www.cukurovaexpres.com Genel Koordinatörü Gülnaz Çelik güzellikte gelinen son gelişmeleri ve verdiği hizmetleri sordu.Esteline Polikliniği güzel sahibesi Dr. Şule Özlem Ural cevapladı. 

Güzellik kavramı denilince günümüzde o kadar çok şey söylense de,  size baktığımızda bu tanımı görebiliyoruz. Son dönemde birçok güzellik merkezi ve polikliniği açıldı. Esteline Polikliniği’nde ise diğerlerinden farklı olarak renkler ve huzur hâkim. Esteline Polikliniği’ni bize biraz anlatır mısınız?

Mersinde farklı bir konsept yaratmaya çalıştık, doğallığın içinde merkezi bir konumda, renklerin hakim olduğu bir yaşam merkezi oluşturmak istedik. Daha sıcak olması, temiz ve hijyen olması, bunlar bizim için önemliydi. Tabi ki bazı eksikliklerimiz var ve onları gidermeye çalışıyoruz.

Günümüzde herkes uzun soluklu bir güzellik istiyor. Artık bu alandaki en son gelişmeler nelerdir bize biraz bundan bahseder misiniz?

Aslında güzellik kavramı çok geniş bir detaydır. Günümüzde yaşam koşulları, stres, sevgiden yoksunluk, tüm bunlar bizim yaşlanma sürecimizi oluşturuyor. Bunu engelleme noktasında ruh bütünlüğü de çok önemli. Çünkü insanların ruh sağlığı yüzüne yansıyor. Biz güzellik kavramı bir bütün olarak değerlendiriyoruz. İçten aldığınız besinler, ruh sağlığı ve dogru uygulamar cildin genç görünmesi için birbirini tetikleyen durumlardır.

Genç ve güzel kalabilmek için en güzel yöntem sevgidir aslında.

Bizim yaptığımız şeyler yardımcı faktörlerdir. İnsanlar buradan aldığı sonuçları görüp mutlu ayrıldıklarında daha bir güzel oluyorlar. Onların yüzündeki mutluluğun nedeni olduğunuzda ise siz daha bir keyifle yol alıyorsunuz. Bu hepsi birbiriyle ilintili bir döngüdür. Hastalarımızın tebessüm etmesi demek onların yaşamına artı katmışız demektir bizim için.

 ‘’İnsanların yalnızca yüzlerini değil yaşamlarını da güzel kılıyoruz.’’

Onlarla yakınlık kurduğunuzda ve doğru yaklaştığınızda sizinle paylaşımları artıyor ve rahatlamış da oluyorlar. Bu yaptığımız tüm  işlemlere de yansıyor.

Son dönemde gündemde ne gibi gelişmeler oldu Biraz bahsedebilir miyiz?

Şu an revaçta olan yöntem altın ip dediğimiz örümce ağı. Yan etkisiz doğala yakın, hatta doğalda diyebiliriz. Çabuk sonuç veren bir yöntemdir. Bir buçuk ayda sonuç verebiliyor. Ameliyatsız olması, anestezi olmaması hastalarımıza cazip geliyor. Uygulaması oldukça keyifli bir işlem. Cilt altındaki dokularla uğraşmak ve anatomik yapıyla yakın bir ilişki kurmak da ayrı bir keyif oluyor. Hasta ağrı sızı çok hissetmiyor hatta ağrısız bile diyebiliriz. Lokal anesteziyle yapılıyor. İpleri yerleştirirken yüzü nasıl şekillendireceğiniz kısmı çok heyecanlı. Bir sanatçı ya da heykeltıraş gibi düşünerek neler yaratabiliyorsunuz bunu görebiliyorsunuz. Bunlar çok keyifli bir süreç. Hastanın yıllardır pek çok işlemle düzeltemediği sarkmalar, yanaktaki aşağı düşmeler, gıdı gibi problemlerde çok güzel sonuçlar veriyor. Hafif kaşı kaldırabiliyoruz. Bu işlemin avantajlarında birisi de sonuçların 1,5-2 yıl gibi uzun sürmesidir. Hatta cilt kalitesine göre tedavinin 5 yıla uzayabildiği de oluyor. Zaman çok hızlı geçiyor insanlar artık daha uzun soluklu işlemler istiyor.

Esteline ismine baktığımızda Mersin’de uzun yıllardır varsınız ve güzel bir marka değeriniz var. Özellikle yaz aylarında yoğun bir kampanya sürecine giriyorsunuz. Biraz bahseder misiniz?

Kampanyalarımızı yaparken yazın başka şehirlerden gelenleri de düşünerek hazırlıyoruz. Bunun dışında yazın vücut daha açıkta ve herkes daha güzel görünmek istiyor.

İşler tabii ki bu durumda artıyor. Önümüzdeki dönemde özellikle bölgesel zayıflama ve örümcek ağı uygulamalarında yaklaşık maliyet fiyatına çalışmalar yapacağız. Hastalarımızn bu yöntemle tanışması ve herkesin kolay ulaşabilmesi için bu tür kampanyalarımız olacak. Herkes çok büyük paralar vermeden güzelleşsin ve etrafta yaygın bir kullanım amaçlamak adına özellikle altın ipte güzel kampanyalarımız olacak.

Bayanlarımızın güzelleşmesine katkı sunacağız.

Polikliniğiz de birçok uygulama var. Spa ve masaj bölümünüzde var. Medikal masaj nedir ve nasıl sonuçlar alıyorsunuz?

Medikal masaj yapan arkadaşımız aslında fizyoterapist ve şu anda part time çalışıyor ama eylül ayından itibaren full time çalışacak. Almanya’da pek çok eğitimler almış medikal terapiyle ilgili. Bu masaj kaslardaki zamanla oluşan yerleşim bozuklukları, yanlış harekete bağlı oluşumları, kemiklerde oluşmuş küçük kaymaları düzelten bir masaj.

Oldukça başarılı sonuçlar alabiliyorsunuz.?

Göz kapağı estetiğinde eylül ayında yeni bir cihazla göz kapağını germe işlemine ameliyatsız olarak başlayacağız. Sıcaklarda bu tür işlemleri çok yapmıyoruz. Çünkü 10 15 gün korunması ve güneş kremleriyle desteklenmesi gereken bir işlem. Bu yüzden eylül ayında bu işlemleri de yapmaya başlayacağız.

Herkesi daha güzel ve zinde hissetmeleri için Esteline Polikliniği’ne bekliyoruz.







 

Editör: Barış Köksal