Yeni binasında oldukça teknolojik bir hizmet sunan, alanında uzaman ekiple başarılı bir yol izleyen FİZYOMED kurucusu Dr. Fatih Gün, FİZYOMED'in hizmet alanlarını anlattı.

Doğru teşhis ve tedaviyi tam kapsamlı, yüksek ve konforlu standartlarda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmetini hastalarına sunmayı ilke edindiklerinin altını çizen Dr. Fatih Gün, bilimsel ve vicdani etik ve ilkelerden ödün vermeden güvenilir ve yüksek kalitede sağlık hizmeti verdiklerini ifade etti.

İşte cukurovaexpres.com editörü Barış Köksal'ın FİZYOMED Kurucusu Dr. Fatih Gün ile yaptığı o özel
röportaj;

Özel Mersin Fİzyomed'in kuruluşundan bahseder misiniz?

Kurumumuz 2005 yılında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Doktorları; Dr. Fatih Gün ve Dr.Yasemin Erdoğan tarafından kurulmuştur. Dal merkezi olarak kurulan ‘’FİZYOMED’’ 2016 yılı nisan ayından itibaren yeni modern binasında ‘’A’’ grubu Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi olarak faaliyetine devam etmektedir. Kurucu doktorlarımızdan Uzm. Dr. Yasemin Erdoğan kurumun aynı zamanda ‘’Mesul Müdürlüğünü’’ yapmaktadır.

Fİzyomed'in Vizyonu ve Misyonu nelerdir?

Günümüzün modern Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon teknolojisini uzman Fizyoterapist ve Fizik Tedavi teknikeri kadrosu ile birleştiren merkezimiz; doğru teşhis ve tedaviyi tam kapsamlı,yüksek ve konforlu standartlarda fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetini hastalarımıza sunmayı ilke edinmiştir.

Biz ‘’Özel Mersin Fizyomed Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi olarak, bilimsel ve vicdani etik ve ilkelerden asla ödün vermeden güvenilir ve yüksek kalitede sağlık hizmeti sunmayı hedeflemekteyiz veherkese ‘’SAĞLIKLI BİR YAŞAM DİLİYORUZ.’’

Kurumun Akademik çalışmalarından bahseder misiniz?

Kurumumuz, ilimiz ve çevresinde fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında akademik çalışmaları ile de büyük bir boşluğu doldurmaktadır.

Kurumumuz, Toros üniversitesi ile 06.02.2015 tarihinde yapılan protokolle, üniversitenin ilgili fakültesinde okuyan öğrencilere başta akademik eğitiminde, uzman doktorları ve fizyoterapistleriyle katkıda bulunmaktadır. Toros Üniversitesi bünyesinde bulunan akademik birimlerde eğitim ve öğretim görmekte olan öğrencilere, derslerin verilmesi, iş yeri eğitimi ve staj konularında katkıda bulunmaktayız. Ortak araştırma projesi, sempozyum gibi faaliyetler üniversite ile ortak yürütülmekteyiz. Mevcut binamızda öğrencilerin direkt kuruma gelerek teorik lisans derslerini uzman doktorlarımızdan alması ve sonrasında uygulama eğitimlerini tedavi ünitelerimizde fizyoterapistlerin kontrolünde yapmasını sağlamaktayız.

Fizyomed olarak ilimizin önde gelen üniversitelerinden Toros Üniversitesi’nin bu işbirliği için kurumumuzu seçmesinden dolayı ve ülkemize örnek olabilen bir işbirliğinin sergilenmesinin haklı gururunu yaşamaktayız. Kurumumuz her sene ülkemizin dört bir yanından hem 4 yıllık fizyoterapistlik hem de 2 yıllık fizik tedavi teknikerliği bölümlerinde okuyan öğrencilerimize staj olanağı sağlayarak, iş yeri eğitimlerini vermektedir. Tedavi salonlarımızın ve kabinlerimizin fazlalığı, tedavi personelimizin fazlalığı ve poliklinik sayımızın yüksek olması; bunun sonucunda tedavi gören hasta sayımızın fazlalığı stajlarını yapan üniversite öğrencilerimiz için çok vakalı uygulamalı eğitim olanağı sağlamaktadır.

Yeni Fizyomed binasından bahseder misiniz?

