MODER Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Kılıç'ın açıklaması şu şekilde:

Akdeniz’in incisi, farklı kültürlere, her dinlere, farklı renklere kucak açan eşsiz kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılını kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

Mersin, 3 Ocak 1922 günü tüm imkansızlıklara, kuşatmaya ve işgale rağmen azmini ve gücünü göstererek bağımsızlık meşalesini yakıp kurtuluş destanına adını yazdırdı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersinliler, Mersin’e Sahip Çıkınız” sözünden hareketle kentimize sahip çıkıyor ve hakettiği değeri alması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu içerisinde 95 yıl bu kentte yaşayan hemşehrilerim, daha yüzyıllar boyu aynı kardeşlik duygusu içerisinde yine bu kentte geleceğe umutla bakarak yaşamlarını sürdüreceklerdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinde destan yazarak Türk Milletinin gücünü bütün dünyaya gösteren kahramanları saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum.


 
Editör: Barış Köksal