Mersin'de kadın girişimciler Lojistik sektörüne de el attı. 1 yıl önce kurdukları Ayport Lojistik ile birlikte lojistik sektöründe yerini alan Berna Özyıldırım Nacar, Ayport Lojistik'i ve hizmet alanlarını gazetemize anlattı.

İşte kadın girişimci Berna Özyıldırım Nacar ile yaptığımız özel röportaj;


Berna Özyıldırım Nacar Kimdir? Bize kendinizden bahseder misiniz?

1983 Mersin doğumluyum. 1999 yılında Mersin Güzel Sanatlar Resim bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonra birçok resim sanatı üzerine birinciliklerim oldu fakat bu bana yeterli gelmiyordu. Biz ticaretin içinde büyüdük. Hep bir tarafım ticarete atılmayı ve tek olmayı istiyordu. Kendime hedefler belirledim ve o hedefler doğrultusunda ilerledim. Verdiğim mücadele sonrasında Ayport Lojistik'i kurdum.

Bize Ayport Lojistik'in kuruluşundan bahseder misiniz?

Birkaç yıl ailemin firmasına bağlı olarak çalıştım. Ailemin çevresi ve kendi çevremi inceleyerek neden ben de kendi firmamı kurmuyorum diyerek çıktığım yolda oğlumun adını verdiğim firmamı kurdum ve başarılı oldum. 2017 yılının ocak ayında kurulan firmamız kısa sürede iyi bir ivme yakaladı. 

Verdiğiniz hizmetler nelerdir?

Uluslararası taşımacılık alanında kaliteli hizmetler sunabilmek için gelişmiş bir düzen içerisinde sistematik bir şekilde ilerleyen çalışmalar ortaya çıkarmak gereklidir. Ayport Lojistik bu alanda yurt dışına açılan kapınız olmakta. Ulaşım depertmanı olarak tüm ihtiyaçlarınıza birebir cevaplar sunan hizmetler verebilmektedir. Balkan, Avrupa ve Asya ülkelerine yapılan taşımacılık hizmetleri ile ithalat ve ihracat alanında yurtiçi taşımacılık sunan hizmetleri ile adresten alıp varacağı adrese kadar uydu takibi ile izlenen araçlarla güvenli ve zamanında teslimatlar yapıyoruz. 

Kadın Lojistikçi olmanın zorlukları ve avantajları nelerdir?

Tabi ki erkek egemenliğinin yoğun olduğu bu sektörde bir kadın olarak zaman zaman hem avantajlı he de dezavantajlı yaşayabiliyorum. Lakin, işime olan saygım ve mücadeleci yapımla zorlukların üstesinden gelebiliyorum. 

Ayport Lojistik'in ileriye dönük hedefleri nelerdir?

Kısa sürede iyi bir ivme kazanan şirketimizi inovasyon doğrultusunda büyüme yönünde çalışmalar yapıyoruz. Henüz yeni bir şirketiz ve birden atılım yapmak yerine yavaş yavaş büyümenin hem bizim hem de şirketimiz için daha etkili olacağını düşünüyorum. Bu açıdan ileriye dönük hedeflerimiz arasında Ayport Lojistik'in inovasyon ışığında ilerleyen ve birçok alanda hizmet veren bir şirket haline gelmesini sağlamak istiyoruz. 

Editör: Barış Köksal