İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olması ile birlikte siyasete kadın eli değmeye başladı. Bu isimlerden birisi de Mersinli işkadını Hüsnüye Sema Turaçoğlu. İYİ Parti'den Mersin Milletvekili Aday Adayı olan Sema Turaçoğlu ile yaptığımız o keyifli röportaj sizlerle...

Siyasete ilişkin düşünce ve projelerimiz…

Ülkemizde var olan karamsar ve sorun içerikli süreçlerin çemberinde geçen boşa zamana umut ışığı olan İYİ PARTİ beni de heyecanlandırmaktadır. Bugüne kadar politik olmayan duruşumu artık değiştirmek ve ülkemizin geleceğinin inşasında heyecanla görev alma bilinciyle mevki gözetmeksizin katkı sağlamak için üzerime düşeni yapmayı şiar edinmiş bulunmaktayım. Geniş kitlelere ulaşabildiğim Mersin’in Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde İYİ PARTİ’nin umut dolu heyecanını yaymak için üye olduğum andan itibaren sosyal etkileşimimi de bu yönde tasarlamaya başladım. Milletvekilliği Aday Adaylığımın amacı da İYİ Parti Genel Merkezimizin belirlediği yönde politikaların bölgemizde yaşayan vatandaşlara en doğru şekilde anlatarak uygulanması ve bölgemizin de derin sorunlarının tespitinin yapılarak çözümlerine dair projelerin hazırlanması ve bu hususlarının ilgili mevkii yada kişiler ile paylaşılması yolunda girişimlerde daha aktif rol alabilmektir.

Genel siyasete ilişkin gözlemlerimde; Cumhuriyet olmazsa olmazım, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize kattığı değerler kılavuzum, laik ve sosyal bir hukuk devleti idealim, kapitalist düzen düşmanım, çoğulcu demokrasi ve hoşgörü karakterim,  üreten ve ürettiren bağımsız bir ülke ise en büyük hedefimdir. 
Günümüzde yaşanan ve güzel bir çoğulcu demokrasi örneği yaşatan geniş siyasi mutabakatın son derece olumlu etkisiyle demokrasinin temellerine dönüşün yolunu açacağımızı düşünmekteyim. Ülkemizi var olan defakto durumdan kurtararak gerçek anlamda hukuki zemin üzerine inşa edilen siyasi bir yapının yeniden var olmasını sağlamak, şeffaf, denetlenebilir ve erkler ayrılığına yeniden dönülmesini, ayrıca üstüne koyarak gelişimi sağlayacağımız inancını en derinde hissetmekteyim. Partimizin adı gibi gelecek için İYİ bir yol izlediğimizi, birleştirici olarak birçok kesimin teveccühünü kazandığımı ve bu yolda giderek artan gücümüzle ülke politikasında daha fazla söz sahibi olacağımızdan hiç şüphem yoktur.

Her türlü ayrımcılığı reddederek, bizleri birleştirici çatının yeniden güçlendirilmesi yolunda programların oluşturulmasında var olma düşüncesi bile büyük heyecana sürüklemektedir. Ayrıca geleceğe yön verecek yeni nesillerin apolitik yetişmesine engel olacak bir  gençlik merkezlerinin kurulması ile kendine güvenen ve ülkesine sahip çıkan bireyler yetiştirilmesi sürecinin ciddiye alınması ülke gençliği ve dolaylı olarak ülkemiz adına  çok büyük katkılar sağlayacağı düşüncesindeyim. Gençlerin sorunlarının dinlendiği ve bu sorunlara dair çözümler üretildiği gençlik merkezleri ülke adına hassasiyet üreten gerçek milliyetçilerin yetişmesine ve  bu günün tespitlerinin yarınların inşasının temelini oluşturacağına inanmaktayım. 

Tüm bu çalışmaların duyurulması, doğru yürütülmesi iletişim kanallarının kullanılması amacıyla şimdiden gerekli profesyonel Kurumsal İletişim ve Danışmanlık desteğini alabileceğim yapıyı kurmaya başladığımı da belirtmek isterim.

YENİ TÜRKİYE’YE İYİ GELECEK !

Mesleki bilgi, deneyim ve ilgi alanlarım

1989 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yükseköğrenim eğitimime başladım. Aynı zamanda aile şirketimiz olan YİDAŞ (Yavuzlar İplik Dokuma A.Ş.) bünyesinde farklı departmanlarda görevim devam etmekteydi. Şirketin yoğun temposu nedeniyle mevcut fakülte eğitimimi yarıda bırakmak zorunda kaldım. 1992 yılında YİDAŞ bünyesinde dış ticaret alanında sorumlusu olarak göreve başladım. Bu görev sonrasında şirketin uluslararası alana da başarılara imza atacak konuma gelmesine katkıda bulundum.  Ankara Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesinde Dış Ticaret Programlarında eğitimler aldım. Bu eğitimler sonrasında sorumlusu olduğum şirketin pazarlama departmanına farklı bir bakış açısı getirmek suretiyle şirketin başarısı artarak devam etmiştir. 