Toplam 3650 metrekare kapalı kullanım alanı olan tıp merkezimiz 2 katı bodrum katı olmak üzere 7 kattan oluşmaktadır. Çevreye duyarlı ve akıllı bina teknolojisi ile donatılmıştır. Hastalarımızın her türlü konforu ve rahat iletişimi düşünülerek, ferah bekleme salonları ve tedavi üniteleri dizayn edilerek ülkemizdeki örnek bir tıp merkezi binası olmuştur. Isıtma ve soğutma sistemleri VRF üniteleri ile sağlanmaktadır. Ortam sıcaklığı otomatik olarak sağlanmaktadır. Giriş lobisi ve kat lobileri ergonomik oturma grupları ile hasta ve refakatçileri için düzenlenmiş, giriş ve çıkışlarda geniş mekanlar yaratılmış, böylelikle hem ana giriş hem de diğer katlarda halkla ilişkiler bölümüne rahat ulaşımı sağlanmıştır.Çift asansör sistemi ile beklemeden tedavi katlarına ulaşan hasta ve yakınları, güler yüzlü personellerimiz tarafından karşılanır ve tedavi ünitelerindeki personelimize yönlendirilmektedir.

Tedavi Ünitelerinin özellikleri nelerdir?

Tedavi ünitelerimiz genel olarak;

-Rehabilitasyon salonlar -Egzersiz salonları -Elektroterapi kabinleri -Hidroterapi üniteleri -Traksiyon kabinleri -Özel uygulama ve tedavi üniteleri -Masaj odalarımız -Fitness ve pilates salonlarımız olarak çeşitli ünitelere ayrılmıştır. Bu ünitelerde çalışan tüm fizyoterapistler, hemşireler ve fizik tedavi teknikerleri kendilerine özel olarak ayrılan bölümlerde hastalarımıza hizmet vermektedir.

Özellikle rehabilitasyon salonlarımızda bazı hastalarımızın yanlarında refakatçi bulundurdukları da düşünülerek mekan konforu ve genişliği optimum düzeyde tasarlanmıştır. Tedavi ünitelerimizdeki aydınlatma sistemi göz yormayan gün ışığı Led aydınlatma ile sağlanmaktadır.

Tedavi salonlarındaki ve kabinlerimizdeki aydınlatma ayarı gerektiğinde hastalarımızın isteklerine göre değiştirilmektedir. Tüm hastalarımızın tedavileri boyunca sadece kendilerine ait çarşaf ve havluları bulunmaktadır. Hijyenik tedavi ortamına çok önem veren kurumumuz her hastamızın çarşaf ve
havlularını tedavi bitimine kadar sadece o hasta için kullanmaktadır.

Kendi bünyemizde olan çamaşırhanemizde her gün havlu ve çarşaf yıkaması gerçekleşmektedir. Hem rehabilitasyon salonlarımızın hem de fizik tedavi kabinlerimizin fazlalığı,aynı anda 500’ün üzerinde hastamıza günlük tedavi imkanı sağlanmaktadır.

Tedavi kabinlerimizin ferah ve ergonomik dizaynı ve her kabinimizin doğal aydınlatma ve havalandırmaya sahip olması konforlu bir tedavi imkanı sağlamaktadır.Rehabilitasyon salonlarımızın gerektiğinde hasta refakatçisinin de ortamda bulunmasını sağlayacak şekilde geniş ve ergonomik kullanım alanlı olması sağlanmıştır.

Hasta ve hasta yakınları için bina hizmetleriniz nelerdir?

Hasta ve yakınları için konforlu beklemeyi sağlayan her katta geniş lobi olanakları.Bu lobilerde TV izleme ve günlük gazete ve dergilerini okuma olanakları. Her kattaki bekleme salonlarımızda,hastalarımız ve yakınlarının ihtiyaçlarını karşılayacak güler yüzlü kat personellerimiz ve kat servis olanağı. Hasta ve
yakınlarımız için dini ibadetlerini giderebilecekleri bay-bayan mescit odaları.

Engelli hastalarımız düşünülerek,her yere rahat ulaşımlarını sağlamak için,eğimsiz ve geniş mekanlar yaratılmıştır.Hastalarımız Fotoselli – otomatik tedavi ünite geçişleri sayesinde kendi başlarına tedavi personelleri ile buluşabilmektedir. Bedensel engelli hastalarımız düşünülerek tasarlanan lavabo ve wc
mekanlarında hastalarımız tüm ihtiyaçlarını kendi başlarına giderebilmekte,acil durumlarda rahatlıklar ulaşabildikleri butonlar sayesinde ilgili personelimize ulaşabilmektedir. Hastalarımız ve refakatçileri için bebek bakım ve süt emzirme odamız mevcuttur. Konuklarımız ve binanın güvenliği düşünülerek genel
alanlarda HD güvenlik kameraları ve bu kameralar sayesinde olası bir olumsuzluğun anında saptanması sağlanmıştır.

Bina giriş ve çıkışlarımız özellikle bedensel engelli ve yürümede zorlanan hastalarımız için düz kottadır ve ihtiyaç sahibi her hastamız için tekerlekli sandalye,personelimiz tarafından anında sağlanıp onların refakati eşliğinde ilgili birime rahatlıkla erişmesi sağlanmaktadır.
Editör: Barış Köksal