Mersin sokaklarında hemen hemen her ışıkta, her kavşakta, her yolda onlarcasına rastlayabileceğiniz Suriye plakalı araçların, trafik teröristi gibi davranması vatandaşı çileden çıkarıyor.. 70 Km hız sınırı olan yollarda sürekli arkadan sellektör yaparak yol isteyen, trafikte makas atma olarak bilinen aracın sağından önüne kırma, kırmızı ışıkta durmama, park yaszağı olan yerlre park etme ve buna benzer daha bir çok trafik kuralını ihlal eden Suriye plakalı araçları şikayet etmekte bir o kadar zor..

ARAPÇA PLAKAYI NASIL OKUYALIM

155'i aradığınız zaman, Arapça plakaları ile yanınızdan son hızla geçen Suriye plakalı araçları şikayet etmeniz de o kadar kolay olmuyor.. Sanki plakasız bir araç tarif eder gibi, rengini ve modelini görebildiyseniz modelini söyleyebiliyorsunuz.. Mersin sokaklarının tamamını işgal etmiş olan bu trafik canavarlarının hemen hemen her yolda can güvenliğinizi tehlikeye atmasına karşın elinizden gelen hiç bir şey yok..

MERSİNLİLER İSYANDA

Mersinliler ise bu olayın böyle gitmeyeceğini belirterek adeta isyan ediyorlar.. Mersinliler, 'Zaten yaz aylarında yazlıklar doluyor, şehir trafiği neredeyse 2 katına çıkıyor.. Yaz aylarında çevre illerden gelenlerin yanına bir de sürekli olarak Mersin'de olan ve kural tanımadan trafiğe çıkan Suriye plakalı araçlar ekleniyor.. Mersinliler olarak Suriyeliler'in trafikteki tutumları ile ilgili önleyici uygulamalar yapılmasını istiyoruz.. Kimsenin kendi memleketimizde bizlerin can güvenliğini tehlikeye atmaya, trafikte sürekli olarak teciz etmeye hakkı yok' dediler..
Editör: Barış Köksal