Volvo Cars’ın gelecek vizyonundaki en önemli adımını temsil eden yeni modeli, Volvo S90 Derya Otomotiv'de Mersinliler ile buluştu.

1997 yılında Mersin’de faaliyete geçen ve 2014 yılında yatırımlarını genişleterek Volvo Car Turkey Yetkili Satıcısı ve Servisi olarak hizmet vermeye devam eden Derya Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, 'Volvo’nun yeni amiral modeli S90'ı Mersinliler ile buluşturduk. '2020 yılı itibariyle yeni bir Volvo’nun içinde kimse ciddi bir şekilde yaralanmayacak veya hayatını kaybetmeyecek' hedefinde hızla ilerleyen Volvo Cars her yıl, her yeni modeliyle bu hedefine bir adım daha yaklaşıyor. En son güvenlik teknolojilerinden, bulut tabanlı uygulama ve hizmetlere kadar, birçok yeni teknolojiye sahip olan Yeni S90, İsveçli markanın devam eden değişim sürecinin önemli bir kanıtı' dedi.
 
Değişimin Öncüsü, Tasarımın Sade Yüzü

En son güvenlik teknolojilerinden, bulut tabanlı uygulama ve hizmetlere kadar, birçok yeni teknolojiye sahip olan Volvo S90, İsveç markasının devam eden değişim sürecinin en önemli kanıtı olarak dikkati çekiyor. S90’ın; Volvo P1800’e hürmeten konkav bir ızgarayla karakterize olan, gururlu ama agresif olmayan yüzü, Volvo’nun yeni Iron Mark logosunu taşıyor. Thor’un çekici olarak adlandırılan ön farlar Volvo S90’ı yolda belirgin hale getiren güçlü bir hissiyat yaratıyor. 

Otonom Sürüşte Önemli Basamak

IntelliSafe Assist özelliği Volvo S90’da standart olarak yer alıyor. Buna, Adaptif Hız Sabitleyici (Adaptive Cruise Control), Mesafe İkazı ve ileri düzey yarı-otonom sürüş özelliği Pilot Assist de dahil. Pilot Assist fonksiyonu, otomobil 130 km/h hızla seyrederken, şerit çizgileri içerisinde kalması için hafif direksiyon uyarıları sağlıyor ve başka bir aracı izleme gerekliliği kalmıyor. Pilot Assist, Volvo’nun önem verdiği yenilik alanlarından biri olan, tam otonom sürüşe geçişte önemli basamak oluşturuyor.  Volvo S90, geniş sedan sınıfındaki en lüks iç tasarıma ve internet tabanlı eğlence-bilgi sistemlerine sahip.



City Safety Sistemine S90’la Yeni Özellik!

Volvo S90, dünyada bir ilk olan, büyük hayvan algılama teknolojisini City Safety – Şehirde Güvenlik Sistemi’ne dahil ediyor. Bu teknoloji ile gece ve gündüz süresince, geyik, at ya da inek gibi büyük hayvanları algılıyor. Aynı zamanda, sürücüyü uyarıyor ve çarpışmayı önlemek için fren desteği sağlıyor. 

Tasarım Ödülünün Sahibi 

Volvo Cars'ın premium sedanı Volvo S90 aynı zamanda dünya çapında profesyonel otomobil tasarımcıları tarafından 2015 yılının En İyi Üretim Otomobili Tasarımı (Production Car Design) ödülüne layık görülmüştü. Tasarımının sakin doğası, seçkin havalandırma panelleri ve kontrol yüzeylerinde kendini gösteren temel tasarım elementleri yeni Volvo S90'ın iç tasarımına yoğun ilgi gösterilmesinin başlıca nedenleri arasında yer almıştı.  

Yeni Volvo S90, Türkiye’de D5 AWD motor ile 291.540TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu. Yeni Volvo S90 Derya Otomotiv Volvo Showrumunda sizleri bekliyor.



 
Editör: Barış Köksal