www.cukurovaexpres.com Genel Koordinatörü Gülnaz Çelik sordu; American Time Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Güner cevapladı.


Tamer Güner eğitimci kimliğiyle birçok STK’da görev almakta, aynı zamanda Yenişehir Belediye Meclis üyesisiniz. Bize Mersin adına yaptıklarınızı ve kendinizi anlatabilir misiniz?

 Elazığ’lıyım, Mersin’de bürokrasi ve iş dünyasında kayda değer sayıda Elazığ’lı vardır. Özellikle Yenişehir bölgesinde yaşayan bir çok Elazığ’lı var. Ben iki yıl boyunca Elazığlılar dernek başkanlığını gurur duyarak yaptım.  Mersin Yenişehir Kaymakamlığı’nda insan hakları kurulu üyesi, Yenişehir Kaymakamlığı mütevelli heyeti üyeliği, Yenişehir Belediyesi’nde Meclis Üyeliği ve Eğitim Komisyonu Başkanlığı yapmaktayım. Mersin’in en büyük sivil toplum kuruluşu olan MESİAD’ın yine eğitim komisyonu üyesiyim. Biz işimizi keyifle yapıyoruz. Bu görevlerimin hepsini de büyük keyif alarak yaptım ve yapıyorum.

İngilizce öğreten birçok kurum var, American Time kurumsal yapıyla bir adım öne çıkıyor, Tamer Güner olarak bu yapıyı Mersin’e kurarken hedefleriniz nelerdi?

 Bu kurumsal yapının oluşumunda Tamer Güner’in katkısı nedir diye soruyorsanız, başta eğitim kökenli olmamdır. Uzun yıllar özel eğitimin içinden gelmekteyim. Ben 1999 yılı Çukurova Üniversitesi Matematik bölümü mezunuyum. Ailemde yıllarca özel bir dershanenin yaklaşık 20-25 yıldır ulusal bir dershanenin temsilcisidir. Bundan dolayı özel eğitim işini iyi biliyorum, çünkü bu işin mutfağından geldim. Bu konudaki bilgi ve birikimlerimi, deneyimlerimi kendi işime aktarınca kurumsallaşma kaçınılmaz oluyor.

 American Time bilinilirlik oranı yüksek bir marka ve sizin önümüzdeki dönem hedefleriniz nelerdir?

 Ben American Time dil okullarının Türkiye’deki ilk franchising bayisiyim. Ülke genelinde 20-25 bayisiyle hizmet veren bir dil okuludur.

Reklam yatırımları ve iyi eğitimlerle markamızı tanıttık. Geçtiğimiz yıllarda yapılan Akdeniz Oyunları’nda 175 polisimize ve 50 taksicimize eğitim verdik. Buda büyük bir projedir. Ve bunda çok başarılı olduk. Bu eğitimlerde Emniyet Müdürlüğü’nün, Şoförler Odası’nın, Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü’nün çok ciddi emekleri vardır. Mersin Deniz Ticaret Odası’nın yaklaşık iki yıldır eğitimlerini vermekteyiz. Bu yılın ilk sertifika törenini geçtiğimiz günlerde yaptık. Mersin Ticaret Borsası’nın dil eğitimlerini veriyoruz. Mercedes Koluman, Orman Bölge Müdürlüğü ve birçok okulun Avrupa Birliği projeleri kapsamında dil eğitimlerini vermekteyiz. Daha çok meslek lisesi ve Tarsus’taki üç-dört tane sağlık meslek lisesinin proje ortağıyız. Geçen hafta Ankara’da Özel Anlam Sağlık Meslek Lisesi’ne İngilizce dil eğitimlerini verdik ve sertifika töreni yaptık.

 Şöyle diyebilir miyiz o zaman, Mersin dışında da mesela Adana, Hatay gibi ilerimizde de İngilizce eğitimi verebilirsiniz.

 Evet, bu bölgelerde de kapalı grup eğitimi dediğimiz firmalara ve şirketlerimize de talep geldiği takdirde 8-15 kişilik gruplarla kendi yerlerinde eğitim veriyoruz. Bu sürekli bir eğitimde olabilir kısa dönemli eğitimlerde olabilir.Tüm Çukurova Bölgesine de bu eğitimleri verebiliriz. Son üç yıldır Mersin’deki adliyemizde hâkim ve savcılarımızın eğitimlerini vermekteyiz. Bu yılda Adalet Bakanlığı’nın sunmuş olduğu fırsatla 62 tane hâkim ve savcımız başvurdular. Önümüzdeki günlerde de onların eğitimlerine başlayacağız. Devlet kurumlarıyla ciddi projelerle eğitimlerimizi veriyoruz.

