Ramazan ayında beslenme dikkat etmemiz gereken önemli bir konudur. Ramazan ayının yaza denk gelmesi ile iftar ve sahur arası saatin uzun olması sonucunda iftarda aşırı bir besin alımı olmaktadır. Bunun önüne geçip ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek için siz değerli okurlara birkaç tavsiyem olacak.

İlk olarak muhakkak yapılması gereken şey sahur. Sahursuz oruç tutmak yada gece yatmadan yemek gibi şeylerden uzak duralım. Sahurda ağır yağlı yemekler, hamur işleri ve şerbetli tatlı benzerlerinden uzak duralım. Bunun yerine bir kase çorba yanında tam buğday ekmeği 1 dilim peyniri ve hurması olan bir menü yada gün boyu sizi rahatsız etmeyecek bir kahvaltı menüsü tüketebilirsiniz. Tabi ki suyumuzu tüketmeyi unutmayalım.

İftarda ise orucumuzu su ve hurma ile açmak çok önemli. Direk yemek ile başlamanızı tavsiye etmem. İftar menüsünde de kızartmalar, hamurişleri ve ağır yemekler tüketmeyelim. Muhakkak içinde proteini karbonhidratı ve yağı dengeli olan bir menü tüketelim.

Örneğin :

1 kase mercimek çorbası

60-90 gr kadar ızgara tavuk

Az yağlı bulgur pilavı veya 1 dilim ekmek

Bol salata

Yoğurt

İftarda tatlı tüketmek isteyenler ise şerbetli hamur tatlılar yerine sütlü tatlılar yada meyve ile yapılan fit tatlılar tüketebiliriz tatlı tariflerim için instangramdan @tulifee sayfama bir bakın derim.

İftar ve sahur arasında ise 2 ara öğün yapıp meyve ve süt ürünü tüketmenizi öneririm. Ayrıca iftar ve sahur arası en az 2,5 lt suyumuzu içmeyi unutmayalım. İftarda yemeğin yanında içilen gazlı içeceklerden uzak durup iftar sonrası hemen çay kahve içmeyelim. Çay kahve içmek için 1 saat kadar beklemeyi unutmayalım.

Dyt. Tuğçe Memiş