Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed ile görüşen Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, BAE’nin başkenti Abu Dabi’ye gidiyor.

Yemen Sana Haber Ajansı’nda yer alan haberde BAE ile Yemen hükümeti arasında 14 aydır yaşanan gerginliğin ardından Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin, Abu Dabi ziyareti kararının, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile yaptığı görüşmeden sonra alındığı kaydedildi.

Haberde, Hadi’nin BAE’nin liderliği ile iki ülke arasındaki ilişkiler ve Yemen’in meşru hükumetinin desteklenmesi için oluşturulan koalisyon çerçevesindeki ortak çalışmalar konusunda görüşmeler yapılacağı belirtildi. Görüşmelerde ayrıca, İran destekli Husi milislerin elinde bulunan bölgelerin kurtarılması ve kurtarılmış bölgelerin güvenliğinin sağlanması ve idaresi için devlet kurumlarının çalışabilmesi konusunda alınacak tedbirlerin görüşüleceği belirtildi.

Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi geçen sene Şubat ayında, Abu Dabi’ye birkaç saatlik bir ziyaret yapmış ve hiçbir yetkili ile görüşemeden geri dönmesi üzerine iki ülke arasında 14 ay süren gerginlik başlamıştı.

BAE, Yemen’in Sokotra adasının yönetimini ele geçirmiş, Yemen hükumeti bu durumu şiddetle reddetmiş ve Birleşmiş Milletler’e şikayette bulunmuştu.
Kaynak: iha