Yaza girerken fazla kilolarınızdan kurtulmanızı sağlayacak 7 öneri, aynı zamanda sağlıklı beslenmenin de altın anahtarını veriyor.

İşte Özel Su Hastanesi Diyetisyeni Şilan Altuntaş'ın tavsiyeleri;

1.Bol su

Su içerek hem metabolizma hızınızı arttırıyorsunuzu hem de hücrelerinizin doymasını sağlıyorsunuz. Bu sayede vücudunuzdan zararlı maddeleri atarak vücudu arındırmış oluyorsunuz. Yani en iyi detoks içeceğimiz SU !

2.Ekmeğinizi değiştirin !

Beyaz ekmek tüketmek yerine tam taneli ekmekleri tercih edin . Bu sayede buğdayın hem kepeğinden hem ruşeyminden hem de endosperminden yararlanmış luyorsunuz. Bu da daha tok bir karın , daha rahat çalışan bağırsaklar demek. Ekmekte porsiyon kontrolüne dikkat !

3.Yoğurt tüketimini artttırın

Her öğününüzün vazgeçilmezi yoğurt olsun. Bağırsak problemi olanlar için özellikle tam bir probiyotik kaynağı. Yoğurdu zenginleştirmek isterseniz içine toz zerdeçal, çörekotu atabilirsiniz.

4.Yeşil yapraklı sebzeler

Yemeklerinizin yanında salata eklemeyi unutmayın. İkinci detoks kaynağımız yeşil yapraklı sebzeler. Hem vücuttan toksin atımını sağlıyor hem de yüksek lif içeriğiyle doymamızı sağlıyor. Salata hazırlarken nar ekşisi ve zeytinyağı miktarına dikkat edin !

5.Düzenli öğünler

Öğün atlamak diyette sık yapılan hatalardan bir tanesi. 3 ana öğünü atlamadan yapmak ve aralarda sizi tok tutacak minik ara öğünler yapmak kilo vermenizi daha rahat ve diyetinizi de daha sürdürülebilir hale getirecektir.

6.Kahvaltı

Kahvaltıyı sakın atlamayın veya geçiştirmeyin. Düzenli yapılan kahvaltı ile kilo kontrolü daha rahat sağlanmaktadır. Kahvaltıda tüketeceğiniz zwngin protein kaynakları olan peynir ve yumurta sayesinde uzun süre tokluğunuzu korursunuz.

7.Ve tabi ki hareket

Haftada en az 4 gün yapacağınız 40 dakikalık yürüyüş veya egzersiz kilo vermenize hız katacaktır. Daha rahat ve daha hızlı kilo vermenize katkı sağlayacak. Bu arada kas yapımınızı da desteklemiş olacaksınız. Bu yüzden muhakkak kendinize vakit ayırın ve harekete geçin.

Editör: Barış Köksal