AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Bekir Topçu, Amerika'nın bu yanlıştan dönmesi gerektiğini belirterek, 'Amerika'nın terör örgütlerine verdiği destek terör örgütlerini büyütmez, sadece ömrünü uzatır' dedi.

Terör örgütlerine sağlanan desteği Amerika'ya yakıştıramadığını dile getiren Başkan Topçu; ‘Amerika'nın YPG'ye silah vermesi bizim Ortadoğu sınırında yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği açısından Türkiye karşıtı bir davranıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi inşallah bu yanlıştan tez zamanda dönerler. Çünkü terörün YPG'si PKK'sı yoktur. Neticesinde YPG ülkemizin topraklarını PKK ile bölmek isteyen bir terör örgütüdür. Bu terör örgütlerinin desteklenmesi tamamen Türkiye'ye karşı bir tutumdur. Ülkemizin gerek PKK ile gerek YPG ve zalim Esed ile sınırda verdiği mücadelenin yanı sıra, ABD’nin bu tutumunu yanlış bir davranış olarak değerlendiriyoruz. Türkiye ile Amerika NATO'da müttefiktir.  Böyle aciz terör örgütlerine destek vermek Amerika gibi bir devlete yakışmıyor. Hiçbir terör örgütü silah desteği veya maddi desteklerle büyümez, sadece ömrü uzar.  Bölgenin en güçlü devleti olan Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece bu terör örgütlerine geçit vermeyecektir' dedi.

ÜRETİM REFORM PAKETİ

Meclis gündemine alınan 'Üretim Reform Paketi'ni de değerlendiren AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Topçu; 'Ülkemiz her geçen gün yatırımları ile kendini inovasyon çerçevesinde yeniliyor ve kendi içerisinde reformlar yapıyor. Bundan önce yapılan reformlarda da bundan sonraki reformlarında da hükümetimiz şunu gösteriyor ki; biz milletimizin önünün açılması hususunda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Yeni reform paketi içerisinde Organize Sanayi Bölgelerinde elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması gündemde. Emlak vergisi alınmayacak, yapı denetim bedellerinde indirim söz konusu. Bu yatırımların önünü açacak çok önemli bir gelişmedir. Direk olarak istihdam oranlarına fayda sağlayacaktır. İhracat rakamlarımız artacak, sanayimiz gelişecektir. Hükümetimiz milletimiz için çalışıyor ve çalışmaya devam edecektir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır' ifadelerini kullandı.

4. SANAYİ DEVRİMİNE DÖNÜK BİR REFORM

Topçu son olarak Endüstri 4.0 ya da diğer bir deyimle 4. Sanayi Devrimi olarak adlandırılan yenilikçi sanayinin ülkemizde gelişebilmesi adına ‘Üretim Reform Paketi’nin büyük önem taşıdığını belirterek, ‘Birçok çağdaş otomasyon sistemini, veri alışverişlerini ve üretim teknolojilerini içeren kollektif bir terim olan Endüstri 4.0’ın en önemli gereksinimlerinden birisi olan enerji sarfiyatında, yatırımların daha hızlı ve geniş kapsamlı yapılabilmesi adına da emlak vergisinin alınmaması büyük bir devrimdir. Hükümetimizin sanayiye olan inancını, yatırımların hız kazanmasına dönük politikalarını destekleyen ‘Üretim Reform Paketi’ ile birlikte Türkiye, Endüstri 4.0’a bir adım daha yaklaşacaktır. Tüm dünyada 4. Sanayi Devrimi olarak adlandırılan Endüstri 4.0’da geri kalınmamak adına atılan bu adımlar önümüzdeki günlerde vatandaşımızın günlük yaşantılarına da etkisini gösterecektir. Türkiye artık inovatif projeler ile buluşmalı. Bizler ileri teknoloji ürün ihracat payımızı yüzde 20-25’lere çıkaramadıktan sonra cari açığı kapatmamız mümkün değil’ dedi.
Editör: Barış Köksal