Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Mersin Şubesi, 5 Haziran’da genel kurula gidiyor. 2 listenin yarışması beklenen genel kurul öncesinde mevcut Başkan Mesut Bilir yeniden adaylığını açıklarken, seçime sayılı günler kala Bilir’e destek de çığ gibi büyüyor. Tarihinin en parlak dönemini Başkan Bilir ve ekibi ile yaşayan TÜFAD Mersin Şubesi yapılan icraatlerle de üyelerinin takdirini topluyor. Şimdiye kadar yapılmadıkları yapan, hayata geçirdiği sosyal projelerle takdir toplayan, üyeler arasında birlik ve beraberliği üst seviyeye taşıyan ve Genel Merkez tarafından örnek gösterilen TÜFAD Mersin Şubesi’nde Bilir’e destek her geçen gün artıyor. 

TEK GÖZ ODADAN MODERN HİZMET BİNASINA

4 yıl önce göreve gelir gelmez ilk iş olarak TÜFAD Mersin Şubesi’ne yakışır bir dernek binası için kolları sıvayan Başkan Bilir, Amatör Spor Kulüpleri FEderasyonu’nda bulunan (ASKF) tek göz odalı dernek yerini, modern ve TÜFAD’a yakışır bir hizmet binasına taşıdı. Derneğin bulunduğu yerin mülkünü alarak TÜFAD Mersin’e kazandıran Başkan Bilir ayrıca her gün öğle aralarında dernek binasında yemek çıkararak, üyelerinin hizmetine sundu. Üyelerine daha iyi hizmet verebilmek ve üyelerin vakit geçirebileceği modern bir binayı hem kente hem de TÜFAD’a kazandıran Başkan Bilir bu hizmeti ile takdir topladı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ TAKDİR TOPLADI

Kent sporu adına önemli işler yapan Başkan Bilir ve Yönetimi, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile de hem kentin hem de üyelerinin takdirini kazanarak farkındalık yarattı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri’nde barınan ve yaşları 10 ila 16 arasında değişen 12 çocuğa güzel bir gün yaşatan TÜFAD, İl Müdürlüğü olarak düzenlenen ve 26 Sevgi Evi’nin katıldığı futbol turnuvasında başarı sağlayan 12 çocuk ilk olarak Dernek merkezinde tecrübeli teknik adamlarla birlikte öğle yemeğinde buluştu. Yemek sonrasında TÜFAD Mersin Şube Başkanı Mesut Bilir, turnuvada şampiyon olan takımı eşofman hediye ederek kutlarken, daha sonra çocuklar, Forum Mersin’de bulunan sinemada Cem Yılmaz’ın son filmini TÜFAD’ın konuğu olarak izledi.

VETERANLAR LİGİ HAYATA GEÇTİ

Başkan Mesut Bilir ve Yönetimi tarafından hayata geçirilen ve geleneksel hale gelen Veteranlar Ligi, kentteki spor organizasyonları açısından önemli bir turnuva haline geldi. Aktif sporculuk hayatını noktalamış profesyonel ve amatör bir kulüpte yarışmacı pozisyonu kalmamış 40 yaş üstü bireylerin mücadele ettiği turnuvanın bu yıl 3.sü gerçekleştirildi. Mersin’in yanında tüm ilçelerin de destek verererek katıldığı turnuvada futbola gönül vermiş olan eski dostların bir araya gelerek fiziksel aktivitelerinin yanında geçmiş te yaşamış oldukları heyecanı bir nebze olsun tekrar yaşamaları, hoşça vakit geçirmeleri arkadaşlıklarını pekiştirmelerini ve yeni dostlukların kurulması sağlandı. Müsabakalarda mücadele eden Türk Futboluna hizmet etmiş yıldız isimlerin de bulunması turnuvaya ayrıca renk kattı. 

TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE İLK ADIMI ATTILAR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin (TÜFAD) işbirliğinde organize edilen TFF Grassroots C Antrenör Kursu Başkan Bilir ve yönetimi döneminde 2 düzenlendi. Kursiyerlere Futbolun Prensipleri, Teknik, Taktik, Antreman Bilgisi, Periyotlama, Maç Gözlem ve Analizi, Beceri, Kalecilik ve Öğrenme-Öğretme Yöntemleri konu başlıkları altında eğitimler verildi. TÜFAD Mersin Şubesi olarak organize edilen ve TFF Eğitim Dairesi Personelleri tarafından eğitim verilen kurs boyunca yaklaşık 60 spor adamı teknik direktörlüğe ilk adımlarını attı. 

MERSİN SPORUNUN DEĞERLERİ UNUTULMADI

Başkan Bilir ve yönetimi görev süresince ‘ahde vefa’yı hep ön planda tutu. Yaşayan Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz' sloganıyla hayata geçirilen her organizasyonda Mersin Sporunun yetiştirdiği Efsane Futbolcu, Spor adamı ve teknik adamların isimleri verildi. 2016 yılında ilk düzenlenen Veteranlar Ligi’ne Mersin’in yetiştirdiği ve şuan aramızda olmayan eski futbol hakemlerimizden Musa Eryılmaz’ın, 2017’de düzenlenen Veteranlar Ligi’ne Mersin sporuna büyük katkı ve emek sunan Mehmet Sor’un ve 2018 yılında 3.sü düzenlenen turnuvaya da Sayman Mutlu’nun adı verildi. Tarsuslu Şehidimiz Cemre Salih Gözen ve Mersin sporunun yetiştirdiği efsane futbolcu ve teknik adamlardan Ayhan Öz’ün adına da TFF Grassroots C Antrenör Kursları düzenlendi.

TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK GÖSTERİLDİ

TÜFAD'ın 2 yılda bir zorunlu olarak düzenlediği Zorunlu Bölgesel Antrenör Gelişim Seminerleri de Mersin’de bir ilki yaşattı. Başkan Bilir ve Yönetimi döneminde düzenlenen her 2 organizasyon da 5 yıldızlı otelde gerçekleştirildi. 1 gün konaklamalı olarak düzenlenen bu organizasyonda hem üyeler arasındaki birlik ve beraberlik ruhu arttırıldı hem de daha uygun ve modern şartlarda bir eğitim semineri düzenlenmesi sağlandı. TÜFAD Mersin tarihinde ilk kez yaşanan bu organizasyonlar genel merkezinde dikkatinden kaçmadı. Genel Başkan İsmail Dilber, Başkan Bilir ve Yönetimini tüm Türkiye’ye örnek gösterdi. 

GENEL BAŞKANDAN TAM DESTEK

Mersin’de düzenlenen organizasyonların ve yönetim şeklinin tüm Türkiye’deki şubelere örnek olması gerektiğini söyleyen TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, “Mersin Şubemiz, derneğimizin lokomotiflerinden. Hayata geçirdiği sosyal projeler ve hizmetler ile kendilerini yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. Bu bağlamda Şube Başkanımız Mesut Bilir’e özellikle teşekkür etmek istiyorum. TÜFAD Mersin Şubesi’ni kentte çok önemli bir yere getirmiş ve TÜFAD Bayrağını layıkıyla taşımış. Türkiye’de ilk kez böyle bir tablo ile karşılaşıyorum ” diyerek Başkan Bilir ve yönetimine genel kurul öncesi tam destek verdi.

HER ÜYEYE EŞİT MESAFEDE HİZMET SUNDUK

5 Haziran’da yapılacak olan genel kurul öncesinde açıklamalarda bulunan Başkan Bilir ise görev süresi içerisinde her üyeye eşit mesafede yaklaştıklarını belirterek, “Derneğimizin, üyelerimize daha iyi hizmet verebilmesi adına önemli çalışmalarda bulunduk. Bu çalışmalarımızın da tabandan takdir görmesi bizi mutlu ediyor. Yaklaşan genel kurul öncesinde yeniden bu göreve talip olduk. Üyelerimiz yaptığımız çalışmaları takdir ederse zaten bizleri yeniden bu makama getireceklerdir. Önümüzdeki dönemde Mersin TÜFAD’ın bayrağını daha iyi bir şekilde taşıyacak projelerimizle adayız. Şimdiden genel kurulumuzun camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 
 

Editör: Barış Köksal