Tufan Ballı ve Toros Rotary

Dün çok rahatsız olmama rağmen, daha önceden söz verdiğim için Toros Rotary Kulübü toplantısına katıldım.. Konuşabildim mi bilmiyorum ama 40 derece ateş ile anca bu kadar oluyor; yararlı olabildiysem ne mutlu bana.. Sevgili Başkan Tufan Ballı ve üyelerin konukseverliğinden dolayı kendilerine teşekkürü bir borç bilirim..

Daha önce de Rotary toplantılarına konuk olarak katılmıştım.. Ama Toros Rotary Kulübü toplantısında yaşadıklarım çok farklıydı.. Buradan yaşadıklarımı yazarak insanların kafasındaki rotary anlayışına da farklı bir bakış açısı getirmek ve tüm üyelere teşekkür etmek istedim..

Toplantı tam 1 saat sürüyor ne fazla ne az..

Toplantıya katılan ve katılmayan üyeler tek tek okunuyor..

Misafirler tanıtılıyor..

Toplantı süreci boyunca kişiler bir önceki toplantı tarihinden bu yana yaşanan gelişmeler ile birbirlerine sıcak bir şekilde, sıkmadan sunum yapıyorlar.. Ben de orada öğrendim Mersinli bir girişimcinin Arnavutluk'ta Türk Lokumu fabrikası açtığını ve Türk lokumunu tüm Avrupa'ya tanıtacağını..

Kulübün projeleri hakkında herkes olumlu olumsuz fikirlerini söylüyor.. Sansürsüzce herkes 'bu olmaz' diyebiliyor.. 

Kimsenin sırtına yük değiller; kapı kapı dolaşıp para toplama niyetinde de değiller.. Derneğe gelir getirici projeler üretmek için dakikalarca fikir teatisinde bulundular.. Paylaştıkları düşünceleri masaya yatırıp ince eleyip sık dokuduktan sonra komisyonlara havale ettiler.. Bir nevi belediye meclisi sistemi var..

Mersin'in tanıtımına katkıda bulunacak projeler geliştirme derdindeler.. Bununla ilgili bazı projeler konuştular.. 

Ve bana göre en önemlisi Mersin Üniversitesi ile işbirliği halinde kaç öğrenciye, hangi şartlarda burs verebileceklerini tartıştılar.. Burs sayısını nasıl yukarı çekebileceklerini konuşurken öğrenci burslarının kulüp hesabından ayrı bir hesapta toplanması gerektiği sonucuna vardılar.. Yani işin Türkçesi, Toros Rotary Kulübü'nün ciddi anlamda paraya ihtiyaç duyduğu bir dönemde bile burs parasına kimse dokunmasın dediler.. Başkan Tufan Ballı'da burs hesabının ayrı açılması için komisyon üyelerine görev verdi..

Dışarıdan bakıldığında soğuk, antipatik geliyor değil mi rotary, lions gibi kuruluşlar.. Yıllarca mason lobisi olarak görülüp dışlandı ülkemizde rotary üyeleri.. Kafanızda 'Bunlar ne iş yapar' gibi bir algı varsa, gidin bir gün konuk olun.. Herhangi bir rotary toplantısına katıldıktan sonra mutlaka üye olmak isteyeceksiniz..

Ben buradan Toros Rotary Kulübü Başkanı sayın Tufan Ballı başta olmak üzere, 

Esat  YILGÖR

Aydın GÜRSOY

Hüseyin Yılmaz MANAV

Tamer GÖK

Levent Naim GÖK

Ümit Oğuz YILMAZ

Piri  Ata RAMAZANOĞLU

Mehmet ÖZGENÇ

Mehmet  Orhan GÜRSOY

Tuncer TAŞKIN

İbrahim  BİRSÖZ

Devrim Tuncer DOĞAN

Mehmet Fatih ERDOĞAN

Murat ULUTAŞ

Mehmet Hamit AZAZ

İbrahim  ÖNGÜ

Zekeriya YÜCE

Bülent SAĞLAM

Mehmet Ali GÜLDAĞ

Alper YEDİGÖZ

Onur KIRATLI

Osman Eser OLGUNCAN

Kamil DURGUN

Çağrı AKBAŞ

Murat Hıdır ÇELİK

Murat ERGENÇ

Ali YILMAZ

Serdar YALÇIN

Mustafa BAHAR'a 

ve Toros Rotary Kulübü'ne emeği geçen herkese gösterdikleri hassasiyetten, ellerini taşın altına koymalarından, sıcak kanlı tavırlarından dolayı çok teşekkür ederim..
Editör: Barış Köksal