ÖZEL HABER - Barış Köksal

Canan Sunay’ın Genel Başkanlığını yürüttüğü TURAB, 16. Kuruluş Yıldönümünü Hilton otelinde kutladı. Geceye Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, MESİAD Başkanı Hasan Engin ve TURAB’ın İl Temsilcilerinin yanı sıra siyaset ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

“ELİMİ DEĞİL, GÖVDEMİ TAŞIN ALTINA KOYDUM”

Düzenlenen 16. Kuruluş Yıldönümü Töreninde 10’uncu ve 15’inci yılını dolduran TURAB üyelerine ödül ve plaket takdimi yapıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, TURAB’ın Türk ve Arap coğrafyasındaki iş insanları arasında köprü görevi gördüğünü belirterek, “TURAB, 2003 Yılında Türk ve Arap iş dünyasında köprü görevi görmek adına Mersin’de kurulan bir sivil toplum örgütüdür. Bu misyonumuzun bize yüklemiş olduğu görevin hepimiz bilincindeyiz. Büyük bir özveri çerçevesinde yönetim kurulumuz ile birlikte projeler üretmeye devam ediyoruz. TURAB, genel merkezi Mersin’de olmakla beraber, gerek yurt dışında gerekse yurt içinde büyük bir önem arz eden STK konumundadır. Yeri geliyor dış ülkelere hakemlik görevi görüyoruz. Son yıllarda Arap ülkelerinin dışarıya dağılması ile birlikte, TURAB’ın ilgi alanlarını 29 ülkeden dünya ülkelerine taşıdık ve tüzüğümüzü değiştirdik. Göreve geldikten sonra coğrafyamızdaki sıkıntıları göz önünde bulundurarak, hedeflerimizi Afrika ve Körfez ülkelerine yönlendirdik. Bu bağlamda ilk önce, Fas, Tunus, Cezayir, Mısır, Moritanya, Lübnan, Sudan, Kıbrıs, Libya, Suriye, Irak, Azerbaycan temsilciliklerimizi kurduk. Temsilcilikler bizim için çok büyük önem taşıyor. Yine Türkiye’de başta İstanbul şubemiz olmak üzere, Adana, İzmir, Gaziantep, Şanlı Urfa, Mardin, Antalya, Trabzon, Konya gibi temsilciliklerimizi oluşturduk. TURAB çatısı altında Mersin ve Türkiye’nin çıkarları için elimi değil gövdemi taşın altına koyduğumu düşünüyorum. Bu memleket bizim ve bundan başka memleketimiz yok” şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise konuşmasında Mersin’in birlikte hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Ekonominin olduğu yerde her şey bir şekilde çözüm buluyor. Çalışan, üreten, kazanan bir toplum yaratabiliyorsanız diğer bütün sorunları çözmek daha kolay hale geliyor. Ekonominin daha gelişmiş olduğu toplumlarda demokrasi de taçlanıyor, kültür sanat ve toplumun yaşam alanları da taçlanıyor. Mersin diğer büyük illere göre biraz çaba harcaması gerekiyor. Burada sadece Sayın Valime ya da belediye başkanlarına görev düşmüyor. STK’lara, meslek odalarına, iş insanlarına, kentin sanatına, siyasetine, kültürüne, sanayisine yön veren kim varsa bunların iş birliği önemli diye düşünüyorum. Bu bağlamda önemli çalışmalar yürüten değerli STK’larımızdan TURAB’ın 16. Yılını kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Törenin son konuşmasını yapan Mersin Valisi Ali İhsan Su’da TURAB’ın Mersin’de başarılı projelere imza attığını belirterek, “Mersin’de kurulan ve gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki kuvvetli bağları ile birçok projeye imza atan TURAB’ın 16. Kuruluş Yılını kutluyorum. Ülkemizin ve Mersin’in TURAB gibi çok çalışan ve üreten derneklere ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından TURAB’da 15’inci yılını dolduran, Zeynep Şemsi Aysalar , Adil Aktay, Ali Can, Ali Makam, Ali Öztürk, Arbel Bakliyat, Armağan Öner, Cavidan Demirağ, Ceynak Lojistik, Cihan Dış Tic., Ömer Çetinkaya, Çukurova Makina İml. Tic. A.Ş., Doğan Narin, Edvar Mum, Fahri Kuş, Hakan Gıda, Hamdi Gökalp, İntertim Orman Ürünleri, Karcan Nak. Ltd.Şti., Kılıç Group, Mefa İnşaat, Muhittin Demir, Nata Denizcilik A.Ş., Özduy Uluslararası Taşımacılık, Teknotaş Uluslararası Nakliyat, Tusan Yapı A.Ş., Yess Dış Tic’te ödülleri verilirken, Adem Erol, Alp Kemal Özalp, Aziz Cüneyt Yüksel, Coşkun Doğmuş, Göksel Kırar, Hacıbaba, Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, MIP, Oğuz Ayhan, Prof. Dr. Süleyman Türkel, Sezen Isınlık, Yılmaz Demirci ise TURAB’da 10’uncu yılını dolduklarından dolayı ödüle layık görüldüler.

Geceye Sponsor olan Ar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şemsa Öner’e ve diğer sponsorlara teşekkür plaketi verilirken, Yılbor Boru Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Yılbor’a ise yeni üye plaketi verildi. Düzenlenen tören yenilen yemeğin ardından son buldu.

Editör: Barış Köksal