KKTC İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, "Türkiye’nin özellikle PKK ve FETÖ terör örgütleriyle mücadelesinde kendi mevzuatımız ve hukukun gerektirdiği şartlar doğrultusunda gereken destek ve yardımı her zaman yapacağımızı Sayın Süleyman Soylu’ya ve tüm Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine söyledik" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İç İşleri Bakanı Ayşegül Baybars bakanlar kurulu toplantısı öncesi basına açıklamalarda bulundu. Yaklaşan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri öncesinde KKTC kimliği taşıyan Kıbrıslı Türklerin Güney Kıbrıs’a geçişlerinde Rum polisi tarafından adres bilgilerini elde etmeye yönelik çalışma başlatılmasını değerlendiren Baybars, "Muhataplarımız ile görüşeceğiz” dedi.

Baybars, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz hafta KKTC’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaretten sonra KKTC’de de PKK ve FETÖ’nün peşine düştüklerini açıklaması ile ilgili de konuştu. Baybars, Türkiye’nin özellikle PKK ve FETÖ terör örgütleriyle mücadelesinde kendi mevzuat ve hukuk kurallarının gerektirdiği şartlar doğrultusunda gereken destek ve yardımı her zaman yapacaklarını söyledi.

“Türkiye’ye desteğimiz tam”

KKTC İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Türkiye’nin PKK ve FETÖ terör örgütleriyle mücadelesinde gereken destek ve yardımı her zaman yapacaklarını söyledi. Baybars,’’Türkiye’nin özellikle PKK ve FETÖ terör örgütleriyle mücadelesinde kendi mevzuatımız ve hukukun gerektirdiği şartlar doğrultusunda gereken destek ve yardımı her zaman yapacağımızı Sayın Süleyman Soylu’ya ve tüm Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine söyledik. Dolayısıyla bizim her anlamda adli işbirliği anlaşmamız doğrultusunda karşılıklı olarak bazı adli ve idari konularda ki işbirliğimiz vardı. Bu işbirliği sürecinde de buradaki terör örgütü faaliyetleri ve buradaki yapılanmalarla ilgili heyetler arası bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmeler doğrultusunda da yasalarımız çerçevesinde taleplerle ilgili karşılıklı değerlendirmeler konusunda bulunacağımız konusunda da bir mutabakata vardık” şeklinde konuştu.

Bakan Baybars, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin terör örgütleri ile mücadele kapsamında Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliği yapması aslında yeni bir şey değil. Geçtiğimiz günkü ziyaretin konusu bu değildi aslında. Bu zaten bizim KKTC hükümeti olarak her zaman bu desteğimiz devam ediyordu. Gündemdeki konular ve güncel konular bu üzerinden konuşuldu. Dolayısıyla şu anda geçmişte ne yaptıysak şimdi de devam ediyor. Yeni bir durum yok" diye konuştu.

“Muhataplarımız ile görüşeceğiz”

KKTC kimliği taşıyan Kıbrıslı Türklerin Güney Kıbrıs’a geçişlerinde Rum polisi tarafından adres bilgilerini elde etmeye yönelik çalışma başlatılması hakkındaki soruya cevap veren İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars,”Bize resmi bir bilgi gelmedi, Güney Kıbrıs kendi geçişlerinde kayıt altına almak için bu bir uygulama başlatmış olabilir. İsteğe bağlı bir şeyse de problem değil. Bunun ne amaçla yapıldığını muhataplarımız ile görüşeceğiz. Bu görüşme doğrultusunda daha net anlayacağız. Ona göre kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.
Kaynak: iha