www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

Mersin'de otomotiv sektörünün öncü kuruluşlarından birisi olan Akgül Group, inşaat sektörüne çok hızlı bir giriş yaptı..

Akgül Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Akgül'ün hobisi olarak başlayan projeler, şimdi grubun en önemli işlerinden birisi haline geldi.. İlk olarak terk edilmiş bir binayı satın alarak yenileyen Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Akgül, çevreden gelen olumlu tepkiler nedeniyle bu işe devam etti..

Bu güne kadar toplam 9 metruk binayı yenileyen ve Mersin'e yakışır bir görünüme kavuşturan Şahin Akgül, şirket merkezini de böyle bir binaya taşımak için kolları sıvadı.. Mersin'in en işlek caddesi olan Adnan Menderes Bulvarı'nda Aşina Restaurant yanında bulunan ve kentin en eski sitelerinden birisi olan Güzelyalı Sitesi'nin yarısını satın alan Şahin Akgül, şirket genel merkezinin de içerisinde bulunacağı bir tesis hazırlıyor..

İçerisinde havuz, basketbol sahası, hobi alanlarının yer aldığı tesiste ilk olarak Akgül Group şirket merkezini açacağını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Akgül, '1985 Yılında kurulan şirketimiz her geçen gün biraz daha büyüdü.. İlk olarak Diyarbakır'daki 4. köyümüzün içerisine kurduğumuz petrol dağıtım merkezi ile, akaryakıt sektöründe faaliyet göstermeye başladık.. Şu an akaryakıt, otomotiv ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteriyoruz.. Aslında inşaat sektöründe de varız; fakat ben tam olarak inşaat sektörüne 'lüks konut' işi ile gireceğimizi düşünüyorum.. Şu an yaptığımız inşaatlar benim hobim.. Sürekli kendim ilgileniyorum.. Mersin mükemmel ötesi bir kent.. Bu kente yakışmayan metruk binaları tespit ederek, bambaşka bir görünüme kavuşturuyoruz.. İnsanlar bunun en son örneğini ise bir kaç ay içerisinde Aşina Restaurant'ın yanındaki Güzelyalı Sitesi'nde görebilirler.. Adeta terk edilmiş olan bu binalarda şu anda çalışmalarımız devam ediyor.. Kısa süre içerisinde Adnan Menderes Bulvarı'nın o dokusuna yakışır bir tesisi Mersin'e kazandıracağız.. Bu kentsel dönüşüm adına bizim attığımız küçücük bir adım.. Ama benim şahsi görüşüm, ne olursa olsun bu kente bir çivi çakanın elinden öpmek, o'nu teşvik etmek gerek.. Zaten benim de bu kentsel dönüşüm olayına kendimi bu kadar kaptırmamın nedeni bu.. İlk yaptığımız inşaatta çevre sakinlerinden, binanın eski halini bilen insanlardan o kadar güzel, olumlu tepkiler aldık ki bu yenileme çalışmalarına devam etme kararı aldık' dedi..


Metruk binaların gençler için büyük bir tehlike arz ettiğinin de altını çizen Akgül Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Akgül, 'Bizim şu ana kadar yaptığımız 9 binada eskiden gençler tiner çekiyor, uyuşturucu kullanıyor, içki içiyorlardı.. Biz bu binalara girip yeniledikten sonra bunu yapacak yerleri kalmayan gençler mahallenin spor alanlarına yönlendiler.. Eğer bir gencimizi bile kötü alışkanlıklardan uzaklaştırabildiysek bu bizim grubumuz için en büyük gurur kaynağıdır.. Şu anda yapımı devam eden şirket genel merkezimizin içerisinde bulunduğu tesis tamamlandığında yine o mahallede bulunan gençlerin kullanımına açık bir şekilde basketbol sahası ve yüzme havuzumuz olacak.. İsteyen gençler gidip kahve köşelerinde, ya da kötü alışkanlıklarını sürdürebilecekleri ortamlarda bulunmaktansa gelip buralarda spor yapabilirler.. Ayrıca tesisimiz içerisine basketbol, voleybol topları da koyacağız.. Yeter ki gençler spor yapmak istesin.. Onları her koşulda destekleyeceğiz' dedi..