Dış ticaret alanında küresel gelişmeleri takip ederek bu gelişmelerin ülkem adına faydalı olan hususların uygulanması konusunda hassasiyet üretmekteyim. Ülkemizin gelişmesi için, küresel gelişmelerden habersiz bir yönetici olmayı çok eski zamanlardan bu yana reddetmekteyim.  

Küreselleşmenin sadece ve sadece tüketen toplumlar yaratılmak istenmesinin karşısından Türkiye’nin  gelişen ve gelişmelerin takibinde olan üreten bir ülke olması, dış ticareti yalnızca ithalat temellinden çıkartarak ülkenin ihracatına katkı sağlamak en büyük hedeflerim arasında yer almaktadır. 

İYİ Parti bünyesine siyaset yapmak istememin sepeleri;

Ülkemizin her alanda sıkışmışlığı, anayasal düzeni tanımayan siyasilerin ülkemizi yönetmesi, OHAL’in devamı ve bu durum bahane edilmek suretiyle TBMM yetkisinin bertaraf edilmişliği,  Cumhuriyet rejimine ve rejimin değerlerine karşı beslenen husumetin artık en tepeden en alt mevkideki kişiler tarafından açığa vurulması, çoğulcu demokrasiden vazgeçilmesi, üniter yapının mevcudiyetinin riske atılması, ifade özgürlüğünün bu ülkede artık konuşulmaması, yargının bağımsız olması gerekirken tamamıyla tek adama bağlanması, hukuk devletinden vazgeçilip denetimsiz bir iktidarın varlığı, tek sesli bir siyasetin hüküm sürmesi, farklılıkların ülkemiz adına zenginlik olarak görülmesi gerekirken kendinden olmayana yaşam hakkı tanımayan bir düzen tesis edilmesi karşısında duran ve artık her şeyin İYİ OLACAĞINI söyleyen samimi duyguların varlığına inanan cesur insanların bir araya gelmesi cesaretime cesaret katmıştır.  İşte tam da bu sebeple yürekli insanlar ile aynı çatı altında mücadele etmek istemekteyim. 


Hüsnüye Sema TURAÇOĞLU kimdir.?

1970 Yılında İzmit’in Kandıra ilçesinde dünyaya geldim. İlköğretim, orta ve lise eğitimimi memur bir babanın kızı olmam sebebiyle İzmit, Kırıkkale, Konya, Ankara, Hatay, Nevşehir ve Mersin  gibi ülkemizin farklı illerinde devam ettirdim. 1989 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde (ingilizce) üniversite eğitimime başladım. Fakülte ile eş zamanlı olarak  aile şirketimiz olan YİDAŞ (Yavuzlar İplik Dokuma A.Ş.) bünyesinde çeşitli görevler almaktaydım. Şirket bünyesinde görev aldığım dönemdeki yoğunluk sebebi ile yükseköğrenimimi yarıda bırakarak şirket işlerine ağırlık vermek zorunda kaldım. Sonraki süreçte YİDAŞ ve SEMAŞ’ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış Ticaret Pazarlama Müdürü olarak  görevime devam ettim. Bu dönemlerde ise Ankara Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde açılan Dış Ticaret ve Lojistik Eğitim Programlarını tamamladım.
Değerli devlet büyüklerimizden merhum Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel ve Refah Partisi Genel Başkanı merhum Necmettin Erbakan’ın katılımlarıyla açılan YİDAŞ, uzun yıllar Türkiye’nin en köklü tekstil firmalarından birisi olarak faaliyet göstermiştir. Faaliyetlerimiz ile İtalya ve İspanya’da tekstil sektöründe ülkemizi temsil ederek yurt dışında kaliteli ürünlerimizle çeşitli ödüller layık görüldük ve bu haklı gururu ülkemiz adına yaşadık.. 
Uzun yıllar yaşadığım şehir olan Mersin’de çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve önde gelen kulüplerinde kurucu üye veya üye olarak çeşitli görevlerde bulundum. 
Her daim var olan problemlerin içinde kaybolup görmezden gelmektense, çözümün bir parçası olacak görevler almayı tercih ettim. Tam da bu noktada vizyonu ile ülkesine sahip çıkan ve önemseyen bir vatandaş olarak İyi Parti’ye üye olup aktif olarak görev almaya karar verdim.
1992 doğumlu Arif Serhat adında bir oğlum bulunmaktadır. 

Editör: Barış Köksal