www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

ASC Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerin büyük önem taşıdığını kaydetti..

'Mersin genel seçimi iyi değerlendirmeli' diyerek sözlerine başlayan Cenk Cenkcimenoğlu, 'Yerel seçimlerde kent olarak kaybettiğimiz iktidar avantajını genel seçimlerde iyi kullanmalıyız.. Mersin'in artık iktidar partisine bir şans vermesi gerekiyor.. Mersin'in bir dönem bile olsa iktidar gücünü arkasına alarak hareket etmesi kentin geleceğini etkileyecek bir olaydır' dedi..

'MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ÖNEMLİ'

Cenk Cenkcimenoğlu, partilerin belirleyeceği milletvekili aday listesinin bu seçimlerde büyük önem taşıdığının altını çizerek, 'Vatandaş artık uyandı; sorguluyor araştırıyor.. Eskiden körü körüne genel başkan için oy kullanılırdı; artık vatandaş partisinin belirlediği adayları beğenirse oy veriyor.. Bunun en açık örneği CHP'nin Mersin'i yerel seçimlerde kaybetmesi.. Bir çok Cumhuriyet Halk Partili arkadaşımız adayı beğenmediği için başka partilere oy kullandı.. Mersin'de genel seçimleri kazanmak isteyen parti fark yaratmalı.. Adayları belirleme sürecinde sadece genel merkezin öngörülerine değil, kentin genel bakış açısına kulak vermeli.. Mersinli artık, bakkalından manavına kadar selam vermiş, kentin içinden çıkan, insanların kapısını çalmadan içeri girebileceği milletvekillerini görmek istiyor.. Bu manada da aday gösterilecek kişilerin, Mut ne üretir, ne sorunu var, Tarsus'ta ne üretilir ne sorunu var, Mersin'in acilen hangi yollara, hangi yatırımlara ihtiyacı olduğunu bilen kişiler olması gerekiyor.. Bunu Gaziantep başardıysa neden Mersin'de başarmasın.. Bu konuda en önemli görev Mersin'i yöneten, iş dünyasına hakim oda ve STK başkanlarına düşüyor.. Bu adaylar belirlenirken fikir birliğine varmak zorundayız.. Sürekli birbirimizi aşağıya çekerek hiç birimizin temsil edilemediği bir meclis yerine, ortak hareket edilen ve fikir birliğine varılmış kişilerin temsilcimiz olarak gittiği bir meclis yapısı yaratmalıyız' dedi..

'MERSİN ARTIK HAREKETE GEÇMELİ'

'Yıllardır Mersin'de belli platformlar kurulur ve çalıştaylar yapılır, sonuç bildirgeleri açıklanır.. Bu artık son bulmalı' diyen Cenk Cenkcimenoğlu, 'Yıllardır yapılan bu çalışmaların artık harekete geçmesi gerekiyor.. Biz sürekli fikir üreten çalıştaylar yapıyoruz, ama sonuç yok ortada.. Sürekli çalıştay yapmakla Mersin bir yere varamaz.. Artık üretilen, günlerce üzerinde çalışılan bu fikirlerin proje bazlı çalışmalar ile Mersin'in faydasına kullanılması gerekiyor' dedi..

Editör: Barış Köksal