MERSİN VALİLİĞİ İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 22 Nisan akşamı bir açıklama yaptı.. Açıklama aynen şu şekilde:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda Doğu Akdeniz Bölgesinde bu akşam saatlerinden (22/04/2017) itibaren güney batı yönlerden esmeye başlayacak rüzgârın hızının giderek artacağı ve yarın (23 Nisan 2017) tam fırtınaya dönüşeceği; hızının zaman zaman 100 km’yi aşacağı belirtilmekte olup tüm vatandaşlarımızın yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı, kiremit uçması, ağaç devrilmesi vs.) dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu sebeple yarın kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilimizde düzenlenecek olan tören ve gösteriler (Çelenk koyma töreni hariç) herhangi bir müessif olaya sebebiyet verilmemesi için ileriki bir tarihe ertelenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 22.04.2017

-------- 

Sosyal medyada hızla yayıldı bu açıklama; haber merkezleri ‘son dakika’ olarak geçti haberi.. Amaç 23 Nisan’da düzenlenecek tören ve gösterilere katılmak isteyecek çocuklarımızın tören alanlarına gelmemeleriydi..

Geçtiğimiz aylarda Mersin’de yaşanan sel felaketinde yapılmıştı buna benzer bir açıklama; sabahın 6’sında.. Ama Mersinli o zaman Vali’yi geç kalmakla suçlamıştı..

Açıklama bu kez bir gece önce yapıldı.. ‘herhangi bir müessif olaya sebebiyet verilmemesi için’ deniliyordu açıklamada.. Sel felaketinde yağmurun durma ihtimalini değerlendirerek, sabah saatlerinde açıklama yapmasına rağmen geç kalmak ile suçlanan Valilik bu sefer tedbiri elden bırakmamış, eleştirilere karşı bir gün önceden uyarmıştı..

Ama işte ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın resmi bir bayram olması sebebiyle eleştiriler başladı birden.. Ve sertleşerek devam ediyordu.. Hatta eleştiri dozunu arttırdıkça, hakarete dönüşüyordu..

‘Valiyi idam edelim’ yazmadıkları kaldı bir.. Peki 23 Nisan sabahına nasıl uyandık.! Şiddetli rüzgar, fırtına.. Öğlen saatlerine kadar çok sert esen rüzgarı, denizi kabartmış, ağaçları yerinden söküyordu..

Binalarda balkonlarda ne var ne yoksa uçuyor, insanlar arabalarını açık alanlara almaya çalışıyor..

Ama 23 Nisan resmi bayram olunca, Mersinli halen rahatsız.! ‘Neden iptal edildi.?’ 

Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ı tanımadıkları o kadar belliydi ki.. Bakış açısını bilmedikleri, böyle ucuz oyunlar ile Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bir bayramı ötelemek, ertelemek istemeyeceğini bilmedikleri..

Gece boyunca yazıp çizdiler..

Diyecek söz bulamıyorum.. Toplum o kadar ikiye bölünmüş ki; eline Atatürk fotoğrafı alan diğerini Atatürk düşmanı ilan ediyor..

Ve son zamanda Atatürk’ü sadece belirli siyasi görüşlerin ve derneklerin kendi bünyesinde görmesi vatandaşın canını sıkmaya başladı..

Evet yazının sonuna kadar sabırla okuysanız bugün sabah haber ajanslarının Türkiye’ye duyurduğu o haber ile sonlandırmak istiyorum yazımı:

‘Kentte sabah saatlerinde bu yana etkisini gösteren fırtına, hayatı olumsuz etkilerken, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'nde ailesine ait tarlada birlikte çalıştığı işçilerle kahvaltı yapan Meryem Toprak (28), fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kaldı. Ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Toprak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  (İHA)’

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun..



Editör: Barış Köksal