Mersin’de ikincisi düzenlenen Sokak Sanatçıları Festivali Kushimato sokağında gerçekleştirildi. Mersin’de on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan festivalde, sanatçılar danstan müziğe birçok alanda hünerlerini sergilediler. Gastronomiden tekstile, otomotivden zücaciyeye birçok sektörün stant açtığı festival kentte ekonomik olarak da etki yarattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando ekibinin gösterileri ile başlayan festival, çeşitli aktivitelerle gün boyu sürdü. Festivale katılanlar arasında ünlü Senarist ve Yazar Gani Müjde’de vardı. Mersinliler tarafından büyük ilgi gören Müjde vatandaşlarla tek tek ilgilenerek imza verdi.

Mersin’de bu tarz festivallerin artırılması gerektiğine dikkat çeken Mersin Rotary Dönem Başkanı Burak Hosta, ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ikincisini düzenlediğimiz Sokak Sanatçıları Festivali her geçen yıl daha renkli anlara sahne oluyor. Mersin’de bu tarz festivallerin artırılması hem sosyalleşme hem de ekonomi alanında olumlu sonuçlar veriyor. Festivalde emeği geçenlere ve Mersinlilere şahsım ve Mersin Rotary adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.

Yenişehir Belediyesi’nin de destek verdiği festivalde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ‘Mersin’de iz bırakan bir festival olan Sokak Sanatçıları Festivali’nin ikincisi düzenleniyor. Biz bu kente kim sahip çıkıyorsa, bu kente kim çivi çakıyorsa, kim doğru proje üretiyorsa onların yanında olma noktasında net bir duruşumuz var. Bu festivali uluslararası düzeye taşıyacağımıza inanıyorum. Projenin gelişmesinde emekleri olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.

Editör: Barış Köksal