Mersin Rotary Kulübü Başkanı Serhan Antalyalı, düzenlediği basın toplantısında bütün basın mensuplarına Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, teşekkürlerini sundu. Toplantıda, Rotary Kulüpleri’nin gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği projeler sunum halinde basın mensuplarına aktarıldı. 

54 kişilik üye sayısından oluşan, her yıl farklı temalarla topluma hizmet götüren Mersin Rotary Kulübü’nün, bu yılki projelerinden bahseden Antalyalı ‘ Biz Rotary Kulüpleri olarak her yıl farklı temalar altında projelerimizi hazırlayıp hayata geçiriyoruz. Bizim bu yılki en önemsediğimiz proje, gençlerimize topluma karşılıksız hizmet etme dürtüsünü işlemek ve öğretmektir.  12 – 18 yaş aralığından oluşan gençlerimizin oluşturduğu İnteract Kulüpleri, 18 – 30 yaş aralığındaki gençlerimizin oluşturduğu Rotaract Kulüpleri vardır. Gençlerimiz bu yıl çok güzel 2 proje ile hastanede lösemi tedavisi gören hastalara yılbaşı gecesi düzenledi. Bunun dışında kadın sığınma evlerini ziyaret ederek, kadınların sorunlarına destek oldular. 

Bunların dışında Mersin Rotary Kulüpleri, çocuk gelinler ile ilgili farkındalık yaratmak, çocuk göz sağlığı taramaları, badem ve böğürtlen fidanlarının ekimine teşvik edilmesi, bir okulum var projesi, Rotary dostluk korosu, Rotary dostluk oyunları, Rotary meslek ödülleri, baba-çocuk kampı, öğrenci bursları, çocuk felci kampanyası, Toplum Liderleri Geliyor adlı program, Rotary yarının liderlerini arıyor programı, kısa dönem yabancı öğrenci değişim programı ve ev kadınlarının çeşitli konularda eğitilmesi gibi projeleri hayata geçiriyor’ dedi. 

Dünyada, çocuk felci kampanyasının hayata geçirilmesindeki tek sponsor olduklarını ifade eden Antalyalı, ‘ Rotary 1905 yılında Amerika’nın Chicago şehrinde kurulmuştur ve dünyanın en büyü Sivil Toplum Kuruluşudur.  Rotary, Birleşmiş Milletler’in kuruluş manifestosunu yazan bir kuruluştur. Bizim en önem vererek geliştirdiğimiz projelerden biri ise çocuk felci kampanyasıdır. Dünya’da şuanda çocuk felci hastalığı çok az ülkelerde kaldı ve silindi denilecek kadar azaldı. Rotary, çocuk felci kampanyasına 1.7 Milyar dolar harcayarak bu hastalığı neredeyse dünyadan sildi.  

Mersin’de toplam 7 tane Rotary Kulübü var ve topluma karşılıksız hizmet götüren bir Sivil Toplum kuruluşuyuz. Özellikle gençlerimizin gelişip faydalı birer birey olmaları konusunda önemli projeler geliştiriyoruz ve geliştirmeye devam edeceğiz’ dedi.

Rotary bünyesinde bulunan hiçbir üye Rotary’i kendi çıkarları için kullanamaz diye konuşan Serhan Antalyalı, ‘Biz zenginlerden oluşan bir kulüp değiliz. Aramızda öğretmenlik yapan da var, çok zengin iş adamları da var. Rotary Kulüpleri bünyesinde bulunan hiçbir üye Rotary’nin adını kullanarak kişisel olarak kendini öne sürmez.’ İfadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal