Ulu Önder Atatürk öncülüğünde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, zor bir dönemden geçerek, ulusun kaderini tayin ettiğini ifade eden Ballı, TBMM'nin açılmasıyla, milletin geleceğe dair güven ve heyecanın arttığını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, TBMM'nin açıldığı 23 Nisan'ı bayram olarak çocuklara armağan ettiğini hatırlatan Başkan Ballı, mesajında şu görüşlere yer verdi: 

"Bizler için de hiçbir ayrım yapmadan tüm çocuklarımız yaşamın anlamı, mutluluğu ve güzelliğidir. Varlıkları ile yaşamımızı zenginleştiren, yaşama daha sıkı bağlanmamızı sağlayan çocuklarımıza her zaman ilgiyle yaklaşmalı, bekledikleri sevgi ve sıcaklığı onlardan hiçbir zaman esirgememeliyiz. Çocukların, sevgi, barış ve kardeşlik içerisinde, aklın ve bilimin yolundan ayrılmadan ülkemizi daha güzel bir geleceğe taşıyacaklarına olan güvenimiz ve inancımız hiç bitmeyecektir. Bizler onlara güveniyoruz ve güvenmeye de devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum..."
Editör: Barış Köksal