Yılbor Boru Plastik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Yıldırım, 'Yılbor Boru Plastik 2008 yılında Mersin Tarsus Organize sanayi Bölgesinde 60.000 m2 alan üzerine kuruldu. Yurt içinde ve yurt dışında, alt yapı ve üst yapı işlerinde kullanılmak üzere  plastik boru ve ek parça üretimi yapmaktayız. Başlıca ürün gruplarımız polietilen borular, PVC  temiz su boruları, PVC atık su boru ve ek parçaları, PPRC sıhhi tesisat boru ve ek parçaları, yağmurlama boru ve ek parçalarıdır' dedi.

Hasan Yıldırım, 'Yılbor olarak yurt içine kamu kurumlarına  ve  özel firmalara ürün tedariki yapmaktayız. Firmamızın üretim, yönetim, markalaşma, yurtdışı pazarda temsil oranı gibi konularda sağlamış olduğu üstün başarılara sayesinde,  ihracat yaptığımız ülke sayısı 15 e yükselmiştir. Firmamız mevcut durumda Irak, İran, Azerbaycan, Nijerya, Libya, Gürcistan, Makedonya ve Kıbrıs’ta 15 bayiye sahiptir. Yurtdışı Pazar payını artırmak amacıyla Rusya, Angola ve Etiyopya Fas Katar’da 5 yeni bayi açılacak olup yurtdışı pazardaki yoğun talep yüksek kalite ve geniş ürün portföyü ile sağlanacaktır. Yurt içinde plastik boru ve ek parça üretiminde firmamızın hedefi, kısa vadede tercih edilen ve aranan ilk üç firmadan biri olma yolunda ilerlemektedir' dedi.

Yıldırım, 10 yıl içerisinde TÜRKAK ‘dan akredite olan laboratuvarda yapılan Ar-Ge çalışmaları sayesinde Yılbor Boru Plastik'in büyüyen bir marka haline geldiğinin altını çizerek, 'Büyümemizi ve kendi alanında ivmeli yükselişini TÜRKAK‘dan akredite olan laboratuvarımızda yapılan Ar-Ge çalışmalarına ve sektörde başarıyı sürdürülebilir kılma yolunun nitelikli insan kaynağından geçtiğini bilen firmamız mevcut durumda sektörde uzman kuruluşlardan aldığı; finans, insan kaynakları, üretim verimliliği, karlılık analizleri eğitimlerine  dayandıran firmamız, mevcut durumda 150 kişiye istihdam alanı sağlamakta. Firmamızın sağladığı iş imkanı ile, bölgedeki refah seviyesi artmakla birlikte istihdam sorunu da azalmaktadır.  Her çalışan kendi alanında itina ile yetiştirilmekte, istihdam sağlamanın yanı sıra, sektöre ve bölgeye nitelikli elemanlar kazandırılmaktadır. Firmamız 9 adet TSE Uygunluk Belgesi, 3 adet marka tescili, 2 adet zirai kredilendirme belgesine 2010’da ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemini ekleyerek kurumsallaşma ve markalaşma çalışmalarını sürdürmüştür' dedi.

'Modern bir makine parkuruna sahip olan Yılbor Boru Plastik olarak düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz makine yatırımlarımız ile teknolojik altyapımızı güçlendirdik' diyerek konuşmasını sürdüren Yıldırım, 'Bu yıl içerisinde yaptığımız 1400 mm çapında polietilen hattı alımı ile birlikte, bölgemizde ilk kez üretimi gerçekleşen bir ürün üretmenin haklı gururunu yaşıyoruz.Yapılan yeni yatırım ile birlikte, bölge ekonomisine fayda sağlanacak, yaratılan istihdam olanakları, tedarik zincirindeki firmaların satışlarını da etkileyecektir.  İhraç edilme potansiyeli yüksek olan yeni ürünleri dış pazarlara sunarak ihracat kapasitesinin artması da ayrıca hedeflenmekteyiz' dedi.

MERSİN SANAYİSİ BÜYÜYOR

Aynı zamanda Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Denetim Kurulu Üyesi olan Hasan Yıldırım, Mersin sanayisinin her geçen gün büyüyen bir yapıya sahip olduğunun altını çizdi. Yıldırım, 'Kentimiz her geçen gün büyüyor. Mersin'in büyüme hızıyla birlikte sanayimiz de gün geçtikçe gelişen bir yapıya sahip. Bugün 3. Organize Sanayi Bölgemiz'deki çalışmaların sonuna yaklaştık. Kısa süreç içerisinde hizmete girecek olan 3. Organize Sanayi Bölgemizde 700.000  m²’ye yakın sanayi alanı oluşacak. Böylelikle yeni yatırımlar ve yeni istihdam alanları kentimize kazandırılırken,ülke ihracatımıza da katkı sağlayacak yeni üretim hatları yaratılacak. Bu anlamda Mersin'e yeni sanayi alanları kazandırılması hususunda ciddi bir çalışma söz konusu' dedi.

Editör: Barış Köksal