Firma olarak Mersin’deki yatırımlarının devam edeceğini kaydeden Serttaş Bakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, ‘Mersin içerisinde bulunduğu lojistik ağı sayesinde önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin en önemli ticaret merkezlerinden birisi haline gelecektir. Bugün Mersin Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılan yatırımları incelediğiniz zaman bu geleceğin size aynası olacaktır. Türkiye'nin öncü kuruluşları arasında yer alan birçok firma yatırımlarını Mersin'e kaydırmış, Marmara Havzası olarak tabir edilen bölgede yaşanan tıkanıklıktan dolayı, Mersin alternatif bir yatırım merkezi haline gelmiştir. Limanıyla, Serbest Bölgesi ile kara ve demiryolu ulaşım alternatiflerinin yanı sıra, önümüzdeki yıllarda hizmete girecek olan Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın ilimizde faaliyete geçmesinin ardından havayolu taşımacılığının da Mersin'in portföyüne ekleneceğini düşünürsek Mersin'e yatırım yapmanın ne kadar cazip hale geldiğini göreceksiniz. Yılın 8 ayını yaz ayları gibi yaşayan, herhangi bir hava muhalefetinin yaşanmadığı kentimiz, her geçen gün büyüyor. Bugün yeni organize sanayi bölgeleri kurulma aşamasında iken, halen 100'den fazla firma Mersin'de yatırım yapmak için yeni OSB'lerin hayata geçmesini bekliyor’ dedi.

‘ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ’

Türkiye’nin, bakliyatın anavatanı olarak adlandırıldığını da hatırlatan Soner Serttaş, ‘2016 yılı bilindiği üzere Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından Uluslararası Bakliyat yılı olarak ilan edildi. Biz sektör olarak buna çok önemsiyoruz. Baklagiller insan sağlığı için çok önemli ve baklagiller üretiminde Türkiye’nin dünyada önemli bir yeri bulunmakta. Dünya baklagiller üretiminin yüzde 2,5’i Türkiye tarafından sağlanıyor. Bu rakamın daha da yukarıya çıkarılması için bazı çalışmalar yürütülmeli. 2014 rakamlarına göre, 1 milyon 30 bin ton civarında baklagil üretimimiz var. Bu rakamı daha yukarılara çıkarmak zorundayız. Bu anlamda da üreticinin mutlaka devlet desteği alması gerekiyor. Üretici ne kadar desteklenirse, ürün o kadar kaliteli hale geliyor. Bakliyatın anavatanı olarak kabul edilen Anadolu topraklarından çok daha yüksek verim alınabilecek çalışmalar yürütülmeli’ şeklinde konuştu.

Serttaş son olarak, ‘Serttaş Bakliyat olarak dünyanın her yerinden, dünyanın her yerine toptan alım satımı yaparak ve depolama hizmeti vererek ticari hayatına devam eden firmamız; çok yakın zaman da kendi markalarıyla paketleme sektöründe de yerini alacak ve önderliğine bu sektörde de devam edecektir. Başlıca ihracat yaptığımız ülkeler arasında İngiltere, İtalya, Almanya, Yunanistan, İsrail, Mısır, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer Ortadoğu ülkeleri yer almaktadır. Başlıca ithalat yaptığımız ülkeler ise Kanada, ABD, İtalya, Arjantin, Uruguay, Mısır, Pakistan, Kırgızistan olarak öne çıkarken, ürünlerimiz arasında bakliyat, pirinç, tahıl, baharat ve orman ürünleri yer alıyor’ diyerek Serttaş Bakliyat hakkında bilgiler verdi.

Editör: Barış Köksal