Kahveye yeni soluk kazandıran ve bunu markalaştıran d’cup coffee co yaratıcısı Cezmi Yılmaz ile yeni nesil kahve üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Marka fikri nasıl oluştu?

Yeni nesil kahve günümüzde çok popüler hale geldi. Ülkeler arası yıllık kahve tüketimine bakıldığında Avrupa’da kişi başı 5-6 kg tüketim gözlenirken Türkiye’de bu rakam 1000 gr civarındadır. Ülke genelinde henüz yeni tanınmaya başlayan bu lezzeti daha çok insanla buluşturmayı, tanıştırmayı ve onların da bu deneyimin keyfini çıkarmalarını istedik. İnsanlara yalnızca kahveyi değil hizmeti, hikayeyi ve bu sihri sunma arzusuyla yola çıktık. Heyecanla başladığımız çalışmalarımızı “İşte budur” dediğimiz anda markamızla birleştirerek insanlarla paylaşmaya  ve onları keyifle ağırlamaya başladık.

Konseptinizde neyi amaçladınız?

Günün her saatinde her yerde kahve içebilirsiniz. Samimi ortamlar, sıcak sohbetleri yaratır. Bizim için en önemli nokta buydu. Ama bizim konseptimiz her yaştan insanın uzun uzun oturabildiği gibi kısıtlı zamanına rağmen gününü kahve ile şımartmak isteyenlerin kıymetli zamanlarına değer katabileceğimiz bir konsept hazırladık.  


Sizi diğerlerinden ayıran özellikler neler?

Bizi tercih edenler her şeyden önce bizim misafirlerimiz. Self servis yerine arkadaşlarımız, misafirlerimizle onları yormadan birebir iletişime geçerek siparişlerini alıyor, merak ettikleri kahve tatları hakkında sorulan sorulara cevap veriyor, çeşitlerimiz arasında damak tatlarına uyumlu önerilerde bulunuyorlar. Yüzümüzü diğer tarafa döndüğümüzde onları şımartmayı da seviyoruz. Nitelikli çekirdekler kullanarak berrak, parlak ve aromatik kahveler sunmayı planlıyoruz. Kahve çekirdeklerimiz bizim için özenle seçilip kavrulup paketleniyor. Misafirlerimizi Etiyopya, Peru, Kolombiya, Kenya gibi ülkeler arası yolculuğa davet ediyoruz. Günün hangi saatinde gelirseniz gelin sipariş verdiğiniz kahvenin türüne özel kahve çekirdeklerimiz anlık öğütülüyor ve üçüncü nesil demleme yöntemleriyle sunuluyor.

Kahve dışında başka hangi tatlar misafirlerinizi bekliyor?

D’cup’ta her damak tadına, her moda uygun kahvenin yanı sıra mükemmel tadı ve çeşitliliği olan pastalar ve sandviçlerle adeta lezzet şöleni yarattık. Burada istediğiniz her şeyi aynı zamanda paket olarak da yanınıza alabilir d’cup keyfini sürdürebilirsiniz.

d’cup çatısı altında kahve dışında ne gibi faaliyetleriniz olacak?

Kahvenin tarihçesini, sunum çeşitlerini anlatan workshoplar düzenlemeyi planlıyoruz. Bunun yanında misafirlerimizi tadım günleri ile de yeni lezzetler keşfetmeye çağıracağız. Birkaç projemiz de henüz fikir aşamasında ilerleyen günlerde de onların duyurularını paylaşmaya devam edeceğiz.


İlerleyen dönemlerde yeni şube planlarınız var mı?

Elbette. Mersin’i Ocak ayı ortalarında, Adana’yı Ocak ayı sonunda açıyoruz. Yakın bir zaman içerisinde d’cup lezzetlerini yeni şehirlerde, yeni misafirlerimizle paylaşmayı istiyoruz. Kahve bizim için keyifli bir içecekten fazlasını ifade ediyor.  Kahvenin insanları ve kıtaları birbirine bağlayan bir kültür olduğuna inanıyoruz. Kendimize bu kültürü en iyi şekilde yaymak gibi bir misyon edindik. Farkımızda buradan kaynaklanıyor çünkü amacımız en iyi tada ulaşmak ve bunu doğru bir şekilde sunmak. Markayı büyütüp Türkiye markası yapmak istiyoruz.

Editör: Barış Köksal