İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Fırat Kalkanı ile DEAŞ’a, Afrin operasyonu ile PYD’ye gerekli dersi verdik. Şimdi de Kandil operasyonu ile PKK denilen böcek yuvasını tarihe gömeceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Jandarma Genel Komutanlığının 179’uncu kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törene katıldı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Kültür Sitesi’nde düzenlenen programda konuşan Soylu, terörle mücadele operasyonlarına ilişkin verileri paylaştı. 2016 yılında imha edilen barınak ve sığınak sayısının 895, 2017 yılında bin 807 olduğunu söyleyen Soylu, yıl başından bugüne kadar ise 684 sığınak ve barınağın imha edildiğini ifade etti. 2016 yılında terör operasyonu sayısının 36 bin 500, 2017 yılında ise 56 bin 925 olduğunu vurgulayan Soylu, 2018 yılı 11 Haziran itibariyle bu sayının 32 bin 730 olduğunu belirterek, “2016 ve 2017’nin çok daha üstünde operasyonlarla beraber Türkiye’de huzuru sağlamayı, terörle, kaçakçılıkla mücadele etmeye ve milletimizin asayişini ve kamu düzenini temin etmek için bu mücadeleyi sürdürmeye kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

11 Haziran itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısının 548 olduğunu kaydeden Soylu, “Bütün bunlar bir iradenin, çalışmanın, atılan somut adımların ve yapılan yatırımların ürünüdür. Sağdan soldan borç alarak, silah alacak parayı faizle borçlanarak, başka ülkelerin nazını çekerek bu mücadeleyi yürütemezsiniz. Türkiye bugün kendi kararını kendisi veren, kendi göbeğini kendisi kesen, kimseden icazet almayan bir ülkedir. Fırat Kalkanı ile DEAŞ’a, Afrin operasyonu ile PYD’ye gerekli dersi verdik. Şimdi de Kandil operasyonu ile PKK denilen böcek yuvasını tarihe gömeceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Elbette ki işimiz bitmeyecektir. Jandarmamızın işi, sorumluluğu 179 yıldır bitmemiştir. Biz terörle mücadelede çok başarılıyız. Terörle mücadeleyi demokrasi ve hukuk çerçevesi içerisinde gerçekleştirdik. Yaptığımız bir operasyon, gerçekleştirdiğimiz ve attığımız bir tek adım kimse tarafından eleştirilmedi. Yoksa ensemizde boza pişirirlerdi. Uluslararası toplum bugün Türkiye’de terör örgütüne yardım yapmayı kendi imanının birinci maddesi olarak tarif eden ve bilenler, sizlere ve ülkemizin birlik ve bütünlüğüne her türlü sözü söylerlerdi. Ama terörle mücadelede dünyada örnek bir hal ve tavır sergilediniz. Bugün Doğu ve Güneydoğu’daki çocukları terör örgütü dağa çıkartamıyorsa, dağdan terör örgütünden kaçanlar jandarmamızın, milletimizin yanına gelip ‘biz bu işten vazgeçtik, bizi buradan kurtarın’ diyorlarsa biliniz ki işinizi iyi yapmanızın yanında bir taraftan da ortaya koyduğunuz adaletin, hakkaniyetin, merhametin, şefkatin ve aynı zamanda demokrasi ve hukukun yerli yerinde gereği gibi icra edilmesidir. Bu tarihi bir dönemdir” dedi.

Törende konuşan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ise, “Ülkemizin güvenliği, huzuru ve bekası için Jandarma Genel Komutanlığının başta terörle mücadele olmak üzere kendisine tevdi edilen tüm görevleri Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarından aldığı yetkiyle yerine getirmesi hayati önem arz etmektedir. Özellikle terör örgütlerinin son dönemlerde ülkemizin bekasına yönelik ortaya çıkarttığı tehdit, teşkilatımızın daha güçlü, kendisine tevdi edilecek görevlere daima hazır olmasını gerektirmektedir. Bu hassasiyetin bilincinde olan Jandarma Genel Komutanlığı, milli, kültürel ve ahlaki değerlere sahip, Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı, vatanını, milletini ve bayrağını seven, milletinin emrinde, vazifesini her şeyin üstünde tutan personeliyle bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkesinin bekası ve milletin huzuru için kendisine tevdi edilen her türlü görevi başarma azim ve kararlılığı içerisinde olacaktır” diye konuştu.

Törene İçişleri Bakanı Soylu’nun yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Ankara Valisi Ercan Topaca katıldı.
Kaynak: iha