Sosyal medya hayatımızın en önemli parçalarından birisi oldu..

Youtube ise yıllardır bir TV gibi.. Hatta daha da ötesi..

Önceki gün Youtube’da bir video izlerken bir reklam çıktı.. Kendi sesi, kendi görüntüsü ile seslenen Mersinli bir belediye başkanı.. Oldukça şık ve profesyonel hazırlanmış bir video ile hizmetlerini anlatıyor..

Reklam olunca tabi ilk anlarda biraz ön yargılı davrandım.. Ama reklamı sonuna kadar izlediğimde Toroslar Belediyesi’nin oldukça önemli bir hizmette bulunduğunu fark ettim..

Toroslar Belediyesi Basın Danışmanı Meltem Şahin’i yaklaşık 20 yıldır tanırım.. İşinin ehli bir gazetecidir.. Bulunduğu kurumun yaptığı hizmetleri bizlere ulaştırmakta, hem hızlıdır, hem de istediğiniz an ulaşabildiğiniz, istediğiniz haber ile ilgili detayları öğrenebildiğiniz biridir..

Bizlere belediye çalışmalarını aktarırken kalemini ustaca kullandığı için net olarak anlarız ne demek istediğini..

Bu videonun kurgusu da öyle olmuş..

Başkan ne yaptığını, nasıl bir hizmet verdiklerini videoda net olarak anlatmış..

‘Gönül Bağı´ destek hattı ile Toroslar İlçesi’nde bulunan vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir çalışma başlatılmış.. Hattı aradığınızda her türlü sıkıntınıza çözüm üretmek isteyen bir sistem ile karşı karşıya kalıyorsunuz..

444 41 33

Numara bu..

Bizzat Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz kendi sesiyle ‘Vatandaşlarımız her türlü sıkıntılarında bizleri arayabilirler, nöbetleşe olarak vatandaşın hizmetindeyiz’ diyor..

Bir de bu videoyu sosyal mecralarda reklam olarak yayınlayarak Mersinliler’e hizmeti duyuruyorlar..

Başkan ’17 günlük kapanmada siz yasaklara uyun, isteklerinizi biz gerçekleştirelim’ diyor kısacası..

İşte ‘tam siyaset’ budur..

Sadece yasak koyup geri çekilmek, ya da vatandaşı kurallara uymaya davet etmek değil.. Koyulan yasak ile birlikte çözüm önerisi üretmek siyasetin zemininde olması gerekiyor..

Soruna çözüm üreten tüm siyasetçiler, topluma örnek olsun..

Tebrikler Toroslar Belediyesi, tebrikler Atsız Afşin Yılmaz..

Editör: Barış Köksal