İBRAHİM KIZIL / ÖZEL HABER

28 Yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkan Mersin İdmanyurdu'nu her koşul altında destekleyen taraftar grupları Mersin İdmanyurdu ile Fenerbahçe arasında dün oynanan karşılaşmanın bilet fiyatlarına isyan etti. Taraftarlar stad önünde yaptıkları protesto ile Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı'yı istifaya davet ettiler.Sosyal medyada Ali Kahramanlı'ya ağır hakaretlerde bulunan taraftarların stad önündeki isyanı büyüktü. Uzun süre devam eden 'istifa çağrısı sırasında' taraftarlar dakikalarca 'Ali Kahramanlı istifa' diye bağırırken stad önünde yüzlerce güvenlik görevlisinin taraftarları beklediği gözlemlendi.

Taraftarlar Mersin İdmanyurdu Yönetimi tarafından 75 – 150 – 200 – 300 – 500 TL olarak belirlenen bilet fiyatlarının çok yüksek olmasından şikayetçi.

Mersin İdmanyurdu taraftarları adına gazetemize açıklama yapan 1992 Mersin İdmanyurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Kemal Tepebaş, yönetim tarafından belirlenen bilet fiyatlarının skandal olduğunu ifade ederek "Fiyatların Mersin İdmanyurdu taraftarına mesajı ‘stada gelemeyin‘ dir . Real Madrid – Barcelona maçının en ucuz bileti TL bazında 60 TL iken , son oynanan Galatasaray – Fenerbahçe maçının kale arkası biletleri 72 TL iken , Bayern Münih 15 Euro , Manchester United 10 Dolar'a maç bileti satarken Mersin İdmanyurdu’muzun herhangi bir takımla oynadığı bir Süper Lig maçının en ucuz biletini 75 TL yapmak haksızlıktır." dedi.

Mersin İdmanyurdu ile birlikte bir çok deplasmana gittiklerinin altını çizen Dernek Başkanı Tepebaş, "Biz taraftarlar olarak Başkan Ali Kahramanlı ve ekibi gelmeden öncede vardık. Gelikleri zamanda buradayız. Ali Kahramanlı ve yönetimi gittiği zaman biz yine burada olmaya devam edeceğiz. Ali Kahramanlı ve ekibinin bize çektirdiği çileler bizi bıktırdı.Bundan dolayı istifaya davet ediyoruz" diye konuştu.

"Bu hafta beni idare edin içeri girmeyin"

Eskişehirspor ile yapılan karşılaşma için Eskişehir'e giderken kaza geçirdiklerini ifade eden Tepebaş, "Biz kaza geçirdikten sonra bize geçmiş olsun demediler. Buradakiler insan en azından ne oldu diye bir sor. Biz Eskişehir'den döndükten sonra takım çalışma yaptığı sırada Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'na gittik. Bizi orada karşılayan Ali Kahramanlı bize aynen şu ifadeyi kullandı "Bu hafta beni idare edin içeri girmeyin" biz hem bilet fiyatlarını hemde Ali Kahramanlı ve ekibin protesto ediyoruz ve içeri girmiyoruz." şeklinde konuştu. 

Mersin İdmanyurdu'nun tribün liderlerinden taraftarlar arasında Aynalı olarak bilinen Murat Bulut ise, Mersin Limanı'nın işletme hakkını elinde bulunduran MIP'nin ve Soil, Starpet gibi kuruluşların çalışanlarına Mersin İdmanyurdu - Fenerbahçe karşılaşmasının biletlerinin ücretsiz olarak dağıtıldığını iddia ederek, "Mersin İdmanyurdu, Ali Kahramanlı'nın yönetimi ile birlikte iş adamlarının takımı oldu. Ali Kahramanlı ve ekibi gittikten sonra ise Mersinliler'in takımı olacaktır." dedi.

Mersin İdmanyurdu'nun delegelerinin büyük çoğunluğunun kulüp yöneticilerinin şirketlerinde çalışan işçiler olduğunu iddia eden Bulut, "Mersin İdmanyurdu'na üye olmak isteyenlerin önüne çeşitli engeller konuluyor. Kulübün gerçek vatandaşlar tarafından sahiplenilmesi ile birlikte Ali Kahramanlı ve ekibin tahtı sarsılacaktır." diye konuştu.

"Mersin İdmanyurdu Ali Kahramanlı ile birlikte sermeyaye açıldı"

Mersin İdmayurdu'nun bir başka tribün liderlerinden ve Şeytanlar Grubu'nun kurucusu taraftarlar arasında Albay takma adı ile bilinen Mustafa Demirtaş ise, Mersin İdmanyurdu'nun Antalyaspor ile yaptığı karşılaşmadan bu yana Mersin İdmanyurdu camiasında huzursuzlukların olduğunu ifade ederek, "Bilet fiyatlarının afaki olması bardağı taşıran son damla oldu. Fiyatlar 20 -30 TL civarında olsaydı herkes seve seve maçı izlemeye gelirdi. Mersin İdmanyurdu Ali Kahramanlı ile bilrikte sermeyaye açıldı. Kulüp yöneticileri verdiği parayı bağış olarak vermiyor. Verdikleri parayı geri alıyorlar. Biz hangi deplasmana gitsek kendi paramızla gidiyoruz. Ama malesef yönetim kulübü sevmiyor. Stadyumun nerede olduğunu bilmiyorlardı geldiler yönetici oldular."

Demirtaş, Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı'ya seslenerek "Biz taraftarlar olarak Mersin İdmanyurdu'nun mali yapısının, gelir gider dengesinin bilboardlara asılmasını istiyoruz." dedi.

Mersin İdmayurdu'nun tribün liderlerinden Fındık lakaplı Serdal Gül ise kulüp yöneticilerinin yanlış transfer stratejileri uygulayarak Mersin İdmanyurdu'nu zarara uğrattığını iddia ederek, "Kendi hatalarını Mersinlilerden ve bizden çıkarmaya çalışıyorlar. Bizim maçı izlemememiz Mersin idmanyurdu açısından kötü bir imaj." dedi.

Editör: Barış Köksal