Röportaj: Yağmur İĞRET

Tat Bakliyat olarak ne zamandan beri faaliyet gösteriyorsunuz?
1977 yılından beri faaliyet gösteren Tat Bakliyat’ta, 2009 yılından beri aktif olarak çalışmaya başladım. Çekirdekten yetişme dedikleri gibi bende küçük yaştan beri burada işlerin nasıl yürüdüğünü görerek büyüdüm. Okuduğum yıllarda da Tat Bakliyat’ın İstanbul Marmara Müdürlüğü’nde çalışmaya devam ettim.
2012 yılında TATLOG’u kurdum. Şuan hem TATLOG’ta yönetici olarak çalışıyorum hem de Tat Bakliyat’ın yönetim kurulu üyesiyim.


TATLOG’taki hizmetleriniz nelerdir? 
Gümrüklü antrepoculuk yapıyoruz. Hem soğuk hava depolama hem de gümrük kuru depolama hizmeti veriyoruz. Depolamada raflı sistemi kullanarak lojistik anlamda desteklerimizi sürdürüyoruz. Mersin’e depolama anlamında yeni bir bakış açısı getirdiğimizi düşünüyorum.
Kaç metre kare alana sahipsiniz?
2009 yılında 11.000 metrekare alanla başladık. 2010 yılında Mersin Serbest Bölgesi’nde 18.000 metrekare daha yer satın aldık ve kapalı alanımızı da genişleterek toplamda 30.000 metrekare alana yükseldik.

Oluşturduğunuz markanın prestijini yüksek tutmak için neler yaptınız?
TATLOG, özellikle benim bebeğim olarak gördüğüm yeni bir marka. Burayı kurarken antetli kağıdından tutun tüm sistemi kendim oluşturdum. Geçen sene İSO 9001 İSO 2200 belgelerini alan ilk yerel depocuyuz. Bunun dışında iş güvenliği kapsamında elimden geldiği kadar bütün önlemleri alıyorum. En önemli özelliğimiz müşterilerimize kaliteli hizmeti, yeni teknoloji ile birlikte vermek. Müşterilerimizin lojistik anlamda tüm sorunlarını giderip daha yeni, daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek için elimizden geleni yapıyoruz.
2014 yılında yeni yatırımlarımız olacak. Depolama kapasitemizi arttırmayı hedefliyoruz.  Bunun dışında farklı sektörlerde de hizmet vermeyi düşünüyoruz.

2013 yılını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bizim sektörümüz ve özellikle firmamız 2013 yılında büyümeye devam etti. Suriyeliler’in Mersin’e gelmesi bizim hizmetlerimizi de arttırmamıza sebep oldu. İyi bir yıl geçirdik. Bu yılda aynı istikrarla devam edersek gelecek yıllarda daha da büyümeye gideriz.


Veysel Memiş Kimdir?

1986 Muş doğumlu.
İlköğretim ve lise eğitimini Mersin’de tamamladıktan sonra Amerika’da eğitim programlarına katıldı.
Daha sonra Fatih Üniversitesi’nde İngilizce İşletme eğitimi aldıktan sonra tekrar yurt dışına (İngiltere) giderek kendi alanıyla ilgili 6 ay eğitim aldı. 
Küçüklüğünden bu yana kendini yönetici olarak konumlandırmak için gerekli eğitimleri aldı.
2009 yılında askere gidip geldikten sonra aile firması olan Tat Bakliyat’ta iş hayatına atıldı.
2012 Yılında TATLOG’u kurdu.





Editör: Barış Köksal