Alınan duyumlar, televizyon ve basında çıkan haberler doğrultusunda ÖTV kanununun yeniden değişikliğe gideceğini belirten Memiş, araç almak isteyen müşterilerin ellerini çabuk tutarak araçlarını almaları gerektiğinin altını çizdi. 

Alfa Romeo ve Jeep ailesine 2017 yılı itibari ile yeni araçların katılacağının sinyallerini veren Ercan Memiş, bu araçların özellikleri ile ilgili bilgiler verdi. 

İşte cukurovaexpres.com editörü Barış Köksal’ın Bilen Otomotiv Alfa Romeo-Jeep Genel Müdürü Ercan Memiş ile yaptığı o özel röportaj;

Yeni yıl ile birlikte ÖTV kanunun yeniden değişikliğe gitmesi hususunda  basın ve televizyonda çıkan haberleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bilindiği üzere ÖTV kanunun ve oranlarının değişimi basın ve TV’de yayınlanmaktadır. Hatta geçtiğimiz günlerde yeni ÖTV oranlarının belirlenmesi TBMM’de kabul edildi ve Bakanlar kuruluna yetki verildi, bizde bunu basından takip ettik. Yine basından aldığımız bilgiye göre yeni ÖTV oranlarının 1 Ocaktan itibaren devreye gireceği söyleniyor. Bu konu ile ilgili cukurovaexpres.com okurlarına vereceğim bilgi şudur;   Hangi araçların ÖTV’sinde artış hangisinde azalma olacağı hususunda net bir bilgiye sahip değiliz. Ancak, bazı lüks araçlar orta sınıf araçlarla aynı vergi oranına sahiptir. Örneğin; 150 bin TL bandında lüks bir markanın aracıyla, 50 bin TL bandında olan yerli yapım orta sınıf bir aracın Özel Tüketim Vergisi oranı aynı. Yani şuan yüzde 45 gibi bir orana sahip. Yani artık lüks araçların motor gücüne göre değil aracın bedeline göre vergilendireceğini duyuyoruz.

‘ELİNİZİ ÇABUK TUTUN’

Bu konular neticesinde araç almak isteyen müşterilerimiz, dostlarımız varsa ellerini çabuk tutup yeni düzenlenmesi planlanan ÖTV kanunundan önce araçlarını almalarında fayda var. Bunların haricinde malum dünyada ve ülkemizde birçok sosyoekonomik gelişmeler oluyor. Döviz kurları çok yükseldi. Dolayısıyla ekonomik rasyolarda sürekli değişkenlik oluşuyor.

Örneğin; bizim temsil ettiğimiz Alfa Romeo ve Jeep markası aslında Euro bazında fiyatlandırılıyor. Biz müşterilerimize TL üzerinden fiyatlandırma versek de şuan ki Euro kurunun geldiği noktaya baktığımızda hem Euro bazlı araçlara, hem de ÖTV oranlarının yeniden yapılandırılmasından sonra çok ciddi bir artış gelecek. Birde özellikle bizim markamızın müşterilerimize özel uygun araç kredisi imkanlarımız var. Bunun dışında müşterilerimizin memnuniyeti için, plazamıza gelerek beğendikleri bir aracı teslim etmemiz sadece 3 saat sürüyor. Bu imkanlardan faydalanmak adına, bu artışlardan da etkilenmemek adına bir an önce Alfa Romeo ve Jeep marka araç düşünen dostlarımızın hızlı hareket ederek araç alımlarını hızlandırmaları kendi menfaatlerine olacaktır. 

ALFA ROMEO ve JEEP AİLESİNİN YENİ ÜYELERİ

Alfa Romeo ve Jeep’te yeni yılda piyasaya girecek yeni ürünlerimiz var. Alfa Romeo markasında Alfa 159’dan sonra bir sedan tipi aracımız yoktu. Şuan Alfa Romeo’da Guilietta ve süper spor aracımız 4-C var. Bunların yanı sıra yeni yıl ile birlikte uzun yıllardır beklenen Alfa Romeo marka sedan tipi aracımız Guilia’yı Alfa Romeo tutkunları ile buluşturacağız.  Jeep’te ise; 2017’nin 9. Ve 10. Ayından itibaren yeni Compass modelini Jeep severler ile buluşturacağız. Bu ürünler bölgemizde ciddi ses getiren ürünler olacak. Bilen Otomotiv Alfa Romeo ve Jeep’in Adana-Mersin Bölge Bayisi olarak bu iki aracı ve diğer araçlarımızı bölgemize kazandırmaktan onur ve mutluluk duyacağız. 
 
Editör: Barış Köksal