Mersin'de binlerce hastaya hizmet veren Özel Yenişehir Hastanesi, gırtlak kanseri teşhisi koyduğu Şükran Ertürk'ü uyguladığı tedavi sonrasında hayata bağladı. Günümüzün yaygın hastalığı haline gelen, tedavisi oldukça zor olan kanser hastalığından kurtulmanın sevincini yaşayan Şükran Ertürk, başta hastalığın tedavi sürecini yöneten Özel Yenişehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay'a ve hastane çalışanlarına minnettar olduğunu dile getirdi.

Hastanın tedavi sürecininde her zaman yanında olarak moral ve motivasyon verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay, 'Hastamıza 2013 yılında faranjit teşhisi konulmuş. Ancak, kilo kaybı, yutkunurken zorlanma, ses değişiklikleri gibi durumlar olması üzerine tarafımıza yönlendirildi. Biz hastamızı gördüğümüzde gırtlağın ses telleri üst bölümününde oldukça hacimli, o bölgeyi komple tutan, ses tellerine de oldukça yaklaşmış olan bir kitle gördük ve buradan bir parça aldık. Biyopsi sonucunda gırtlak kanseri teşhisini koyduk ve hastamıza bir an önce tedavi sürecini başlatmamız gerektiği hususunda bilgilendirme yaptık. Ses tellerini koruma şansımız varken hastamızı ameliyata almamız gerektiğini söyledik. Bayram dolayısı ile hastamız bayramdan sonra ameliyat olmak isteMEdiğini söyledi. Bizlerde hastamızın bayram boyunca kendisini yalnız bırakmayacağımızı, sürekli onun yanında olacağımızı şart koşarak ameliyata ikna ettik ve o dönemde ameliyatı bayramdan kısa bir süre önce yaptık. Ses tellerini koruyarak gırtlağın üst bölümünü komple çıkardığımız ve aynı zamanda boyunda yayılım bölgelerini temizlediğimiz başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Patoloji raporu lokal hastalık bölgesinin temiz olduğunu, ancak boyunda bir lenf boyunda pozitiflik olduğunu gösterdi. Bunu da yaptığımız onkolojik konseyle onkologlarla ve Radyasyon Onkolojisi ile görüşerek, sadece boynun bir bölgesinde olduğu için kemoterapi ve radyoterapiye gerek görmedik.  Uyguladığımız tedavi ile birlikte hastamızı eski sağlığına kavuşturduk' dedi.

Gırtlak kanseri ile mücadele eden Şükran Ertürk ise, doktorların çabası ile bu hastalığı 4 yıl önce geride bıraktığını belirterek,  'Çok zor günler yaşadım. Bu süreç içerisinde doktorum Hayrettin bey ve diğer doktorlar beni sağlığıma kavuşturmak için yoğun bir çaba harcadı. Yenişehir Hastanesi artık benim ikinci yuvam. Bu sebepten dolayı sağlığıma kavuşmamda emeği geçen doktorlarımıza ve sağlıkçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum' ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal