İbrahim Kızıl / Özel Haber

Mersin ASİAD, Latin Amerika ülkeleri ile ticari faaliyetlerinin geliştirilmesi ve ihracatın artırılması amacı ile Latin Amerika ülkelerinin büyükelçilerini Mersin’de ağırlamaya devam ediyor. Meksika, Paraguay, Arjantin, Brezilya ve Hindistan büyükelçilerini kente getiren Mersin ASİAD son olarak Şili Büyükelçisi Jorge Patricio Arancibia Reyes ile görüşmelerde bulundu. 

Mersin ASİAD üyelerine dernek binasında düzenlenen bir konferansta Şili ekonomisi ve ticari yapısı hakkında bilgi veren Büyükelçi Reyes’e konferans öncesinde öğle yemeğini yemek için gittiği İskele Marin Restaurant’ta üzerinde Şili ve Jorge Reyes yazılı pideler yapıldı. Pidelerin tadına bakarak çok beğendiğini ifade eden Büyükelçi Reyes, Türk insanının misafirperverliğine hayran olduğunu ifade etti.

Yemek öncesinde açıklama yapan Büyükelçi Reyes, amaçlarının Şili ve Türkiye arasındaki ticari faaliyetlerin arttırılması olduğunu vurgulayarak, karşılıklı etkileşimin her iki ülkeyi de geliştireceğini savundu.

Yemek öncesinde Mersin ASİAD’ın sanayici üyelerinin Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikalarını ve Mersin’in ticaret merkezlerini gezen Büyükelçi Reyes, yemeğin ardından konferans öncesinde Mersin sahillerinde yat turu yaptı.
Editör: Barış Köksal