Mersin'de Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak hizmet veren Op. Dr. Atıl Aktaş, genital estetik tedavisinin oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, 'Kadınların dış görünüşü ve yüzü ne kadar güzel olursa olsun, genital bölgesinde oluşan herhangi bir sorun onu hem psikolojik hem de cinsel hayatında olumsuz yönde etkiler' ifadelerini kullandı. 

İşte Op. Dr. Atıl Aktaş ile yaptığımız o röportaj;

Atıl Aktaş kimdir? Bize kendinizden bahseder misiniz?


1975 yılında Mersin'de dünyaya geldi. 1993 yılında Tarsus Amerikan Koleji'nden, 1999 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun odlum. 2004 yılında Mersin Üniversitesi'nde ihtisasımı tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı oldum. Özel sağlık kuruluşlarında yıllarca çalıştıktan sonra 2010 yılında Kadıköy Acıbadem Üniversitesi Hastanesi İVF (Tüp Bebek) merkezinde İVF ve kısırlık eğitimimi tamamladım. Daha sonra Mersin'e dönerek çeşitli özel sağlık kuruluşlarında çalıştım ve 2011-2015 yılları arasında Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde görev yaptım. 

2014 yılında ÇİSED'in (Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği) eğitim programına katılarak cinsel terapi eğitimleri aldım. 2015 yılında kendi kliniğimi açarak, hastalarıma kendi kliniğimde hizmet vermeye başladım. Kozmetik Jinekoloji alanında yaptığım çalışmalar sonucunda Lazer uygulamaları ile Genital Estetik konusunda hastalarıma hizmet vermeye başladım. 

Çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalem ve Türkçe kitap içerisinde bölüm yazarlığım vardır. TJOD, TSRM gibi bilimsel dernek üyeliklerimin yanı sıra, Mersin Lamos Rotary Kulübü kurucu üyesi olup, 2012-2013 yılları arasında dönem başkanlığı yaparak çeşitli komitelerde görev yaptım. 


Lazerle Genital Estetik nedir?

Bir kadının genital organında kendisini hoşnut etmeyen herhangi bir estetik kusur varsa bu onu psikolojik olarak ileri derece rahatsız edebilir. Bu rahatsızlık cinsel yaşantıyı ileri derecede etkiler ve cinsel başarısızlıklara yol açar. Bu tip rahatsızlıkları genital operasyonlarla ortadan kaldırılması mümkündür. Ağrısız nerkozsuz ayakta tek seans uygulanır ve kesi olmadığından kanama, dikiş açılması, doku kaybı, mikrop kapma, sinir kesisine bağlı hassasiyette azalma, hissizlik gibi olumsuz durumlar görülmez. Vajinal kanal en dıştan, rahim ağzına kadar bütün tabakaları boyunca içten dışa daralıp sıkılaşır. Bu nedenle gerçek bir vajinal daralma ve sıkılaşma sağlanır. Orgazm noktası olan G noktasının güçlenmesi ve sürtünmenin artması nedeniyle kadında ve erkekte cinsel tatminde ciddi artış görülür. Ameliyattan çekinen veya genel anestezi uygulanamayacak hastalarda da iyi bir seçenektir. 

Lazer uygulanan hastalar işlemden sonra günlük yaşamlarını sürdürebilir. Çalışan kadınlar öğle arası tatillerinde bile işlemi gerçekleştirip  çalışmaya devam edebilirler. Hastanede yatmak gibi bir zorunluluk yoktur. 

Vajina neden genişler?


Vajina; kadınlarda cinsel ilişkinin gerçekleştiği organdır ve kas - bağ dokusundan oluşmuştur. ortalama 8-10 cm arasında uzunluğu vardır. Yıllar içinde kas-bağ dokusunun direncinin kaybı sonucunda oluşan vajinal genişleme; hem kadında hem de erkek partnerde cinsel hazzı olumsuz yönde etkiler. bu da zamanla cinsel ilişkiden soğumaya, cinsel isteksizlik sorununa, orgazm olamama problemine dönüşür. Hatta cinsel sorun zamanla büyüyerek bir evlilik problemine dahi dönüşebilir. Vajina en sık olarak yapılan doğumlar sonrasında genişlemektedir. Ayrıca vajina genişlemesini sağlayan veya kolaylaştıran başka faktörlerde vardır; ilerleyen yaş, sık cinsel ilişki, kürtaj, düşükyapma, sigara kullanımı, aşırı kilo alma ve çok hızlı kilo verme ve ailesel yatkınlık. Çok genç hastalarda da yapısal olarak, genetik özellikler nedeniyle vajina genişliği görülebilir. Lazerle vajinal daraltma bu hastalarda da çok iyi sonuç vermektedir. Lazerle vajinal daraltmada; bu bölge için özel tasarlanmış özel modda lazerler vardır. Lazer uygulamasındaki amaç vajinanın azalan ve güçsüzleşen dokusunun yenilenmesidir. Lazer ışığı sayesinde vajinadaki bağ dokusu uyarılarak büyümekte, yeni kolajan lifleri oluşmakta, o bölgede kan dolaşımı artmakta, böylece dokuda yeniden canlanma oluşmaktadır. 

Kişinin kendi dokusu kalınlaşmakta, sıkılaşmakta ve herhangi bir hissi kaybı olmadığı gibi, cinsellikten alınan haz oldukça artmaktadır. Lazer vajinal bölgede etkisini ısıtarak gösterir. Herhangi bir yakma, ya da hasar verme söz konusu değildir. Bozulmuş olan kolajen liflerini onarıp, yeniden organize ederek etkisini gösterir. 

Lazer uygulaması nasıl yapılır?

İşlem Jinekolojik muayene pozisyonunda gerçekleştirilir. Vajina içerisine yerleştirilen özel spekulumdan lazer aplikatörü yerleştirilerek 5mm aralıklarla özel modda lazer ışını gönderilir. Vajinal duvarın her noktasına uygulanması sağlanır. İşlem yaklaşık 15-20 dakika sürer. İşlem sırasında ve sonrasında hastalar herhangi bir rahatsızlık hissetmezler. Lazerler; vajina daralma ve yenileme haricinde;

İdrar kaçırma, Labioplasti (Vajina iç dudaklarının küçültülmesi, güzel bir görünüme kavuşturulması), genital bölge beyazlatma, Dış genital bölgeye dolgunluk kazandırma, Genital siğil tedavisi, Rahim ağzında yara tedavisi, Vajinal kuruluk ve cinsel ilişkide ağrı tedavisi, doğum lekesi ve çatlaklıkların tedavisi, kötü ameliyat izlerinin giderilmesi amaçlarıyla da kullanılmaktadır. 

Lazerin, özellikle stressin kontinans dediğimiz, öksürünce, hapşırınca, gülünce ve ya zıplayınca idrar kaçıran hasalardaki etkinliği, bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Lazerle vajinal daralma, idrar kaçırma ve diğer estetik tedavileri yüksek başarı oranı, hasta memnuniyeti nedeniyle ve komplikasyon riski ve yan etkisi bulunmaması nedeniyle de son yıllarda çok popüler olmuşlardır ve bunun özel eğitimini almış doktorlar tarafından başarıyla uygulanmaktadır.
Editör: Barış Köksal