Akgül Group'un önümüzdeki dönemlerdeki hedeflerini sorduğumuz Şahin Akgül, en önemli projelerinin turizm sektöründe gerçekleşeceğini belirterek, 'Önümüzdeki süreçte Mersin'e bu güne kadar yapılmamış bir turizm tesisi kazandırmak istiyoruz.. Bununla ilgili görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor.. Bir diğer ilgilendiğimiz sektör ise inşaat sektörü.. Yine önümüzdeki süreçte 'lüks konut' yaparak şirketimizin inşaat sektörüne sağlam bir adım atmasını arzuluyoruz.. Bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor.. Profesyonel kadromuz bu işleri en iyi şekilde yapabilmemiz için gerekli fizibilite çalışmalarını yaptı, raporlarını yönetime sundular.. Biz şu anda raporları inceleme aşamasındayız' dedi..


Aynı zamanda Mersin Oto Galericiler Sitesi eski Başkanı olan Şahin Akgül, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Burak Karataş'a Mersin'in hakettiği yerde olmadığını ifade ederek, '320 Km sahil bandına sahip olan Mersin, gerekli turizm yatırımlarını bir türlü alamadı.. Tarsus - Kazanlı Projesi bana göre Mersin'in önünü açacak en önemli projedir.. Bir diğer taraftan devam eden Çukurova Bölgesel Havaalanı'da kentimize ivme kazandıracak bir projedir.. Mersin'in genel yapısına bakıldığında asayiş problemi olmayan bir kent.. Bir kentin gelişim göstermesi adına en önemli sorun asayiştir.. Bizim şirketimizin Diyarbakır'dan Mersin'e taşınmasının en önemli etkeni asayiştir.. Mersin'de asayiş sorunu yoksa, geriye yatırımların kente çekilmesi kalıyor.. Bunun için de topyekün bir çalışma yapılması gerek.. Ne sayın valimizin tek başına yapacağı çalışmalar yeterli olacaktır, ne de yerel yönetimlerin yapacağı çalışma.. Bana göre Mersin Valiliği koordinesinde oluşturulacak bir ekip kentin tanıtımı açısından yurtiçi ve yurtdışında çalışmalar düzenlemek zorunda.. Bu çalışmalara zaman zaman Mersin Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'da katılırsa o zaman bence kentimiz kısa ölçekli bir zaman diliminde hakettiği noktaya ulaşır.. Yılın 8-9 ayı güneşli olan, 320 Km sahil bandına sahip olan, Yapraklı koyuyla, Tisan'ı ile dünyanın eşsiz koylarıyla rekabet edebilme şansına sahip olan Mersin, kent içerisindeki güçbirliği ile bir noktaya gelebilir.. Aksi taktirde Mersin yıllardır olduğu gibi yerinde saymaya devam eder.. Aynı zamanda sanayisiyle her geçen gün gelişen bir kent var elimizde.. Sanayinin gelişmesi istihdam oranlarını arttıracaktır.. Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu göreve geldiğinde yüzde 20'lerde olan işsizlik oranları bugün 8-9'lara kadar düşmüştür.. İşsizlik oranlarını 1-2'lere düşürecek olan ise sanayinin daha da gelişmesidir.. Artık günümüzde teknoloji o kadar gelişti ki, sanayi ile turizm aynı kentlerde yapılabiliyor.. Bunun dünyada bir çok örneği mevcuttur.. Mersin'in kısa süre içerisinde mutlaka 3. Organize Sanayi Bölgesi'ni kurarak faaliyete geçirmesi gerekmektedir.. Bugün Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde son yıllarda yapılan yatırımlara bakıldığında her fabrika en az bin kişiyi istihdam ediyor.. Tiryaki, Yıldız Entegre gibi sektörünün dev firmaları Mersin'e yatırım yapmayı tercih etti; bildiğim kadarıyla Hayat Holding'de fabrika binasını bitirdi ve işçi alımına başladı.. Onlar da önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacaklar.. 

Biz böyle bir kentin içerisinde halen kısır çekişmelere takılıp kalıyorsak ne yazık ki Mersin'e yazık etmiş oluruz.. Mersin için elele verelim; herkes kendinden önce kentini düşündüğü zaman Mersin'in önü açılacaktır' dedi..

Editör: Barış Köksal