Türkiye’nin ilk ve tek kanun yapımcısı ve ses sanatçısı Burçin Bayar, Mersinli Veteriner Hekim Cihan Babaoğlu ile Mersin’in elit davet mekânlarından Palmira Kongre ve Balo Salonunda mutluluğa evet dedi. 

Türkiye’nin ilk ve tek kanun ustası Burçin Bayar kendi düğününde canlı performans ile davetlileri mest etti. 

Düğün sonrası yaptığı açıklamada, “İzmir’de yaşayan birisi olarak Mersin çok güzel bir şehir. Buraya gelin geldiğim için mutluyum. Mersin en güzel salonlarından birisi olan Palmira’da dost ve akrabalarımızla unutulmaz bir gece geçirdik. Mersin, İzmir’e çok benziyor. İzmir’de yaşayacağız fakat bir ayağımız hep Mersin’de olacak” dedi. 

Kanun yapımı hakkında da konuşan Burçin Bayar, “Sıfır ağacı kanun haline getiriyorum. Bütün her şeyini ben yapıyorum. Yaptığım Kanunları yurtdışına ve yurtiçine satıyorum. Ustam Ejder Güleç onun atölyesinden feyz aldım. Onunla birlikte çalışma şerefine nail oldum. Mandal çakımını ondan öğrendim. Geçen yıl kanun sempozyumuna davet edilmiştim. Bu yılda gideceğim inşallah. Türkiye’de tekim. Dünya’da da tekim öyle gözüküyor” şeklinde konuştu.  

“KANUNUN HER PARÇASI EL İŞİ”

Burçin Bayar, “Kanun her türlü müziğe uyum sağlayabilen bir enstrüman, yapım aşamasında da çok ayrıntı gerekiyor. Burada kendimi buldum diyebilirim. Sıfırdan, icracının eline gelebilecek bir kanunu yaklaşık 1 ay gibi bir sürede yapabiliyorum. Kanunun her parçası el işi. 25, 26 ve 27′likle Arap kanunu olmak üzere dört ses grubuna ayrılıyor. İcracının isteğine göre bazı durumlarda bu değişebiliyor. Son zamanlarda 26′lık kanun tercih ediliyor, 26′lık kanun 76 telden oluşuyor ve 250 kadar mandalı var. Arap Kanunu ise 3¬4 ses daha fazla olabiliyor” ifadelerini kullandı.
 
Editör: Barış Köksal