Bu projeyi oluştururken kendi bestelerimin yanına 1-2 şarkı da Kıraç eserlerinden alarak güzel bir çalışma yapmak istiyorum. 

Türk müziğini ve Türkiye'deki müzik sektörünü değerlendirir misiniz?

Türk müziği geçmişten günümüze dünyada milyonlarca insanın gönlünü fetheden bir yere sahip. Gerek Türk Sanat Müziği, gerek Türk Halk Müziği, gerekse Türkçe pop dünyada kabul görmüş eserleri bünyesinde taşıdı ve taşımaya devam ediyor. Türkiye'de müzik sektörüne sadece para odaklı bakan kesim olmasaydı Türk müziğinin daha farklı yerlere geleceğine inanıyorum. Bu gün baktığımızda müzik anlayışı sanattan çıkıp tamamen ticari odaklı olmaya başladı. Çeşitli yarışmalar adı altında birçok programlarda ünlü insanların sanatçıları kullanarak ününe ün yapıp ceplerini doldurma hevesleri aslında çok büyük yerlere gelebilecek genç sanatçılarımızın önünü kesiyor. Bu konuda hassas bir yapıya sahibim ve bu durum gerçekten beni çok üzüyor. Eğer bu tarz insanlar sanata sadece sanat olarak baksaydı Türk müziği şuan tüm dünyada kabul gören bir tür haline gelecekti.

Bu yıl bir değişiklik yaparak 2018'in ilk dakikalarına Liva Live sahnesinde Mersinliler ile birlikte gireceğiniz söyleniyor. Yeni yıl programınızdan bize biraz bahseder misiniz?

Evet bu yıl bir değişiklik yaparak bizleri tüm yıl yalnız bırakmayan ve bizlerle birlikte sene boyunca yeni yıl havasında eğlenen dostlarımızla birlikte yeni yılın ilk dakikasından itibaren sahnede olacağız. Bununla birlikte Liva Live'ın yeni yıla özel sürprizleri ile davetlilerimize eşsiz bir gece yaşatmayı hedefliyoruz. 'Yeni yıla nasıl girerseniz öyle devam eder' sözünü eğlence ve mutlulukla başlatıp tüm yıl dostlarımıza eğlenceli, mutlu ve sağlıklı hayat geçirmeleri için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. 

Yeni yıldan beklentileriniz nelerdir?

Öncelikle Ortadoğu'da süren savaşların bir an önce son bulup insanların refaha kavuşmasını diliyorum. Dünya düzeni ne yazık ki içinden çıkılmaz ve insanların birbirlerine tahammül derecesinin kalmadığı bir noktaya geldi. Bunların bir an önce son bulmasını temenni ediyorum. Akabinde ülkemize barış, huzur, kardeşlik ve birlik getirmesini diliyorum. 2018 yılı başta Mersinlilerin ve ülkemizin yılı olsun. Başarılar ve mutluluklar bizlerin olsun.

Editör: Barış Köksal