Farklı bir konsept anlayışı ile mutluluğa ilk adımı attıran Sapphıre Balo ve Toplantı salonları, evlenmeyi aklından geçiren çiftlere rehber oluyor. 

İşte cukurovaexpres.com editörü Barış Köksal’ın Sapphıre Balo ve Toplantı Salonları İşletme Müdürü Ecem Orak ile yaptığı o özel röportaj;

Sapphıre’den bize biraz bahseder misiniz?

Sapphıre, değerli taş anlamına geliyor. Değerli insanlara değerli hizmet verebilmek adına bu ismi uygun gördük. Sapphıre Balo ve Toplantı Salonları Şubat ayında hizmete girdi. 30 Nisan’dan sonra ilk organizasyonlarımızı almaya başladık. Şuanda kına konseptine ağırlık verdik. Sapphıre açıldığı günden bu yana doludizgin yoğun bir şekilde müşterilerini ağırlamaya devam ediyor. Şuanda mevcut 3 salonumuz var, fakat 2 tanesi aktif durumda. Bu iki salonumuzdan birisi 500 kişi, diğeri ise 100 kişi kapasitelidir. 100 kişilik salonumuzda daha çok toplantı, seminer, nişan, kına gibi organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Büyük salonumuzda ise daha geniş çaplı organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Bir diğer salonumuz ise Kasım ayında faaliyete girecektir. Bu salonumuz yaklaşık 700 kişi kapasiteli büyük organizasyonlar için değerli misafirlerimizin hizmetine sunacağız. 

Mersin’de hiçbir yerde olmayan bir kına konsepti yarattık. Bu konsepti burada görsel olarak anlatmamız gerekiyor. Şuanda sözlü olarak anlatıldığı zaman sıradan bir kına hissiyatı verebilir, fakat buraya gelip gördüklerinde Sapphıre’in ne kadar farklı bir konsepte sahip olduğunu göreceklerdir. 



Buraya gelen insanlara ne gibi hizmetleriniz var? Neden Sapphıre’i tercih etmeliler?

Biz Mersin’de farklı konsept çalışıyoruz. Mersin’de bir ilki yaratmak istedik. Bu seneden itibaren gelinlerimiz kına konseptine daha fazla önem vermeye başladılar. Şuan Mersin’de hiçbir yerde olmayan bir konsepte çalıştığımız için insanların ilgisini çekiyor. Bu yüzden dolayı da tercih sebebi oluyorsunuz. Artık insanlar sıradan düğünlerden bıkmış durumdalar. Biz burada sıradışı bir konseptle onların mutluluğuna tercüman oluyoruz. Verilen hizmet, ulaşım ve farklılık alanlarında Saphıre, diğerlerinden çok çok üsttedir. Müzik, Dj, orkestra paketler içerisine dâhildir. Organizasyonun bünyesinde olan personellerimiz kişi sayısına göre belirleniyor. Kapıdaki valeden garsonlara kadar herkes canla başla bir bütün halinde çalışıyor. Şuanda kendi bünyemizde bütün hizmetleri veriyoruz. İnsanların dışarıdaki bütün ihtiyaçlarını biz burada karşıladığımız için tercih edilmeliyiz. Düğün yapmak isteyen kişilere rehber oluyoruz. Yeter ki adım atsınlar biz devamını getiriyoruz. 

Mersin’deki düğün sektörünü değerlendirir misiniz?

Mersin’de düğün sektörü şuanda çok ön planda. İnsanlarımız artık eskisi gibi düğün salonlarını tercih etmiyor. Bu tarz balo salonları ve otel konseptleri daha çok ilgi görmeye başladı. Düğün insanların en mutlu olduğu günlerin başında gelir. Biz onların mutlu günlerinin her anını akılda kalacak şekilde bir konseptle organizasyonlarına öncülük ediyoruz. Bazı yerlerde organizasyonlar oldu bittiye getiriliyor. Biz oldu bittiye getirmek yerine hiç bitmesin algısını uyandırıyoruz. Sonuçta insanlar bu mutluluğu 1 kere yaşıyor ve geri dönüşü olmayan bir organizasyon. Bu anlamdan dolayı düğün, nişan, kına gibi organizasyonlar tamamen stres içerisinde geçiyor. Burada organizasyona ev sahipliği yapan kişilere yani bizlere büyük iş düşüyor. Biz her zaman bunun bilincinde olan bir işletmeyiz. 



Yaz ayları için özel kampanyalarınız nelerdir?

Biz ilk açıldığımızda açılışa özel bir kampanya yaptık. Bizim anlaşmalı olduğumuz yerlerden faydalanabiliyorlar. Örneğin balayı için bir otel, gelin hamamı gibi organizasyonları da paket içerisine dâhil edebiliyoruz. Bunun yanında şuanda Temmuz ve Ağustos ayına özel erken rezervasyon indirimlerimiz var. 

Bu güne kadar gerçekleştirdiğiniz organizasyonlardan bahseder misiniz?

Şubat ayında faaliyete girdiğimiz bu güne kadar 24 tane organizasyon gerçekleştirdik. Birçok okulun mezuniyet törenlerini biz yaptık. Gerçekleştirdiğimiz mezuniyet törenleri çok eğlenceli geçti. Öğrenciler burada gönüllerince eğlendi. Bunun dışında nişan, kına, toplantı gibi birçok organizasyona ev sahipliği yaptık. Buraya gelen insanlar bu güne kadar aldıkları hizmetten en ufak bir mutsuzluk duymadı. 

Editör: Barış Köksal