 Tamer Güner’in 2015 hedeflerinde neler var?

 Mersin bir turizm bölgesi ve 2015 yılında otel çalışanlarımıza bir projemiz var. Mart-Nisan aylarımızda onlara kısa dönem ciddi bir, İngilizce eğitimi vermeyi planlıyoruz. Mersin organize sanayi bölgesindeki firmalarımıza kampanyalarımız ve çalışmalarımız olacak. American Time kişisel bazda da eğitimler vermektedir. Mersin ve Tarsus’ta yılda yaklaşık 2000 öğrenciye bireysel eğitimler vermekteyiz.

American Time dışında Mersin’i bir ilkle tanıştırdınız ve Özel Ders Evi adında bir kurum açtınız. Bize Özel Ders Evi’ni anlatır mısınız?

Özel Ders Evi resmi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak açıladı ve Mersin’de bir ilk oldu. Biz burada bir kişilik ve dört kişilik olmak üzere sınıflar açtık. Bir nevi özel dersi meşrulaştırdık. Biz burada 60 ile 80 arasında öğrenci alıyoruz. Ve bunların her birine birer koç öğretmen atıyoruz. Kurumumuzda eğitim veren öğretmenlerimiz ICF tarafından koçluk belgeleriyle onaylı, eğitilmiş koç öğretmenleridr. Bizim kurumumuzda gördüğünüz her öğretmenimiz koçtur. Yaz aylarında bu eğitimi alırlar ve yıl içinde de bu eğitimlerini uygulamaya başlarlar. Biz öğrenci, veli bilgilendirmemizi düzenli bir şekilde yapırız. Öğrencilerimize sadece öğretmen değil bir nevi hayat arkadaşları ile eğitim imkânı veriyoruz.

Koçluk eğitimi ve hayat eğitimi veriyoruz dediniz, öğrenciler bu yaklaşıma nasıl bakıyor?

Günümüz artık bilgi çağı ve teknoloji çağı öğrencilerimizin hepsinin elinde akıllı telefonlar var, bununla arkadaşlarını keşfediyorlar, dünyayı keşfediyorlar. Bu noktada onlara sadece ders çalış demek ve bunu dikte etmek çok zor bir iş bunun için öğretmenlerimiz bu konuda da eğitiliyorlar. Gerektiği zaman akıllı telefonla ilgilenmeleri, gerektiği zaman ders çalışmaları gerektiğini öğrencilerimize öğretiyorlar. Motive olmalarını sağlamak için öğretmenlerimiz bu temel eğitimlerden geçiyorlar. Çünkü çocuklarımızın elinden telefonları almak neredeyse imkânsız sadece bunu disiplinize etmek gerek. Çocuğun dikkat dağınıklığı varsa, isteklendirme sorunu varsa bunlar birebir face to face dediğimiz yüz yüze eğitimlerle tamamlıyoruz.

Özel ders evinin geçtiğimiz yıl ilk yılıydı. Biz örgencilerimiz ile ciddi başarılara imza attık. Bu yılda aynı devam edeceğiz, 60 ile 80 öğrenci arasında maksimum birebir eğitim vermeye çalışıyoruz.

 YABANCI DİL BİLME ORANIMIZ MAALESEF ÇOK DÜŞÜK

 Dil okulu olarak başka bölgelere girmeyi hedefliyor musunuz?

 Bizim Tarsus’ta bir şubemiz var. Tarsus’ta hem bireysel anlamda hem de kurumsal anlamda çok güzel hizmetler vermekteyiz. Bu arada önümüzdeki günlerde Silifke projemiz gündeme gelebilir.2015 hedeflerimiz arasında böyle bir çalışma başlatıyoruz. Türkiye’de ODTÜ’lü, Boğaziçi’li öğrencilerimiz, mezunlarımız var. Koç ve Sabancı Üniversiteleri gibi güzel üniversitelerimiz olmasına ve çok iyi İngilizce eğitimler verilmesine rağmen dil bilme oranımız maalesef %2 seviyelerinde. Biz bir türlü bu İngilizce işini halledemedik. Suriye’den gelen vatandaşlar İngilizce konuşabiliyorken maalesef biz bu sorunu çözemedik. Bu bizim halkımızda bir yetersizlik duygusuna yol açmakta. Ülkemizin bu genel sorununu çözmek için gerek özel, gerek devlet kurumları işbirliği içine girerek yeni projeler geliştirmeli ve gayret sarf etmeliyiz.

Biz yayıncılıkta Oxford Yayınları ile anlaştık. Oxford’ un gücünü arkamızda hissederek Mersin’de daha güzel başarılara imza atacağız.




 


Editör: Barış Köksal